Τα Windows 10 1903 θα σας παρέχουν πρόσβαση σε αρχεία Linux

Η ετοιμάζει την έκδοση  Απριλίου 2019 των 10, που είναι γνωστή και ως έκδοση 1903, και παρουσίασε σε ένα μερικές από τις αλλαγές που έρχονται. Μία από τις σημαντικότερες βελτιώσεις είναι η προσθήκη υποστήριξης για αρχεία Linux.

Windows 10 wsl

Στην κύρια ενημέρωση των Windows 10 που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2019, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα να μπορούν οι χρήστες να βλέπουν και να διαχειρίζονται αρχεία των Linux χρησιμοποιώντας το File , τον προεπιλεγμένο διαχειριστή αρχείων στα Windows 10.

Αυτή η επιλογή μέχρι στιγμής είναι μέρος των Windows 10 18836, η οποία είναι στην πραγματικότητα μια προεπισκόπηση της ενημέρωσης των Windοws 10 για το Απρίλιο του 2020 (ναι σωστά βλέπετε, δεν κάναμε λάθος την χρονολογία), αλλά η Microsoft λέει ότι θα κυκλοφορήσει με την έκδοση 1903, αυτή την άνοιξη.

Η κατασκευάστρια εταιρεία εξηγεί ότι η εφαρμογή είναι πάρα πολύ απλή. Απλά θα πληκτρολογείτε explorer. στην αγαπημένη σας διανομή Linux που είναι εγκατεστημένη στα Windows 10 με το WSL και η εντολή θα πρέπει να ανοίξει ως τμήμα μιας μονάδας δίσκου, ένα παράθυρο File Explorer με τα αρχεία Linux που είναι διαθέσιμα.

  Εργασία τεσσάρων ημερών την εβδομάδα - επιτυχημένες οι δοκιμές

Οι χρήστες θα είναι σε θέση να κάνουν σχεδόν τα πάντα με τα αρχεία Linux, όπως ακριβώς μπορούν και σε μια συσκευή Windοws 10. Σύμφωνα με την Microsoft θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία Linux, όπως θα κάνατε και σε οποιοδήποτε άλλο αρχείο, μέσω του File explorer. Θα περιλαμβάνονται λειτουργίες όπως: μεταφορά αρχείων προς και από άλλες τοποθεσίες, αντιγραφή και επικόλληση και ακόμη και ενδιαφέροντα σενάρια, όπως η χρήση του μενού περιβάλλοντος για να ανοίξετε το VSCode σε έναν κατάλογο WSL.

Η ενημέρωση του Απριλίου 2019 των Windοws 10, ή αλλιώς έκδοση 1903, πρόκειται να οριστικοποιηθεί τον επόμενο μήνα. Η απελευθέρωση της προς το πλατύ κοινό θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και θα πραγματοποιηθεί σταδιακά σε όλους τους υπολογιστές, σε όλο τον κόσμο.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).