Dark Web πόσο κοστίζει να νοικιάσετε ένα hacker

Το Dark Web φιλοξενεί ένα σωρό παράνομα προϊόντα και υπηρεσίες. Μια από αυτές αφορά και τον τομέα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Παραβίαση ιστοτόπων, επιθέσεις DDoS, επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό μέχρι και την αλλαγή σχολικών βαθμών, μπορείτε να αγοράσετε μία από αυτές τις υπηρεσίες ενοικιάζοντας έναν .

darkweb

Πόσο κοστίζουν όμως όλα αυτά;

Μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Comparitech εξετάζει τους τύπους των υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες στο και καταγράφει τις τιμές τους.

Για να πραγματοποιήσουν την ανάλυση, οι ερευνητές του Comparitech εξέτασαν περισσότερες από 100 καταχωρίσεις από 12 διαφορετικές υπηρεσίες hacking.

Οι τιμές για πολλές από αυτές τις υπηρεσίες διαπραγματεύονται με βάση το χρόνο, το εύρος, την πολυπλοκότητα και το επίπεδο κινδύνου, σύμφωνα με τον Paul Bischoff, συγγραφέα της ανάρτησης. Έτσι η Comparitech αναφέρει την μέση τιμή για πολλές από αυτές τις παράνομες υπηρεσίες. Οι τιμές πώλησης αναφέρονται κανονικά σε bitcoin, το οποίο η Comparitech μετέτρεψε σε δολάρια ΗΠΑ.

Η πιο ακριβή υπηρεσία στο μενού ήταν μια προσωπική επίθεση: Συνήθως συμπεριλαμβάνει συκοφαντική δυσφήμιση, νομική δολιοφθορά ή οικονομικά προβλήματα. Η αλλαγή βαθμών στο σχολείο είναι η επόμενη ακριβότερη υπηρεσία. Όλοι οι hackers απαιτούν πληρωμή εκ των προτέρων, αν και μερικοί υπόσχονται επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας.

Οι περισσότεροι ενοικιαζόμενοι hacker θα δεχτούν μια δουλειά μόνο αν πιστεύουν ότι μπορούν να την καταφέρουν. Η Comparitech αναφέρει:

“Στο 5-7% περίπου των περιπτώσεων, το hacking είναι αδύνατο.”

Οι περισσότεροι από τους hacker αναφέρουν ότι μπορούν να τελειώσουν την εργασία τους εντός 24 ωρών, αν και για πιο προχωρημένα χτυπήματα μπορεί να χρειαστούν μέρες ή εβδομάδες.

  LinkedIn νούμερο ένα brand απομίμησης σε απόπειρες phishing - Microsoft νούμερο δύο

Ας δούμε τον τιμοκατάλογο.

Προσωπικές επιθέσεις

Οι hacker που ειδικεύονται στις προσωπικές επιθέσεις πωλούν τις υπηρεσίες τους για 551$ κατά μέσο όρο. Μια προσωπική επίθεση θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάποια οικονομική δολιοφθορά, νομικά προβλήματα ή δημόσια δυσφήμηση. Μια τακτική που χρησιμοποιούν οι hackers είναι να ορίσουν το θύμα σαν αγοραστή παιδικής πορνογραφίας.

Αλλαγή βαθμών

Οι μαθητές που θέλουν υψηλότερο βαθμό μπορούν να πληρώσουν σε κάποιον 526$ κατά μέσο όρο για να έχουν ένα hacker που μπορεί να εισβάλει σε ένα σχολικό σύστημα και να αλλάξει τους βαθμούς. Διατίθεται τόσο για τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης όσο και για τα πανεπιστήμια. Είναι μια από τις πιο κοινές υπηρεσίες hacking και μία από τις πιο ακριβές. Ορισμένοι hacker αναφέρουν επίσης ότι μπορούν να κλέψουν τις ερωτήσεις από μελλοντικές εξετάσεις.

