Πως θα κάνετε downgrade μία εφαρμογή σε Android

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η προηγούμενη έκδοση μίας Android εφαρμογής λειτουργούσε καλύτερα και μετά από μία αναβάθμιση να επιθυμείτε να προβείτε σε downgrade αυτής.

downgrade

Δυστυχώς το Play Store δεν δίνει την δυνατότητα να υποβαθμίσετε απευθείας μια Android εφαρμογή και έτσι αν δεν έχετε κρατήσει το apk αρχείο της προηγούμενης έκδοσης είστε αναγκασμένοι να παραμείνετε στην τελευταία έκδοση.

Επίσης ορισμένες εφαρμογές ενημερώνονται αυτόματα χωρίς να σας αφήνουν το περιθώριο της επιλογής πάνω στο θέμα. Όμως ακόμα και χωρίς να χρειάζεται να έχετε πρόσβαση στο root του τηλεφώνου σας μπορείτε ανά πάσα στιγμή να λειτουργήσετε μία παλαιότερη έκδοση μίας εφαρμογής. Παρακάτω θα βρείτε ένα οδηγό που σας υποδεικνύει την καλύτερη μέθοδο για να κάνετε downgrade μία εφαρμογή.

Οι εφαρμογές στο OS Android είναι συνήθως ένα και μοναδικό συμπιεσμένο αρχείο με κατάληξη APK. Για κάθε έκδοση της κάθε εφαρμογής υπάρχει και ένα διαφορετικό αρχείο. Τα αρχεία των παλαιοτέρων εκδόσεων δεν τα προσφέρουν δυστυχώς οι κατασκευαστές τους με αποτέλεσμα να είστε αναγκασμένοι να τα αναζητήσετε σε χώρους τρίτων προσώπων. Όμως θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί κατά τη λήψη αρχείων από το διαδίκτυο, δεδομένου ότι μπορεί μερικές φορές να έχουν ενσωματωμένα malware. Παρόλα αυτά δυστυχώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πάρετε στα χέρια σας τις παλαιότερες εκδόσεις δωρεάν.

Η ιστοσελίδα APK Mirror είναι μία δωρεάν αποθήκη παλαιών εκδόσεων και έχει τη φήμη ότι τα αρχεία της είναι ασφαλή  καθώς το site φτιάχτηκε από το Android Police (πλην όμως ποτέ να μην είστε σίγουροι για κανένα). Η ιστοσελίδα διατείνεται ότι παρέχει “καθαρά” αρχεία, ειδικά για την υποβάθμιση εφαρμογών.

Η λειτουργία της είναι σχετικά απλή. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση της εφαρμογής που ψάχνετε και μετά να επιλέξετε την έκδοση που σας ενδιαφέρει μέσα από μία γκάμα από εκδόσεις.

Μόλις βρείτε το σωστό αρχείο, κάντε λήψη το αρχείο APK στο τηλέφωνό σας. Καταργήστε την εγκατάσταση της αρχικής εφαρμογής από τη συσκευή σας (αυτής με την νεότερη έκδοση που δεν σας ενδιαφέρει πλέον). Ανοίξτε την εφαρμογή Διαχείριση αρχείων στο τηλέφωνό σας και πλοηγηθείτε στο χώρο που έχετε το APK αρχείο (συνήθως στις λήψεις).

downgrade downgrade

Αγγίξτε το για να το ανοίξετε και αυτό θα εγκατασταθεί στη συσκευή σας. Μπορεί να χρειαστεί να επιτρέψετε την εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές. Αυτό γίνεται από το μενού Ρυθμίσεις > Ασφάλεια > Άγνωστες πηγές.  Φυσικά φροντίστε να έχετε απενεργοποιήσει την αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών

Τέλος έχετε υπόψην σας ότι οι παλαιότερες εκδόσεις των εφαρμογών είναι πιο επιρρεπείς σε αμυχές και στην υποστήριξη, οπότε φροντίστε να κρατήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα σε κάποιο backup. Φροντίστε επίσης να σκανάρετε με μία εφαρμογή προστασίας από ιούς το APK αρχείο αλλά και όλο το τηλέφωνο μετά τη εγκατάσταση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).