Dark Web 4 sites που δεν βρίσκονται στην Google

Έχετε ακούσει για το Dark Web. Ο σκοτεινός ιστός, ένα μυστηριώδες μέρος του διαδικτύου που δεν είναι για όλους. Πιθανότατα αυτό έχετε ακούσει.

Τι είναι το Dark Web και ποιος το χρησιμοποιεί; Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε μερικές από τις πιο μεγάλες σελίδες που υπάρχουν στο Dark Web.Dark Web

Dark Web vs. Deep Web

Πριν μάθετε τι ακριβώς είναι το Dark Web, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι το κάνει διαφορετικό από τον μεγαλύτερο αδελφό του, το Deep Web.

Έχουμε μιλήσει ήδη για το Deep Web, και έχουμε αναφέρει ήδη ότι  το Dark Web και το Deep Web είναι δύο όροι που συγχέονται συχνά μεταξύ τους. Το Deep Web αναφέρεται σε οτιδήποτε υπάρχει στον ιστό που δεν μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας μια μηχανή ς. Αυτό συμπεριλαμβάνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Gmail λογαριασμό σας, τα άμεσα μηνύματα σε κοινωνικά δίκτυα και ακόμα και τις φωτογραφίες σας στο Facebook που έχετε επισημάνει σαν “ιδιωτικές”.

Το Dark Web ωστόσο, είναι απλώς ένα κομμάτι του Deep Web. Δυστυχώς, το Dark Web είναι υπεύθυνο για την κακή φήμη που έχει το Deep Web. Υπάρχουν αγορές που πωλούν παράνομες ουσίες, παράνομες εικόνες, ταυτότητες, όπλα κλπ. Σχεδόν κάθε τι παράνομο μπορεί να βρεθεί.

Ταυτόχρονα, όμως το Dark Web περιέχει και πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες.  Αξίζει να τον εξερευνήσετε (με προσοχή), απλά θα πρέπει να ξέρετε τι κάνετε.

Πριν βουτήξετε στο Dark Web

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στους ιστότοπους που δεν είναι διαθέσιμοι στο λεγόμενο επιφανειακό ιστό, θα χρειαστεί να έχετε δύο βασικά πράγματα: ένα VPN και ένα πρόγραμμα περιήγησης Tor.

Συνιστούμε την χρήση του VPN πριν επισκεφτείτε κάποια σελίδα στο Dark Web. Μετά μπορείτε να ξεκινήστε τον Tor Browser.
Κατεβάστε το Tor, και επιλέξτε ένα VPN από την λίστα των δωρεάν υπηρεσιών που έχουμε δημοσιεύσει.  Ο Tor Browser είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους που οι διευθύνσεις τους τελειώνουν σε ..

  Οκτώβριος 2022 Το πιο διαδεδομένο κακόβουλο λογισμικό

Πριν την σύνδεσή σας όμως απενεργοποιήστε το JavaScript, κλείστε κάθε άλλη εφαρμογή που έχετε ανοιχτή στον υπολογιστή σας και καλύψτε με ένα αυτοκόλλητο την web κάμερα.

Πριν συνεχίσετε προσέξτε σε τι θα κάνετε κλικ.

Ας όμως δούμε μερικές σημαντικές ιστοσελίδες

The Hidden Wiki

Onion URL: ://zqktlwi4fecvo6ri.onion/wiki/.php/Main_Page

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το πρόγραμμα περιήγησης Tor, δεν θα δείτε άμεσα κάποια σελίδα  .onion. Η εφαρμογή σας παρέχει ένα ασφαλέστερο (κρυπτογραφημένο) τρόπο πρόσβασης στον κανονικό ιστό. Για να επισκεφτείτε τώρα ένα .onion site, θα πρέπει να γνωρίζετε την διεύθυνση του. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να βρείτε ενεργές .onion ιστοσελίδες. Ένας από αυτούς είναι και το The Hidden Wiki.

Το Dark Web θα σας υπενθυμίσει τις παλιές ημέρες του Διαδικτύου (αν τις προλάβατε). Μπορείτε να περιηγηθείτε χρησιμοποιώντας καταλόγους τοποθεσιών, και το Hidden Wiki είναι ένας από αυτούς. Εδώ θα βρείτε μια ποικιλία συνδέσμων σε διαφορετικές πηγές στο σκοτεινό ιστό. Το Hidden Wiki είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης τόσο για νέους όσο και για παλαιότερους χρήστες του σκοτεινού ιστού.

Sci-Hub

Onion URL: http://scihub22266oqcxt.onion/

Έχουμε μιλήσει και παλαιότερα για το Sci-Hub. Είναι μια πλατφόρμα που κυκλοφορεί επιστημονικές γνώσεις από όλο τον κόσμο. Στο Sci-Hub θα βρείτε περίπου 50 εκατομμύρια ερευνητικά τεύχη στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση δωρεάν. Ιδρύθηκε το από την Alexandra Elbakyan από το Καζακστάν.

Με αυτόν τον τρόπο, όσοι επιθυμούν να διαβάσουν και αναζητούν βιβλιογραφία χωρίς να έχουν τα απαραίτητα χρήματα, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις επιστημονικές γνώσεις όλου του κόσμου.

  Adobe: πιστεύει ότι έλυσε το password sharing πρόβλημα του Netflix

Είστε λάτρης της επιστήμης; Χρειάζεστε πληροφορίες για την έρευνά σας; Πιστεύετε ότι η γνώση πρέπει να είναι ελεύθερη και προσιτή σε όλους; Το Sci-Hub είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς.

SoylentNews

Onion URL: http://7rmath4ro2of2a42.onion/

Το SoylentNews είναι ένα site συγκεντρωτικών ειδήσεων από όπου μπορείτε όχι μόνο να διαβάζετε αλλά και να συζητάτε ειδήσεις για την επιστήμη, την πολιτική, την τεχνολογία και πολλά άλλα. Ο ιστότοπος διοικείται από εθελοντές και οδηγείται από την κοινότητα. Οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν και να επεξεργαστούν τα νέα και τις αναρτήσεις.

Το SoylentNews προσφέρει μια πλατφόρμα αναζήτησης ειδήσεων και προσφέρει συζητήσεις ελεύθερα, χωρίς λογοκρισία. Η προστασία της ελευθερίας του Τύπου και του λόγου είναι οι κύριοι στόχου της σελίδας.

ProPublica

Onion URL: https://www.propub3r6espa33w.onion/

Η ProPublica είναι ίσως η πρώτη μεγάλη πηγή ειδήσεων που ξεκίνησε μια εκδοχή της σελίδας της στο Dark Web το .

Η ProPublica είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση ειδήσεων που στοχεύει να “εκθέτει τις καταχρήσεις εξουσίας και τις προδοσίες της δημόσιας εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις και άλλους θεσμούς, χρησιμοποιώντας την ηθική δύναμη της ερευνητικής δημοσιογραφίας.”

Γιατί πήγε στο Dark Web; Σύμφωνα με την ProPublica, ο κύριος λόγος είναι για να παρέχεται στους αναγνώστες της ένα ανώνυμο τρόπο περιήγησης.

Φοβάστε ακόμα το Dark Web;

Ο σκοτεινός ιστός δεν είναι κατ ‘ανάγκην ένα μέρος που κινδυνεύετε. Με ορισμένες προφυλάξεις και αν γνωρίζετε πού πηγαίνετε και τι ψάχνετε, μπορείτε να απολαύσετε το περιεχόμενο αλλά και την ανωνυμία που προσφέρει το Dark Web στους χρήστες του.

________________

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).