Παραβίαση ιστοσελίδων

Η παραβίαση ιστοσελίδων κοστίζει κατά μέσο όρο 394 δολάρια και περιλαμβάνει επιθέσεις εναντίον ιστότοπων και άλλων υπηρεσιών που φιλοξενούνται στο διαδίκτυο. Μια ομάδα που αναφέρεται από την Comparitech δηλώνει ότι μπορεί να σας δώσει πρόσβαση σε έναν υποκείμενο web server ή στο διαχειριστικό panel ενός ιστότοπου. Μια άλλη ομάδα υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να σας δώσει βάσεις δεδομένων και κωδικούς πρόσβασης διαχειριστή.

Παραβίαση υπολογιστή και τηλεφώνου

Μια τέτοια hacking υπηρεσία θα σας κοστίσει κατά μέσο όρο 343 δολάρια. Με αυτόν τον τύπο επίθεσης, ο hacker εισβάλλει στον υπολογιστή ή το τηλέφωνο του θύματος για να κλέψει δεδομένα ή να αναπτύξει κακόβουλο λογισμικό. Το λειτουργικό σύστημα δεν φαίνεται να έχει σημασία καθώς αναφέρουν ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε Windows, macOS, Linux, Android, iOS, BlackBerry ή Windows Phone.

Παραβίαση λογαριασμού στα social media

Η εισβολή σε κάποιο λογαριασμό των social media κοστίζει κατά μέσο όρο 230 δολάρια.

  24,6 δις ζευγάρια κλεμμένων κωδικών πρόσβασης στο dark web

Σε αυτήν την υπηρεσία, ο hacker θα κατασκοπεύσει ή θα καταλάβει λογαριασμούς από πλατφόρμες όπως τις WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram, Skype, , TikTok, Snapchat και Reddit.

Η κακόβουλη δραστηριότητα βέβαια εξαρτάται από την υπηρεσία. Οι hacker που εισβάλλουν σε λογαριασμούς του Facebook ή του Twitter συχνά κλέβουν τα διαπιστευτήρια και τα δίνουν στον αγοραστή. Όσοι θέλουν να άρουν έναν λογαριασμό του WhatsApp είναι πιθανό να κατασκοπεύουν μηνύματα ή να λαμβάνουν στιγμιότυπα οθόνης.

Email hacking

Το hacking μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πωλείται κατά μέσο όρο 241 δολάρια. Ο hacker κλέβει τον κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία email του θύματος και τον δίνει στον αγοραστή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο hacker μπορεί να δημιουργήσει μια διαδικασία προώθησης email για να στέλνει στον αγοραστή αντίγραφα όλων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του θύματος.

Επιθέσεις DDoS

Οι hacker που προσφέρουν επιθέσεις Distributed Denial-of-Service χρεώνουν κατά μέσο όρο 26 δολάρια την ώρα, αν και οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με το εύρος ζώνης της επίθεσης. Ορισμένοι hacker χρεώνουν με την ώρα ή ακόμα και με τον μήνα για να διατηρήσουν μια επίθεση για όσο καιρό θέλει ο αγοραστής.

Τα ρέστα

Πέρα από τις τιμές για τις βασικές υπηρεσίες, η Comparitech ανέφερε ότι ανακάλυψε κι άλλες πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Ορισμένοι hacker εισβάλουν στις βάσεις δεδομένων των εμβολίων για τον COVID-19 ενός νοσοκομείου για να κλέψουν δεδομένα ή να προσθέσουν κάποιο όνομα στην λίστα των εμβολιασμένων.

Άλλοι αλλάζουν τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για να αυξήσουν ή να χαμηλώσουν την κατάταξη ενός ιστότοπου. Κάποιοι άλλοι υπόσχονται ότι μπορούν να αφαιρέσουν μια ανάρτηση (ακόμα κι αν εξαπλωθεί) που έβαλε ένας αγοραστής σε ένα κοινωνικό δίκτυο αλλά μετά το μετάνιωσε.

Dark Web,ενοικιάστε ένα hacker,iguru,ενοικίαση hacker,hacker

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


6  +  2  =