Δέκα έξι χρήσιμες portable εφαρμογές για φοιτητές και όχι μόνο

Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία ανοίγουν και οι σπουδαστές καλούνται να εργαστούν σε σχολικούς υπολογιστές που όμως δεν τους επιτρέπουν να εγκαταστήσουν τίποτα. Ξεπεράστε αυτόν τον περιορισμό με αυτές τις εύχρηστες portable εφαρμογές για Windows.

usb flash stick

Αν και το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος δεν φημίζεται για την πληθώρα υπολογιστών στις τάξεις και στα εργαστήρια, εντούτοις υπάρχουν. Αλλά πιθανά είναι κλειδωμένοι από τον administrator και δεν σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε κανένα πρόγραμμα! Αντίστοιχη συνθήκη υπάρχει φυσικά και στους εργασιακούς υπολογιστές.

Αν όμως χρειάζεστε την βοήθεια ενός προγράμματος που προτιμάτε για να παραμείνετε παραγωγικοί, οι φορητές εφαρμογές για Windows είναι η πιο έξυπνη λύση. Αν φυσικά ο admin δεν έχει κλειδώσει και τις usb θύρες.

Ακολουθεί μια συλλογή από portable εφαρμογές που οι σημερινοί μαθητές δεν θα πρέπει να παραλείψουν.

Πάρτε λοιπόν ένα usb flash και αρχίστε να το εμπλουτίζεται με τις παρακάτω portable εφαρμογές. Αν το έχετε πάντα μαζί σας θα είναι σαν να κρατάτε ένα πολυεργαλείο, κάτι σαν τον ελβετικό σουγιά.

Snipaste

Η λήψη ενός στιγμιότυπου της οθόνης μπορεί να γίνει κάποια στιγμή απαραίτητη. Όμως το ενσωματωμένο εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης που χρησιμοποιούν τα Windows ενδέχεται να μην είναι αρκετό για αυτά που θέλετε να κάνετε.

Το Snipaste είναι μια ελαφριά, αλλά ισχυρή εφαρμογή στιγμιότυπων οθόνης και σας επιτρέπει επίσης να καρφιτσώσετε το στιγμιότυπο οθόνης ξανά στην οθόνη. Και σαφώς κάνει πολύ παραπάνω πράγματα από το “Απόκομμα οθόνης” των Windows.

Everything Portable Search

everything portable search

Μετά από κάποιους μήνες σχολικής περιόδου ο υπολογιστής θα γεμίσει δεδομένα και αρχεία, επιβραδύνοντας τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το Everything Portable Search χρησιμοποιεί μια εντελώς νέα μέθοδο αναζήτησης και ταξινόμησης των αρχείων του υπολογιστή σας, και μπορεί να σας δώσει άμεσα τα αρχεία που αναζητάτε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μαθήματα και εργασίες που σας ζητούν να κάνετε λήψη πολλών εγγράφων, μερικές φορές με παρόμοια ονόματα αρχείων.

STDU Viewer

Το «Scientific and Technical Document Viewer» είναι μια ολοκληρωμένη λύση για το άνοιγμα μιας μεγάλης ποικιλίας μορφών σε ένα, φορητό πακέτο. Το STDU Viewer υποστηρίζει τις περισσότερες μορφές που χρησιμοποιούνται για τεχνικά έγγραφα, όπως μορφές εγγράφων TIFF, PDF, DjVu, XPS, JBIG2, WWF.

Επιπλέον υποστηρίζει FB2, TXT, Comic Book Archive (CBR ή CBZ), TCR, PalmDoc(PDB), MOBI, AZW, EPub, DCX και αρχεία εικόνας (BMP, PCX, JPEG, GIF, PNG, WMF, EMF, PSD).

Lingoes

Το Lingoes είναι μία εύκολη και διαισθητική λύση για ένα άμεσο λεξικό.

Υποστηρίζοντας περισσότερες από 80 γλώσσες και προσφέροντας online αναζήτηση, μετάφραση κειμένου και λήψη λέξεων στην οθόνη, το Lingoes θα μεταφράσει οποιαδήποτε λέξη χωρίς ταλαιπωρία. Υποστηρίζει και τα Ελληνικά.

Φυσικά, το Lingoes λειτουργεί επίσης μια χαρά εκτός σύνδεσης και μπορεί να είναι κρίσιμο για μια εργασία που οι πηγές της είναι από μία ξένη γλώσσα.

