Cosmote μια εταιρεία για τα μανταλάκια

Την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισα να μεταφέρω 4 κινητά και μια σύνδεση σταθερής με Fiber στην Cosmote από την Nova. Έκανα μια συμφωνία τηλεφωνικά με το τμήμα προσφορών (γύρω στα 100 ευρώ τον μήνα όλα απεριόριστα με fiber 100 η σταθερή σύνδεση) και περίμενα να προχωρήσει η διαδικασία.

Συμφωνούμε τα ποσά, με βάζουν και υπογράφω ψηφιακά για την σταθερή, και βάζουν την σύνδεση στο σπίτι μου. Παράλληλα περιμένω να έρθουν με courier οι 4 νέες κάρτες για τις συνδέσεις των κινητών.

bybyeote3

Εδώ αρχίζει η περιπέτεια: Μαθαίνω ότι για να ενεργοποιήσουν τα κινητά θα πρέπει να πληρώσω 440 ευρώ εγγύηση!!! Να αναφέρω ότι την εγγύηση δεν μου την είχε αναφέρει κανείς όταν με ενημέρωναν από το τμήμα προσφορών.

Πάγωσα την διαδικασία και τους είπα να πάρουν και την σταθερή πίσω αν δεν αφαιρέσουν τα 440 και μην τολμήσουν να κόψουν πρόστιμο για τα δύο χρόνια σταθερής που υπέγραψα και θα διακόψω
Μετά από αυτό, έγιναν πολλές απόπειρες επικοινωνίας για να δω τι συμβαίνει. Ακόμα περιμένω απάντηση. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος αποφάσισε το ποσό της εγγύησης και γιατί.

Τελικά και μετά από πολλές προσπάθειες μιλάω με το τμήμα της κινητής και μου αναφέρουν ότι δεν χρωστάω τίποτα από παλαιότερες συνδέσεις. Η εργαζόμενη στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών, αναζήτησε και στο τμήμα της σταθερής για να μου πει αυτό που γνώριζα ήδη, δεν έχω παλαιότερα υπόλοιπα λογαριασμών που να δικαιολογούν το χαράτσι της εγγύησης.

Στα τηλέφωνα που έκανα από την περασμένη Τρίτη στην αρχή έλεγαν ότι τα 440 θα τα πάρω πίσω όταν φύγω από την Cosmote, και τις επόμενες μέρες ότι θα τα πάρω πίσω μετά από ένα μήνα.

Μια σοβαρή εταιρεία (υποτίθεται) εν έτη 2023 αρνείται 4 νέες συνδέσεις στο δίκτυό της, με ένα μοναδικό τρόπο για τα Ελληνικά δεδομένα. Σας έχει τύχει ποτέ, να ζητάει κάποιος πάροχος κινητής εγγύηση για να σας δεχτεί στο δίκτυό του;

Όλες οι παραπάνω συνομιλίες είναι ηχογραφημένες, και αν κάποιος από την “εταιρεία” ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου να του δώσω περισσότερα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι είναι εντελώς αστοιχείωτοι.

Αν είχαν αναφέρει από την αρχή ότι ζητάνε εγγύηση θα είχα σταματήσει άμεσα την διαδικασία. Όμως κανείς δεν ανέφερε τίποτα, πριν βάλω την πρώτη υπογραφή.

