Οι ΗΠΑ υποτιμούν την Huawei λέει ο ιδρυτής της, Ren Zhengfei

Ο ιδρυτής της Huawei Ren Zhengfei προσπαθεί να υποβαθμίσει τον αντίκτυπο του αποκλεισμού της ς του, από την και την Qualcomm, μετά από εντολή των ΗΠΑ.

Σε σχόλια που έκανε στα κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην έδρα της Huawei και σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times, ο κος Ren αναφέρει ότι η διατάραξη των επιχειρηματικών σχέσεων με τις δεν θα επηρεάσει σημαντικά την Huawei, λόγω του υπάρχοντος σχεδίου ανάγκης.

“Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, είμαι ευγνώμων στις αμερικανικές εταιρείες, καθώς συνέβαλαν πολύ στην ανάπτυξη της Huawei και έδειξαν ευσυνειδησία στο θέμα. Από όσο γνωρίζω, οι αμερικανικές εταιρείες προσπαθούν να πείσουν την αμερικανική κυβέρνηση να τους αφήσει να συνεργαστούν με την Huawei … Πάντα χρειαζόμαστε τα που έχουν αναπτυχθεί από την Αμερική και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αμερικανικά προϊόντα λόγω στενοκεφαλιάς”, αναφέρει ο κος Ren.

Όμως ο κος Ren υποστήριξε ότι οι περιορισμοί στο εμπόριο δεν θα επηρεάσουν την ανάπτυξη του 5G της Huawei, και ότι η αμερικανική κυβέρνηση “υποτιμά τις δυνατότητες της Huawei“.

Ο ιδρυτής της Huawei, κος Ren, είναι 74 ετών, με ελάχιστα δημόσιο προφίλ, που σχεδόν ποτέ δεν δίνει συνεντεύξεις , αλλά τον τελευταίο καιρό  όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα επάνω του, λόγω της πρόσφατης κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ της εταιρείας του και τις ΗΠΑ.

Ένταση που ξεκίνησε όταν οι ΗΠΑ διέταξαν τη σύλληψη της κόρης του κας Meng Wanzhou η οποία είναι και CFO της Huawei. Η θητεία του Ren ως μηχανικός στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, πριν την ίδρυση της Huawei, έχει επίσης συμβάλει στον να θεωρηθεί ύποπτη η εταιρεία.

Η Google ανέστειλε την Κυριακή που μας πέρασε, την του Android προς την Huawei,  ακολουθώντας την εντολή του Προέδρου των ΗΠΑ Trump , ενώ η Intel και η Qualcomm ανέφεραν ότι θα σταματήσουν να εργάζονται με τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).