Portable 7-Zip

7 zip

Ευτυχώς, τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα Windows διαθέτουν ενσωματωμένες λύσεις για τη διαχείριση της συμπιεσμένων αρχείων .zip, αλλά και άλλων μορφών συμπίεσης.

Ωστόσο, δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι. Το portable 7-Zip είναι το πασίγνωστο συμπιεστικό πρόγραμμα σε portable μορφή, και που θα σας λύσει τα χέρια όταν θα παραστεί ανάγκη.

Και είναι πολύ καλύτερο από το να βασίζεστε στο Google Drive για να αποσυμπιέσετε το αρχείο στο cloud.

Textify

Το Textify είναι δύσκολο να το προσπεράσετε. Είναι ένα εργαλείο αντιγραφής κειμένου, ουσιαστικά ικανό να αντιγράψει οποιοδήποτε κείμενο υπάρχει στην οθόνη, ακόμα και αν είναι σε παράθυρο διαλόγου των Windows. Και φυσικά μπορείτε μετέπειτα να επικολλήσετε το αντιγραμμένο κείμενό σας.

Αυτό μπορεί να αυξήσει μαζικά την παραγωγικότητά σας όταν πρόκειται να κρατάτε σημειώσεις ή να λαμβάνετε πληροφορίες από έναν ιστότοπο. Ακόμη καλύτερο είναι όταν ερευνάτε ένα βίντεο, ένα σαρωμένο έγγραφο ή άλλες μη τυπικές μορφές κειμένου.

Q-Jot

Το Q-Jot είναι ένα βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας εμπλουτισμένου κειμένου. Μπορεί να ανοίξει και να επεξεργαστεί πολλούς τύπους αρχείων Microsoft Word, καθώς και κείμενο HTML και ακόμη και Unicode.

Μπορεί επίσης να αποθηκεύσει σε διάφορες καθολικές μορφές .doc, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά όταν πρόκειται για ομαδικά έργα. Όταν εργάζεστε σε μια ομάδα, ποτέ δεν ξέρετε πότε κάποιος μπορεί να στείλει έναν ασαφή τύπο αρχείου, ενδεχομένως από άλλο πρόγραμμα δωρεάν λογισμικού ή ακόμα και από άλλο λειτουργικό σύστημα.

Gridy

Το Gridy είναι μάλλον ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα. Μετατρέπει ολόκληρο τον χώρο της επιφάνειας εργασίας σας σε ένα αόρατο πλέγμα, επιτρέποντας στον χρήστη να οργανώσει εύκολα τα Windows σε τακτοποιημένα τμήματα. Έτσι ώστε κάθε παράθυρο που μετακινείτε ή αλλάζετε μέγεθος κουμπώνει σε αυτό το πλέγμα.

Και το πλέγμα είναι επίσης πλήρως προσαρμόσιμο. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια μεγάλων συνεδριών λήψης σημειώσεων ή εκτεταμένων ωρών εργασίας, όπου πρέπει να διατηρείτε την επιφάνεια εργασίας σας τακτοποιημένη και οργανωμένη.

On-Screen Ruler

onscreen ruler

Αυτή είναι μια εφαρμογή που μπορεί να μην έχετε συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεστε.

Το On-Screen Ruler είναι ένα εξαιρετικά απλό πρόγραμμα. Εμφανίζει έναν προσαρμόσιμο χάρακα στην οθόνη. Υποστηρίζοντας μονάδες σε εκατοστά, ίντσες ή εικονοστοιχεία, ο χάρακας επί της οθόνης είναι ιδανικός για τη διάταξη GUI, ιστοσελίδων ή γενικών εγγράφων σχεδίασης.

PhotoDemon

Το PhotoDemon είναι εκπληκτικά πλούσιο σε δυνατότητες για ένα φορητό πρόγραμμα. Γρήγορο και ελαφρύ, το PhotoDemon είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών για γρήγορη τροποποίηση εικόνων, προσθήκη κειμένου, προβολή μεταδεδομένων ή ακόμα και λήψη στιγμιότυπου οθόνης.

Η εφαρμογή λειτουργεί με τις πιο κοινές μορφές γραφικών και υποστηρίζει ακόμη και τη μαζική επεξεργασία.

