Μπορείτε να κατεβάσετε και επίσημα το Microsoft Edge για Mac


Τον περασμένο μήνα, η Microsoft ανακοίνωσε την δοκιμαστική περίοδο της νέας έκδοσης του Microsoft Edge για Windows 10 που βασίζεται στο Chromium.

Edge

Οι χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν το Edge μπορούν να κατεβάσουν ένα από τις τρεις διαφορετικές εκδόσεις, από τα αντίστοιχα τρία διαφορετικά κανάλια. Το Canary που δέχεται καθημερινές ενημερώσεις, το Dev που δέχεται εβδομαδιαίες ενημερώσεις και το Beta που ανανεώνεται κάθε έξι εβδομάδες.

Φυσικά το κανάλι Canary είναι η πρώτη γραμμή του πυρός και περιέχει πρώτο όλες τις νέες ενημερώσεις του Edge. Είναι φυσικά και το πιο ασταθές, μια και το Edge είναι ακόμα σε δοκιμαστική περίοδο, αν και σε εμάς το Canary δείχνει πολύ σταθερό.

Και όλα αυτά ισχύουν για όσους τρέχουν Windows 10. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον, γιατί το κανάλι Microsoft Edge Canary φιλοξενεί πλέον την έκδοση για macOS. Μπορείτε να εγκαταστήσετε την δοκιμαστική έκδοση για Mac από τον ιστότοπο Microsoft Edge Insider.

Το Microsoft Edge για macOS θα προσφέρει ακριβώς τα ίδια πράγματα με την έκδοση για Windows, με μία διαφορετική αισθητική και εμφάνιση, ώστε να ταιριάζει με την αισθητική του Mac.

Σε αυτήν την αρχική έκδοση, η Microsoft έχει κάνει αρκετές αλλαγές στο περιβάλλον επιφάνειας του χρήστη, για να ευθυγραμμιστεί με τη γλώσσα σχεδιασμού της Microsoft, ενώ ταυτόχρονα την κάνει να αισθάνεται φυσική στο macOS.

Παραδείγματα αυτού του είδους περιλαμβάνουν μια σειρά τροποποιήσεων για να ταιριάζουν με το macOS, όπως γραμματοσειρές, μενού, συντομεύσεις πληκτρολογίου, περίβλημα τίτλου και άλλους τομείς. Η εμφάνιση και η αίσθηση του προγράμματος περιήγησης θα εξελιχθούν σε μελλοντικές εκδόσεις καθώς η Microsoft θα συνεχίσει να πειραματίζεται, και να ακούει τα σχόλια των πελατών.

Επιπλέον, η Microsoft σχεδιάζει λειτουργίες του Edge που θα είναι αποκλειστικές για το macOS, αξιοποιώντας συγκεκριμένες λειτουργίες του υλικού που είναι διαθέσιμες στο Mac. Για παράδειγμα, παρέχοντας χρήσιμες και συμφραζόμενες ενέργειες μέσω της γραμμής αφής, όπως συντομεύσεις ιστότοπων, εναλλαγή καρτελών και στοιχεία ελέγχου βίντεο, καθώς επίσης και ενεργοποίηση εξοικειωμένης πλοήγησης με χειρονομίες.

Σήμερα, η Microsoft ξεκινάει επίσημα την έκδοση για Mac του Microsoft Edge Insider στο Canary Channel, όπου οι χρήστες Mac μπορούν να κατεβάσουν και να δοκιμάσουν. Θα πρέπει να τρέχουν macOS 10.12 και παραπάνω. Το κανάλι Dev θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news