Πώς να απενεργοποιήσετε τo Charms Bar και to Switcher στα Windows 8

Από τη μέρα της κυκλοφορίας των Windows 8 ήρθαμε αντιμέτωποι με το νέο “Modern UI”, γνωστό και ως το μετρό. Το μενού Έναρξης αντικαταστάθηκε με το νέο χαρακτηριστικό της οθόνης εκκίνησης που χωρίζει το UX των Windows σε δύο διαφορετικούς κόσμους – τον κόσμο των Metro apps και το κλασικό Desktop. Για την εναλλαγή μεταξύ αυτών των δύο UI, τα Windows 8 ήρθαν με δύο panels στο επάνω αριστερό και το επάνω δεξιό άκρο της οθόνης που ονομάζονται αντίστοιχα Switcher και  Charms Bar.

charm bar Windows 8 Windows 8

To Charms Bar παρέχει γρήγορη πρόσβαση στα ακόλουθα Charms: Search, Share, Έναρξη οθόνης, συσκευές και ρυθμίσεις:

Το Switcher παρέχει έναν εύκολο τρόπο για να πάτε από την οθόνη των Modern apps του μετρό στην επιφάνεια εργασίας σας.  Όπως και οι Charms Bar, εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη, μόλις μετακινήσετε το ποντίκι σας στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης (και στη πάνω δεξιά για το Charms Bar).

Το Switcher και το Charms Bar είναι τμήματα του Windows 8 Edge UI.

Εάν είστε από αυτούς που δεν τους αρέσουν τα χαρακτηριστικά αυτά γιατί χρησιμοποιείτε υπολογιστή με ποντίκι και δεν έχετε οθόνη αφής, ή γιατί έτσι σας αρέσει και βρείτε τα Charms Bar και Switcher λίγο ενοχλητικά, μπορείτε να αφαιρέσετε. Παρακάτω θα αναφέρουμε δύο απλά tweaks που θα σας επιτρέψουν να αλλάξετε τη συμπεριφορά του Edge UI. Μετά την εφαρμογή αυτών των tweaks, οι πίνακες Edge UI δεν θα εμφανίζονται όταν μετακινείτε το ποντίκι σας πάνω αριστερά ή πάνω δεξιά γωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα χαρακτηριστικά Switcher και Charms Bar θα απενεργοποιηθούν εντελώς. Θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να θα σας δείξουμε πως θα τα χρησιμοποιείτε (αν κάποτε τα χρειαστείτε) με συντομεύσεις του πληκτρολογίου σας.

  Lexilight : Ειδικό φωτιστικό για την δυσλεξία

Το “Win + Tab” θα σας εμφανίσει το Switcher, ενώ το “Win + C” θα εμφανίσει το Charms Bar.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Charms Bar και το Switcher στα Windows 8

Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου (πατήστε Win + R, πληκτρολογήστε regedit.exe στο παράθυρο διαλόγου Run και πατήστε Enter). Αμέσως μετά μεταβείτε στη διαδρομή

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell

Δημιουργήστε ένα νέο κλειδί με το όνομα “EdgeUI”.
Επιλέξτε το κλειδί EdgeUI στο αριστερό τμήμα του παραθύρου και δημιουργήστε δύο νέες τιμές DWORD στο δεξιό τμήμα του παραθύρου του Επεξεργαστή Μητρώου.
DisableTLcorner – σημαίνει “Απενεργοποίηση πάνω-αριστερά γωνία”. Ορίστε την τιμή σε 1, και το Switcher δεν θα εμφανίζονται όταν μετακινείτε το ποντίκι σας στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Σημειώστε ότι θα εξακολουθεί να εμφανίζεται εάν μετακινήσετε το δείκτη του ποντικιού στην κάτω αριστερή γωνία και στη συνέχεια το κινήσετε προς τα πάνω κατά μήκος της αριστερής πλευράς της οθόνης.
DisableCharmsHint – Ορίστε την τιμή σε 1 για να απενεργοποιήσετε το  Charms Bar.

  Μόλις κυκλοφόρησε: η final έκδοση του Internet Explorer 11 για Windows 7

Οι δύο ρυθμίσεις θα εμποδίζουν τα πάνελ του Edge UI να εμφανίζονται τυχαία. Τα tweaks λειτουργούν άμεσα – δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια επανεκκίνηση.

Εάν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται βουνό, μπορείτε να κατεβάσετε έτοιμα τα αρχεία μητρώου. Με ένα διπλό κλικ πάνω τους, θα κάνουν την δουλειά για σας.

Στο zip υπάρχουν δύο αρχεία για την απενεργοποίηση και δύο για την ενεργοποίηση των χαρακτηριστικών αν το μετανιώσετε και τα θέλετε πίσω.

Κατεβάστε τα αρχεία

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

3  +  1  =  

Previous Story

Τα ανατριχιαστικά δεδομένα που βρέθηκαν μέσα σε ένα laptop των τρομοκρατών του ISIS

Next Story

Τα Κέντρα δεδομένων του Facebook, με αριθμούς και εικόνες