Shotcut

Το Shotcut είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που ανταγωνίζεται ακόμη και τους καλύτερους επεξεργαστές βίντεο.

Ακόμα καλύτερη είναι η portable έκδοσή του, που θα σας επιτρέψει να επεξεργάζεστε αρχεία ταινιών, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση. Ιδανικό για προσαρμογές της τελευταίας στιγμής σε έργα με πολυμέσα.

TAudioConverter

Το TAudioConverter θα σας επιτρέψει να έχετε μαζί σας ένα ισχυρό εργαλείο μετατροπής ήχου. Το πρόγραμμα όχι μόνο μπορεί να μετατρέψει στα περισσότερα γενικά αρχεία μουσικής, αλλά και να προσθέσει εφέ όπως περικοπή, normalization, αποκοπή και τροποποιήσεις στα κανάλια.

Blender Portable

Το Blender είναι ένα ισχυρό λογισμικό 3D γραφικών.

Πρόκειται για μία δωρεάν σουίτα δημιουργίας τρισδιάστατου περιεχομένου ανοιχτού κώδικα, διαθέσιμη για όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα με τη γενική δημόσια άδεια GNU.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μοντελοποίηση, σκίαση, κίνηση, απόδοση και σύνθεση και δημιουργία διαδραστικών τρισδιάστατων μοντέλων.

HDDScan

Η χρησιμότητα ενός ισχυρού εργαλείου διάγνωσης των δίσκων συχνά παραβλέπεται όταν φτιάχνετε μία λίστα με portable εφαρμογές. Όμως η αποτυχία της μονάδας δίσκου είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να συμβεί, γι’ αυτό βάλτε το HDDScan στην συλλογή σας.

Το HDDScan είναι ένα δωρεάν λογισμικό για τη διάγνωση των σκληρών δίσκων (υποστηρίζονται επίσης διακομιστές συστοιχιών RAID, μονάδες USB Flash και μονάδες SSD). Το πρόγραμμα μπορεί να ελέγξει τη συσκευή αποθήκευσης για σφάλματα (Bad-blocks και bad sektors), να εμφανίσει χαρακτηριστικά SMART και να αλλάξει ορισμένες παραμέτρους του σκληρού δίσκου όπως AAM, APM κ.λπ.

Don’t Sleep

Αν ο υπολογιστή σας πέφτει συνεχώς σε κατάσταση ύπνου και εσείς δεν έχετε την δυνατότητα ελέγχου του ώστε να του αλλάξετε τις ρύθμίσεις του, τότε δοκιμάστε το Don’t Sleep.

Είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που θα σας λύσει τα χέρια. Ρυθμίστε το και ξεχάστε το και δεν θα έχετε ξανά το εκνευριστικό αυτόματο κλείδωμα του υπολογιστή σας.

Simple Duplicate Finder

Μετά από ένα χρόνο σχολικής εργασίας, εργασιών ή οτιδήποτε άλλο κάνετε στο σύστημά σας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξετε με μερικά διαφορετικά αντίγραφα του ίδιου αρχείου.

Το Simple Duplicate Finder είναι απαραίτητο σε κάθε portable εργαλειοθήκη εφαρμογών. Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αναζήτησης με βάση το ποσοστό, το Simple Duplicate Finder θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα διπλότυπα έγγραφα και θα διασφαλίσετε ότι έχετε πρόσβαση στα πιο ενημερωμένα.

Μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές είναι portable

Όταν δεν βρίσκεστε στην σταθερότητα του σπιτιού σας και χρησιμοποιείτε ένα τρίτο υπολογιστή, όπως στην εργασία σας, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και απλά δεν θέλετε να εγκαταστήσετε τίποτα σε αυτό, οι portable εφαρμογές δεν η λύση που χρειάζεστε.

Ακολουθείστε την παραπάνω συλλογή μας, εμπλουτίστε την αν θέλετε και με τις δικές σας portable προτιμήσεις και φτιάξτε μία ισχυρή συλλογή, που μπορεί να σας βοηθήσει στην παραγωγικότητα και μερικές φορές μπορεί να είναι απλά διασκεδαστική.

Αν έχετε κάποια άλλη portable εφαρμογή στο νου σας, που την θεωρείτε απαραίτητη, θα χαρούμε να την μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια του άρθρου αυτού.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.
usb,flash,portable,app

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).