Δωρεάν, online, εναλλακτικά προγράμματα του Adobe illustrator

Το Adobe Illustrator δυστυχώς δεν είναι δωρεάν αλλά ούτε και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε online. Δείτε κάποιες καλές εναλλακτικές λύσεις που δεν θα σας στοιχίσουν καθόλου και εργάζονται μέσα από τον browser σας.

adobe illustrator

Κάποια προγράμματα είναι παγιωμένα για μία συγκεκριμένη εργασία. Τέτοιο παράδειγμα είναι και το Adobe Illustrator που θεωρείται μοναδικό στο είδος του για όποιον χρειάζεται ένα εύκολο λογισμικό υψηλής ποιότητας γραφικών που να εστιάζει στη δημιουργία σχεδίων. Μην το μπερδεύετε με το Photoshop, το οποίο απευθύνεται στην επεξεργασία εικόνας και όχι σε σκίτσα.

Όμως όλα τα προϊόντα της Adobe είναι αρκετά ακριβά. Επίσης δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Illustrator στο διαδίκτυο αφού λειτουργεί μόνο σε Windows και Mac. Αν είστε χομπίστας με χαμηλό προϋπολογισμό και χρησιμοποιείτε Linux ή Chromebook ή θέλετε μια πιο φορητή επιλογή, η Adobe είναι απαγορευμένη ζώνη για εσάς. Τι μπορείτε να κάνετε;

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις του Adobe Illustrator που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης που μπορείτε να τις δοκιμάσετε. Όχι μόνο δεν χρειάζεται να πληρώσετε για αυτές, αλλά θα λειτουργούν σε οποιαδήποτε συσκευή, με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Αυτό τις καθιστά πιθανώς και καλύτερα λειτουργικά από το Adobe Illustrator. Πάμε να δούμε τις λύσεις που έχετε.

Η σειρά παρουσίασης είναι αλφαβητική και δεν έχει σχέση με την βαθμολογία των προγραμμάτων.

Canva

canva

Το Canva είναι ένα πολύ δημοφιλές και εύχρηστο εργαλείο σχεδίασης που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης. Προσφέρει περισσότερα από 250.000 δωρεάν πρότυπα για κάθε τύπο χρήστη και σκοπό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε λογότυπα, εξώφυλλα ηλεκτρονικών βιβλίων, αφίσες, διαφημίσεις και πολλά άλλα.

Μειονέκτημα αποτελεί το ότι δεν έχετε σοβαρά εργαλεία σχεδίασης, επομένως δεν είναι δυνατό να δημιουργήσετε κάτι από την αρχή. Αντίθετα, μπορείτε να επιλέξετε ένα πρότυπο και το προσαρμόζετε κατά το δοκούν. Και εδώ είναι το ατού του Canva. Η απλοποίηση. Μπορείτε να δημιουργήσετε μερικά όμορφα, πολύπλοκα και πολύ επαγγελματικά σχέδια, χωρίς σχεδιαστικές δεξιότητες.

Η δωρεάν έκδοση σάς προσφέρει γενναιόδωρα 5 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud. Μπορείτε να σώσετε τις δημιουργίες σας σε jpg, png, pdf, gif, mp4.

Figma

figma

Το Figma είναι μια εξαιρετική εναλλακτική. Απευθύνεται σε επαγγελματίες ή σοβαρούς χρήστες που μπορεί να γνωρίζουν ήδη πώς να χρησιμοποιούν το Illustrator. Έρχεται με ένα πρόγραμμα συνδρομής τύπου Adobe, αλλά έχει μια δωρεάν προσφορά που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τρία έργα και να εργαστείτε σε μια ομάδα με δύο μέλη. Και απαιτεί εγγραφή που είναι δωρεάν.

Το Figma έχει κατασκευαστεί κυρίως για σχεδιασμό διεπαφής και υποστηρίζει πλήρως αρχεία που έχουν δημιουργηθεί στο Sketch, ένα άλλο δημοφιλές εργαλείο επαγγελματικού σχεδιασμού. Διαθέτει επίσης εφαρμογές για κινητά για iOS και Android που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε προεπισκόπηση των σχεδίων σας κατά τον σχεδιαμό.

Υπάρχει υποστήριξη τόσο για τις γραμματοσειρές Google όσο και για τις δικές σας εισαγόμενες γραμματοσειρές εκτός σύνδεσης. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε σχήματα ή να σχεδιάσετε προσαρμοσμένα σχήματα μέσω ενός εργαλείου που μοιάζει με το Pathfinder και υπάρχει πλήρης υποστήριξη μάσκας. Μπορείτε επίσης να τα αποθηκεύσετε ως Στοιχεία για να τα χρησιμοποιήσετε ξανά σε άλλα έργα σας.

Όταν τελειώσετε, μπορείτε να εξαγάγετε την εργασία σας ως αρχεία PNG, JPEG ή SVG ή απλώς να αντιγράψετε τα στυλ σας ως κώδικα CSS.

Janvas

janvas

Το Janvas διαθέτει ένα συμπαγές σύνολο λειτουργιών, όπως υποστήριξη για μάσκες και πολλές επιλογές εργαλείων μολυβιών και κειμένου.

