Πως να κατεβάσετε την τελευταία ISO έκδοση των Windows 10

Αν θέλετε να κατεβάσετε σε μορφή ISO την τελευταία έκδοση των Windows 10 από την ίδια την Microsoft, τότε ακολουθήστε τον παρακάτω εύκολο οδηγό. Ισχύει και για τις δύο αρχιτεκτονικές,32-bit και 64-bit.

Όπως ίσως γνωρίζετε, εκτός από αρκετές δευτερεύουσες ενημερώσεις, η Microsoft κυκλοφορεί δύο μεγάλες ενημερώσεις των Windows 10 κάθε χρόνο. Αυτές οι σημαντικές εκδόσεις προσθέτουν νέες δυνατότητες και επιλογές στο λειτουργικό σύστημα. Αυτή τη στιγμή, η έκδοση Windows 10 Fall Creators (έκδοση 1709) είναι η πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση των Windows 10. Η ενημέρωση Fall Creators (κωδική ονομασία Redstone 3) κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017. Η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη μεγάλη ενημέρωση τον Απρίλιο του 2018.

Σε αυτόν το οδηγό θα σας δείξουμε τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο να κατεβάσετε την τελευταία επίσημη έκδοση των Windwos 10 από την μαμά εταιρεία, δηλαδή την ίδια την Microsoft. Ας δούμε πως.

Ελέγξτε την τρέχουσα έκδοση των Windows 10 σας.
Μπορείτε εύκολα να ελέγξετε την έκδοση των Windows 10 που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας, πληκτρολογώντας την λέξη Winver.exe στο αρχικό μενού των Windows (πατώντας το πλήκτρο της Έναρξης) και στη συνέχεια πατώντας το πλήκτρο Enter.

Κάντε λήψη της τελευταίας έκδοσης των Windows 10 από τη Microsoft
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίσημο Εργαλείο Δημιουργίας Μέσων (Media Creation) για να κατεβάσετε το τελευταίο ISO των Windows 10. Μπορείτε να κάνετε λήψη της 32 bit ή της 64 bit αρχιτεκτονικής ή ακόμα και των δύο τύπων.

Βήμα 1: Ανοίξτε τον Browser σας και πηγαίνετε σε αυτή τη σελίδα της Microsoft και κάντε κλικ στο κουμπί “Άμεση Λήψη Εργαλείου” για να κατεβάσετε το εργαλείο δημιουργίας μέσων (Media Creator Tool).

Βήμα 2: Τρέξτε το εργαλείο δημιουργίας μέσων στον υπολογιστή σας. Όταν εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη, κάντε κλικ στο κουμπί Αποδοχή .

Βήμα 3: Στην οθόνη “Τι θέλετε να κάνετε;”, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία μέσων εγκατάστασης. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.

Βήμα 4: Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί η οθόνη “Επιλογή γλώσσας, αρχιτεκτονικής και έκδοσης”. Αποεπιλέξτε το “Χρήση των προτεινόμενων επιλογών για αυτόν τον υπολογιστή” και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη γλώσσα, την αρχιτεκτονική και την έκδοση που θέλετε να κάνετε λήψη.

Θυμηθείτε ότι η Microsoft συνδέει τις εκδόσεις Home και Pro των Windows 10 σε ένα ενιαίο ISO. Το πρόγραμμα θα εγκαταστήσει αυτόματα τη έκδοση που βασίζεται στη ήδη εγκατεστημένη έκδοση 10 ή στο κλειδί άδειας χρήσης των Windows που βρίσκεται στο BIOS.
Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

Βήμα 5: Τέλος, στην επόμενη σελίδα επιλέξτε το “Αρχείο ISO” και στη συνέχεια επιλέξτε μια θέση για να αποθηκεύσετε το εν λόγω αρχείο ISO. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση για να ξεκινήσετε τη λήψη του αρχείου εικόνας ISO.

 

Ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης στο internet που έχετε, το κατέβασμα του ISO μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά έως και ώρες.

Μόλις το ISO κατέβει, θα δείτε την παρακάτω οθόνη. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να κλείσετε το εργαλείο δημιουργίας μέσων.

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ISO 10 των Windows για να δημιουργήσετε ένα bootable USB στικάκι ή ένα bootable DVD.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).