Κυκλοφόρησε το Debian GNU / Linux 9.8

Το Debian Project ανακοίνωσε σήμερα τη διαθεσιμότητα της όγδοης  έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Debian GNU / Linux 9 “Stretch”.

Debian

Μόλις ένα μήνα μετά την απελευθέρωση της έκδοσης Debian GNU / Linux 9.7, το Debian κυκλοφόρησε την έκδοση 9.8 που περιέχει πάνω από 180 ενημερώσεις ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων.

Σύμφωνα με το Debian Project “Αυτή η ενημέρωση προσθέτει κυρίως διορθώσεις για θέματα ασφαλείας, μαζί με μερικές προσαρμογές πάνω σε σοβαρά προβλήματα. Δεν αποτελεί μια νέα έκδοση του Debian 9 αλλά ενημερώνει μόνο μερικά από τα πακέτα που περιλαμβάνονται. Δεν υπάρχει λόγος να πετάξετε το παλιό stretch. Μετά την εγκατάσταση, τα πακέτα μπορούν να αναβαθμιστούν στις τρέχουσες εκδόσεις χρησιμοποιώντας έναν ενημερωμένο αποθετήριο του Debian”.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η έκδοση 9.8 είναι γεμάτη με πολλές ενημερώσεις. Αποτελείται από 90 ενημερώσεις που προσθέτουν σημαντικές διορθώσεις σε διάφορα πακέτα, καθώς και 96 ενημερώσεις ασφαλείας. Συνολικά, υπάρχουν 186 ενημερωμένα πακέτα που περιλαμβάνονται στο Debian GNU / Linux 9.8, τα οποία αφαιρούν και 23 πλεονάζοντα πακέτα.

Το Debian GNU / Linux 9.8 “Stretch” είναι πλέον διαθέσιμο. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν λήψη των νέων εικόνων ISO για να ενημερώσουν το λειτουργικό τους. Απλά εκτελέστε την εντολή “sudo apt-get update && sudo apt-get full-upgrade” σε έναν τερματικό για να εγκαταστήσετε όλες τις ενημερώσεις που περιλαμβάνονται σε αυτή την έκδοση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).