Ταιριάζει στον αρχάριο χρήστη, χάρη σε μια βιβλιοθήκη προτύπων που καλύπτει τα πάντα, από εικονίδια και στοιχεία διεπαφής χρήστη, έως πρότυπα γραμμάτων και άλμπουμ φωτογραφιών. Μια επιπλέον σειρά προκατασκευασμένων ντεγκραντέ, μοτίβων και υφών και φίλτρων, βοηθούν στο να γίνουν προσβάσιμες κοινές λειτουργίες σχεδίασης με ένα μόνο κλικ. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την εργασία σας σε μορφές SVG, JPEG ή PNG.

Το Janvas έχει τις παραξενιές του. Έχει μια βαριά διεπαφή που χρειάζεται λίγο χρόνο για να την καταλάβετε. Είναι διαμορφώσιμο, αλλά θα χρειαστεί να πειραματιστείτε για να βρείτε μια διάταξη που ταιριάζει στη ροή εργασίας σας.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι δεν υποστηρίζει καθόλου συντομεύσεις πληκτρολογίου. Όλα αυτά σημαίνουν ότι το Janvas είναι μια σταθερή επιλογή για μικρότερα, ταχύτερα έργα, αν όχι για πιο σύνθετα έργα.

Inkscape

inkscape

Το Inkscape έχει καθιερωθεί εδώ και καιρό ως μία από τις καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις Illustrator. Αν και ήταν πάντα ένα πρόγραμμα επιτραπέζιου υπολογιστή, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στο πρόγραμμα περιήγησης, μέσω της υπηρεσίας RollApp.

Το αποτέλεσμα είναι λίγο περίεργο, αφού το πλήρες περιβάλλον εργασίας της επιφάνειας εργασίας είναι στριμωγμένο σε ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, μόλις αλλάξετε το πρόγραμμα περιήγησης σε λειτουργία πλήρους οθόνης, λειτουργεί πολύ καλύτερα.

Το Inkscape είναι ένα ισχυρό κομμάτι λογισμικού. Θα χρειαστεί να δείτε κάποια σεμινάρια εκμάθησης, τόσο από την άποψη της γνώσης των εργαλείων του, όσο και από την άποψη ότι χρησιμοποιεί ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο συντομεύσεων πληκτρολογίου.

Είναι επίσης λίγο αργό. Η χρήση του Inkscape με το RollApp είναι ιδανική όταν χρειάζεται να κάνετε επεξεργασία on the fly, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε το desktop λογισμικό.

Το RollApp απαιτεί εγγραφή με email, αλλά δεν απαιτεί επαλήθευσή του. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα προσωρινό email και το δέχτηκε.

Vecteezy Editor

vecteezy editor

Εάν έχετε ένα υπάρχον αρχείο SVG που θέλετε να τροποποιήσετε, το Vecteezy είναι μια καλή επιλογή. Αυτό οφείλεται στην απλότητα της εφαρμογής.

Σας διαθέτει τα βασικά, όπως εργαλεία μολυβιού και κειμένου και όχι πολλά καλούδια. Αντίθετα, υπάρχουν ένα σωρό προσχεδιασμένα σχήματα και προσχεδιασμένες εικόνες που μπορείτε να εισαγάγετε στην εργασία σας. Η αποθήκευση αρχείων είναι ασήμαντη: απλώς επιλέξτε την εξαγωγή είτε ως SVG είτε ως PNG και θα λάβετε την τελική σας εικόνα.

Vectr

vectr

Το Vectr είναι ένα απλό εργαλείο για τη δημιουργία γρήγορων σχεδίων. Δεν είναι τόσο πλούσιο σε χαρακτηριστικά, αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μικρότερη δυσκολία εκμάθησης και απλούστευση στην χρήση.

Το Vectr είναι ιδιαίτερα καλό για τη δημιουργία σελίδων εξωφύλλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν προκαθορισμένα μεγέθη εγγράφων και είναι εύκολο να εισαγάγετε φωτογραφίες και να προσθέσετε το δικό σας κείμενο στην κορυφή. Υπάρχει επίσης απρόσκοπτη ενσωμάτωση στα social media.

Κάθε εικόνα έχει τη δική της διεύθυνση URL που μπορείτε να μοιραστείτε με οποιονδήποτε ή μπορείτε να εξαγάγετε την ολοκληρωμένη εργασία σας σε μορφές SVG, PNG και JPEG.

Το Adobe Illustrator δεν είναι η μόνη επιλογή!

Καμία από αυτές τις εφαρμογές που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης δεν μπορεί να ταιριάζει με το πλήρες σύνολο δυνατοτήτων που έχει να προσφέρει το Adobe Illustrator.

Αλλά είναι αρκετά καλές για να δημιουργήσουν πράγματα όπως αφίσες, εικονογραφήσεις, λογότυπα και άλλα παρόμοια. Μπορείτε ακόμη να τα χρησιμοποιήσετε για να μάθετε τις αρχές της γραφιστικής, καθώς όλα τα εργαλεία (τα διάφορα εργαλεία σχεδίασης, κειμένου, χρώματος και σχήματος) λειτουργούν όλα με τον ίδιο τρόπο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Illustrator,Adobe,Canva,Figma,Jamvas,Vecteezy,vectr

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).