Η συνέχεια της ιστορίας έχει ικανοποιητικό τέλος

Cosmote

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

27 Comments

Leave a Reply
 1. Αν γνωρίζει καποιος ας δώσει τα φώτα του και σε εμένα γιατι με έχει τρελάνει η cosmote . Απρίλιο του 21 κάνω ανανέωση συμβολαίου στη cosmote (προσφορά από το τμήμα διακοπών) 2 καρτοσυμβόλαια με πάγιο χοντρικά στα 15 ευρω ανα αριθμό και επιδότηση συσκευής στα 192 ευρώ ανα αριθμό για 2 χρόνια , τον Δεκέμβρη του 22 μπήκα να δω στο app πότε λήγουν τα συμβόλαια και βλέπω ότι τα συμβόλαια θα ανανεωθούν αυτόματα 23/04/23 με λήξη 23/04/2025 .
  Επικοινώνησα αμέτρητες φορές με το 13888 και με ενημέρωσαν ότι είχα ζητήσει προανανέωση συμβολαίου (δεν ισχύει) και ότι το παγίο απο 15 ευρώ ανα αριθμό από τον απρίλιο θα κοστίζει 34 ευρώ ανα αριθμό για το ίδιο πρόγραμμα και παρόλο που ενημέρωσα ότι το συμβόλαιο που έχω στο email μου δεν αναφέρει τέτοια διάρκεια ή τιμές η απάντηση τους ήταν ότι καταλαβαίνουν την δυσαρέσκεια μου άλλα δεν μπορεί να αλλάξει κατί.
  Με τα στοιχέια που είχα απο συνομιλίες (μέσω app) και τα συμβόλαια έκανα καταγγελία στην ΕΕΤΤ 14/2/23 και στις 20/3/2023 μου άνοιξαν τις επιδοτήσεις όπως έπρεπε να γίνει εξ αρχής και εδώ αρχίζει η τρέλα !!!
  Στις 21/3/2023 λόγω ότι οι επιδοτήσεις ήταν άθλιες έκανα αίτημα να γυρίσω τους αριθμούς σε καρτοκινητά και με κάλεσαν απο το τμήμα διακοπών (έχω κρατήσει τα στοιχεία του υπαλλήλου) και μου έκανε αντιπρόταση και συγκεκριμένα και οι δύο αριθμοί στο cosmote gigamax 5gb 11.98 ευρω ανα αριθμό και επιδότηση συσκευής 120 ανα αριθμό και αφού των ενημέρωσα τι έχει συμβεί και τον έβαλα 3 φορές να μου πεί την προσφορά συμφώνησα .
  Την επόμενη μέρα 22/3 μπήκα στην εφαρμογή να δώ τις προσφορές και αντί για 11,98 εμφάνιζε 18,66 το πάγιο και αφού κάλεσα άπειρες φόρες και ζήτησα να μιλήσω με τον ίδιο υπάλληλο να ακούσουν την συνομιλία να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο τέλος πάντων εν τέλη με πήρε
  ο ίδιος υπάλληλος στις 24/3 να μου ζητήσει ταπεινά συγνώμη γιατί έκανε λάθος με τις προσφορές και ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι
  στα ίδια προγράμματα με πάγιο 35ευρω ανα αριθμό 190 ευρώ επιδότηση και φυσικά αρνήθηκα και έκανα ξανα καταγγελία στην ΕΕΤΤ.
  Συγνώμη για το σεντόνι αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω έπεσα σε περίπτωση είναι τακτική τους να ταλαιπωρούν το κόσμο έκανα κάποιο λάθος εγώ ?
  Σας Ευχαριστω

  • για να ζητήσει συγνώμη ο υπάλληλος σε ηχογραφημένη συνομιλία, δεν νομίζω ότι το λάθος ήταν δικό σου

 2. Μου τυχαίνει συχνά με τη VODAFONE, ενώ έχω ήδη πληρώσει και δεν χρωστάω τίποτα, μετά από τρείς μέρες!! ή και βδομάδα!!, να στέλνουν αυτοματοποημένο μήνυμα να πληρώσω το λογαριασμό μου. Σε ερώτηση μου γιατι με ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ενώ έχω ήδη πληρώσει και δεν χρωστάω τίποτα (διότι τρέχω ΕΝΤΡΟΜΟΣ να ελέγξω μήπως έγινε κάποιο λάθος με την πληρωμή), η απἀντηση έιναι ότι φταίει το σύστημα τους. Αυτο γίνεται σχεδόν κάθε μήνα. Μόλις πληρώσω και μηδενίσω, έρχεται μήνυμα να πάω λέει να πληρώσω!!!!

  Όσον αφορά τις οχλήσεις για προσφορές, η VODAFONE ενοχλεἰ συνέχεια με ”προσφορές” αναβαθμίσεων. Παίρνουν ότι ώρα νά’ναι, έχουν γίνει κυνηγοί κεφαλών. Εγώ μένω και εργάζομαι στο εξωτερικό που έχει διαφορά ώρας. Την τελευταία φορά τσακώθηκα. Απαιτούσαν σώνει και καλά να αποδεχθώ την προσφορά τους τηλεφωνικά αμέσως. Προφανώς του έκλεισα το τηλέφωνο. Ὀταν σου τηλεφωνούν δεν έχεις το χρόνο να επεξεργαστείς αυτα που που λένε αν σε συμφέρουν ή όχι. Και μάλιστα όταν σου τηλεφωνούν την ώρα εργασίας που βρίσκεσαι κάτω απο πίεση. Εκεί βασίζονται. Να μην προλάβεις να επεξεργαστείς την πληροφορία. Μόνο στην Ελλάδα συμβάινουν αυτά. Εδώ στο εξωτερικό η τοπική εταιρεία που χρησιμοποιώ δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ. Τους είπα ότι το ε-μαιλ μου το έχουν να μου στείλουν την προσφορά να την επεξεργαστώ και αν με συμφέρει θα τους απαντήσω. Δεν συμφωνούν και απαιτούν τηλεφωνική συγκατάθεση επί τόπου !!!

  Επίσης όταν είναι η ώρα της ανανέωσης συμβολαίου και τους λές να ανανεώσουν με τις ίδιες παροχές διότι είσαι ικανοποιημένος και δεν θες τίποτα παραπάνω, δεν δέχονται και σου δίνουν νεα προσφορά με υψηλότερο μηνιαίο τίμημα με συνέπεια να πληρώνεις για επιπλέον υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιείς. Η τάση τους είναι κάθε φορά να αυξάνουν το μηναίο τίμημα.

