Δείτε την χρήση ενός εκτυπωτή από το πρόγραμμα προβολής συμβάντων των Windows

Αν θέλετε να παρακολουθείτε την χρήση ενός εκτυπωτή και να ξέρετε ποιος, πότε, τι και πόσες σελίδες τύπωσε, μπορείτε να το κάνετε μέσω του προγράμματος προβολής συμβάντων των Windows.

hp print

Αν θέλετε να γνωρίζετε στο σας, ποιος χρήστης “τρώει” τα μελάνια, μπορείτε να παρακολουθήσετε την χρήση του εκτυπωτή μέσα από το Event Viewer των Windows. Αν πάλι έχετε επιχείρηση και διαθέτετε διακομιστή εκτύπωσης που έχει αναπτυχθεί στα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αρχεία καταγραφής για να οργανώσετε μια απλή λύση ελέγχου εκτύπωσης που σας επιτρέπει να κατανοήσετε ποιος έχει εκτυπώσει στους εκτυπωτές σας, πότε και πόσες σελίδες.

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να διαμορφώσετε την καταγραφή συμβάντων εκτύπωσης στα Windows, να προβάλετε το εκτύπωσης στο πρόγραμμα προβολής συμβάντων και να αναζητήσετε ή να φιλτράρετε συμβάντα εκτύπωσης με το FullEventLogView.

Ενεργοποιήστε την καταγραφή εκτύπωσης στα Windows

printer

Το αρχείο καταγραφής συμβάντων των Windows Μπορεί να καταγράψει και την χρήση του εκτυπωτή. Η εντολή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και θα πρέπει να την θέσετε σε λειτουργία χειροκίνητα.

Με την ενεργοποίησή της θα αρχίσει να καταγράφει στο SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\Microsoft-Windows-PrintService%4Operational.evt πότε, ποιος χρήστης, ποιο αρχείο τύπωσε και πόσες σελίδες ήταν αυτό.

Για την ενεργοποίηση της θα πρέπει πρώτα να ανοίξετε το πρόγραμμα προβολής συμβάντων:
Βήμα 1 : Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο εκτέλεσης που να ανοίξει πληκτρολογήστε eventvwr.msc και πατήστε το κουμπί ΟΚ.

Βήμα 2 : Μεταβείτε στο “Αρχεία καταγραφής εφαρμογών και υπηρεσιών > Microsoft > Windows > PrintService”.

Βήμα 3 : Κάντε δεξί κλικ στο “Σε λειτουργία” (Operational) και επιλέξτε “Ενεργοποίηση καταγραφής” (Enable Log)
tracking prinder event viewer windows 1

Εναλλακτικά μπορείτε ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το συγκεκριμένο αρχείο καταγραφής συμβάντων με την εντολή στο Command prompt:wevtutil.exe sl Microsoft-Windows-PrintService/Operational /enabled:true

Βήμα 4 : Αυξήστε το μέγεθος αυτού του αρχείου καταγραφής συμβάντων και κάντε το μεγαλύτερο από το προεπιλεγμένο 1MB. Αυτό θα σας διατηρήσει τα αρχεία καταγραφής εκτυπώσεων για μεγάλο χρονικό . Κάντε δεξί κλικ και πάλι στο “Σε λειτουργία” και πατήστε το “Ιδιότητες”. Ορίστε το “μέγιστο μέγεθος αρχείου καταγραφής” κατά την σας.
tracking prinder event viewer windows 2

Βήμα 5 : Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε μια ειδική ρύθμιση στην πολιτική τοπικής ομάδας, εάν θέλετε το αρχείο καταγραφής συμβάντων να εμφανίζει το όνομα του αρχείου που στάλθηκε για εκτύπωση.

Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο εκτέλεσης που να ανοίξει πληκτρολογήστε gpedit.msc και πατήστε το κουμπί ΟΚ.

Βήμα 6 : Μεταβείτε στο “Ρυθμίσεις > Πρότυπα διαχείρισης > Εκτυπωτές”.

Βήμα 7 : Ενεργοποιήστε την επιλογή “Να επιτρέπεται το όνομα εργασίας στα αρχεία καταγραφής συμβάντων”
tracking prinder event viewer windows 3

Βήμα 8 : Επανεκκινήστε το υπολογιστή σας ή απλά στο Command Prompt δώστε την εντολή gpupdate / για να ενεργοποιηθεί η αλλαγή σας στη πολιτική τοπική ομάδας.

Τώρα όλα τα συμβάντα εκτύπωσης θα καταγράφονται στο Event Viewer.

Δείτε το ιστορικό εκτύπωσης

Για να δείτε το ιστορικό εκτύπωσης ανοίξτε το πρόγραμμα προβολής συμβάντων (δείτε ποιο πάνω το πως) και μεταβείτε στο “Αρχείο καταγραφής εφαρμογών και υπηρεσιών > Microsoft > Windows > PrintService > Σε λειτουργία”.

Βρείτε όλα τα συμβάντα με Αναγνωριστικό συμβάντος 307 ( a document).
tracking prinder event viewer windows 4

Αν ανοίξετε τις λεπτομέρειες του πιο πάνω συμβάντος θα διαβάσετε:

Το έγγραφο 2, iGuRu Νέα σε πραγματικό χρόνο με κάτοχο τον χρήστη dimitris στον υπολογιστή \\Dimitris – … εκτυπώθηκε στον εκτυπωτή EPSON XP-243 245 247 Series μέσω της θύρας USB001. Μέγεθος σε bytes 102844. Σελίδες που εκτυπώθηκαν 1.  Δεν απαιτείται καμία χρήστη.

Η περιγραφή του συμβάντος περιέχει:

tracking prinder event viewer windows 5

Εκτύπωση καταγραφής με το FullEventLogView

Το πρόγραμμα προβολής συμβάντων δεν επιτρέπει τη λήψη βολικών στατιστικών στοιχείων του ιστορικού εκτύπωσης ή αναζήτησης κατά ημερομηνία/χρήστη/έγγραφο. Μπορείτε να επεξεργαστείτε και να φιλτράρετε τα συμβάντα εκτύπωσης χρησιμοποιώντας το FullEventLogView της NirSoft.

Η εφαρμογή είναι portable, δηλαδή δεν θέλει εγκατάσταση και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

printer,Windows,Event,Viewer,εκτυπωτής,συμβάντα

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).