Το DuckDuckGo φέρνει μία νέα υπηρεσία προστασίας email


Το DuckDuckGo εγκαινιάζει μία νέα υπηρεσία προστασίας email για την αφαίρεση ιχνηλατών. Ταυτόχρονα σας δίνει την ευκαιρία να λάβετε μία διεύθυνση email ‘@duck.com’

duckduckgo

Η μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου DuckDuckGo σχεδιάζει να ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον μια υπηρεσία προστασίας email που θα περνά όλα τα εισερχόμενα email μέσα από τους διακομιστές του με σκοπό στο να εμποδίσει τις εταιρείες διαφημίσεων να κατασκοπεύουν τα εισερχόμενά σας. Θα λειτουργεί δηλαδή παρόμοια με την υπηρεσία του Mozilla Firefox Relay.

Η νέα δυνατότητα προστασίας email της εταιρείας παρέχει στους χρήστες μια δωρεάν διεύθυνση email του στυλ “otidipote@duck.com”, η οποία θα προωθεί τα email στα κανονικά εισερχόμενά σας αφού αναλύσει το περιεχόμενό τους για ιχνηλάτες και φυσικά τους αφαιρέσει. Το DuckDuckGo θα επεκτείνει επίσης αυτήν τη δυνατότητα με μοναδικές διευθύνσεις προώθησης, μιας χρήσης, οι οποίες μπορούν να δημιουργηθούν εύκολα στο πρόγραμμα περιήγησης για κινητά ή μέσω των επεκτάσεων για τα προγράμματα περιήγησης.

Το προσωπικό email DuckDuckGo προορίζεται να δοθεί στους φίλους σας και στις επαφές που γνωρίζετε, ενώ οι διευθύνσεις μιας χρήσης θα χρησιμεύσουν όπου εγγραφείτε για δωρεάν δοκιμές, ενημερωτικά δελτία ή οπουδήποτε υποψιάζεστε ότι μπορεί να πουλήσει τη διεύθυνση email σας. Έτσι αν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει παραβιαστεί, μπορείτε εύκολα να την απενεργοποιήσετε.

Η εταιρεία έχει  φήμη στην ασφάλεια και στο απόρρητο αφού τρέχει μέχρι στιγμής την αντίστοιχη μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo που εστιάζει στο απόρρητο των χρηστών της.

Οι ιχνηλάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπάρχουν σε περισσότερο από το 70 τοις εκατό των λιστών αλληλογραφίας, σύμφωνα με μια μελέτη του 2017. Μόλις εφαρμοστούν, επιτρέπουν στους διαφημιζόμενους να καταλάβουν πότε ανοίγετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, πού βρίσκεστε όταν το ανοίγετε και ποια συσκευή χρησιμοποιείτε. Η κατάργηση των ιχνηλατών εμποδίζει την δημιουργία ενός κρυφού προσωπικού διαφημιστικού προφίλ.

Η νέα λειτουργία του DuckDuckGo ξεκινά σε δοκιμή beta και αναμένεται να έρθει κανονικά σε μερικές εβδομάδες. Οι χρήστες που θα φτιάξουν ένα δωρεάν λογαριασμό email στην DuckDuckGo από εδώ, θα ειδοποιηθούν για την έναρξη της υπηρεσίας (προς το παρόν χρειάζεται πρόσκληση για την δημιουργία email). Οι χρήστες του DuckDuckGo μπορούν να εγγραφούν στη λίστα αναμονής μόνο κατεβάζοντας την επίσημη εφαρμογή DuckDuckGo για iOS ή Android. Μπορείτε να βρείτε την επιλογή στην περιοχή Ρυθμίσεις > Προστασία email (beta).

Η εταιρεία εργάζεται επίσης σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για desktop, που θα εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news