 3. Ξέχασα να αναφέρω ότι λόγω της αδικαιολόγητης καθηστερησης της υπαλλήλου, έχασα την προθεσμία έγκαιρης ακύρωσης συμβολαίου στη wind και έπεσε τσεκούρι αλλά 60€, γιατί κ αυτοί δεν είναι καλύτεροι, μιας και ούτε ξέρουν τι έχουν χρεώσει, αλλά περιμένω τον επόμενο να βγει για να βγάλω άκρη.

 4. Είχα κ εγώ πρόσφατα παρόμοια εμπειρία για πρόγραμμα unlimited με φορτητοτξτα από wind σε cosmote, όπου εκτός απ’ την τραγικά μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να γίνει η αίτηση απ’ το κατάστημα, γιατί η υπάλληλος μάλλον είναι ερωτευμένη και έκανε δέκα μέρες να περάσει απλά την αίτηση στο σύστημα, λέγοντας μου καθημερινά ότι “αύριο θα έχει ολοκληρωθεί”, μου ζήτησαν τελικά 100€ εγγύηση, επειδή λέει είδαν στον Τειρεσία πως δεν έχω κάτι στο όνομα μου (έτσι μου είπε η υπάλληλος)… Δεν είχα ποτέ προηγούμενες οφειλές προς εταιρείες τηλεπικοινωνιών, πλήρωνα πάντα στην ώρα μου, αλλά χρωστάω σε τράπεζες. Οι κύριοι αυτοί πλέον όμως λυνουν και δένουν, έχουν κάνει καρτέλ και σου λένε άμα γουστάρουμε, αν όχι κάτσε χωρίς ίντερνετ.
  Ελλάδα 2.0

  • τουλάχιστον εσένα σου είπαν ότι ελέγχουν τον Τειρεσία, εγώ ακόμα περιμένω. Δεν ξέρω όμως αν ο έλεγχος του Τειρεσία είναι νόμιμος από αυτές τις εταιρείες

 5. Γράφω και για τα παραπάνω σχόλια ότι Δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα με τηλεφωνικές γραμμές άνω τον 50 ετών να παίζουν μπάλα κυρίως οι 2 μεγάλες εταιρίες κοσμοτε και βονταφον να μας κάνουν ότι θέλουν με χαμηλές παροχές και πανάκριβες τιμές (από τις ποίο ακριβές στην Ευρώπη)και αυτονόητα να μας φταίνε μετά όλα…εγώ έχω παράπονα κυρίως από την βονταφον (μην τα αναλύσω όλα εδώ)από την κοσμοτε κυρίως για τις τιμές τούς….που και σε αυτό δεν φαίνεται κάθε αυτού αυτοί γιατί δεν τούς αφήνουν να κατεβάσουν όσο θέλουν τιμές γιατί έτσι θα γίνει μονοπώλιο και δεν θα υπάρχει υγιείς ανταγωνισμός (ακούσουν άκουσον)

 6. Καπου χρωστας/χρωσταγες, το που ακριβως εσυ το ξερεις..Αν δεν εισαι σιγουρος για κατι μην γραφεις αρλουμπες.

 7. Έτσι είναι όταν μπιστολιασει χρέη σε εταιρίες κινητής. Δε στα ζητάνε μεν (διαγράφονται μετά από κάποια χρόνια), αλλά αν θες να ξαναγίνει πελατης βγαίνει εγγύηση.

 8. Λυπάμαι αλλά εδώ θα διαφωνήσω εντελώς. Αναγκάστηκα να έρθω στην cosmote διότι στην περιοχή μου δεν είχα ικανοποιητικό internet με την Vodafone στην οποία είχα όλα τα χρόνια άμεση εξυπηρέτηση σε κάθε πρόβλημα και πάντα πολύ πιο φθηνή τιμή σε σταθερό κ κινητό. Όμως κάθε τόσο ενοχλούν για να μου “προσφέρουν” όπως λένε κάποια αναβάθμιση. Εκτός αυτού τον πρώτο χρόνο μέχρι να σταθεροποιηθεί το internet ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα και λόγω του τρόπου των συνδέσεων δεν είχα ούτε σταθερή γραμμή. Μετά δε από μια υποτιθέμενη αναβάθμιση ενώ πληρώνω όσο αναλογούσε, μέχρι σήμερα δεν έγινε στην πράξη και πριν λίγο καιρό το παραδέχτηκαν ότι δεν μπόρεσε λόγω περιοχής να πραγματοποιηθεί, αλλά παρά τις συνεχείς οχλήσεις από μέρους μου το κόστος δεν μειώθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).