Editorial για σκέψη από τον Γιώργο Κ.

Μετά την δημοσίευση του Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ: η NSO () δεν δικαιούται ασυλία, που αναφέρει ουσιαστικά τι συνέβη με την πορεία των δικαστικών και τις κινήσεις της NSO να την “βγάλει καθαρή,” ο φίλος του και συνονόματος Γιώργος άφησε ένα σχόλιο.

Παραθέτουμε το σχόλιο γιατί θεωρούμε ότι αξίζει την ανάγνωση αλλά και την δέουσα προσοχή. Φεύγοντας από τις φόρμες – εφευρέσεις (βλέπε “ψεκασμένοι”) που καθορίζουν κοινωνικά σύνολα το τελευταίο διάστημα, αυτό που μένει και αποδεικνύεται καθημερινά είναι η πικρή αλήθεια.

NSO,Pegasus

Ο Γιώργος αναφέρει:

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσει ο μέσος πολίτης από την ανάγνωση του ανωτέρω (και όλων των συναφών που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό) είναι πως, εδώ και καιρό, ίσως κοντά στην 5ετία, διεξάγεται ένας (χωρίς υπερβολή) παγκόσμιος συμφερόντων όπου, τα όρια μεταξύ των μεν από τους δε, είναι παντελώς δυσδιάκριτα.

Συνάμα θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή στην ΜΗ ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΙΣΗ και κριτική όσων μαθαίνουμε, διαβάζουμε, αποκαλύπτονται καθόσον, δεν είναι λίγες οι φορές που άτομα της “μιας πλευράς” λειτουργούν ως προπύργια της άλλης, είτε θέλοντας να θολώσουν τα νερά (της άλλης πλευράς) είτε ασκώντας εσωτερική “αντιπολίτευση” στα συμφέροντα της δικής τους πλευράς.

Ειδικότερα. Καλά θα είναι να μη βιαστούμε να κρίνουμε θετικά τον Έλον (από τις αποκαλύψεις του για τη λογοκρισία στο τουίτερ), θετικά τον Ζούκι (για τις μηνύσεις του στην NSO) μιας και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το who is who και την προϊστορία τους.

Τέλος, μη πιστεύοντας σε συνωμοσιολογίες, αλλά και πυκνά – συχνά μη βρίσκοντας “πάτημα” για να πω και να σκεφτώ : να, αυτή το λεχθέν ήταν μπούρδα ήταν συνωμοσιολογία, θα πρότεινα στους φίλους αναγνώστες να σκεφτούν κατά πόσο είναι πιθανή η περίπτωση να “επιθυμεί” η μια πλευρά να παρουσιάσει τους “δικούς της” ως περιούσιους και εν δυνάμει πεντακάθαρους μελλοντικούς κυβερνήτες του “we need a global and we need it now”, έναντι της “άλλης πλευράς” (που και εκείνη, στο δια ταύτα επιθυμεί να πατρονάρει τους “δικούς της” με τους δικούς της όρους) …

Ίσως παρατραβηγμένη πιθανολόγηση, ίσως όμως και όχι. Μα, αν εκτιμηθεί ως παρατραβηγμένο ένα τέτοιο σκεπτικό, τελικά, μήπως δεν επαληθεύτηκε σχεδόν το σύνολο των αναφερομένων στο Οργουελικό 1984 ; Και ακόμη και γι αυτόν τον ίδιο τον Όργουελ, ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στο ευαγγέλιο για ότι λειτουργούσε ως “χωνί” αντίστασης και έγερσης των μαζών και όχι ως προλειαντήρας καταστάσεων ;

Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, με σκέψη ΚΑΙ περίσκεψη, με κρίση και με σύνεση και κυρίως με ελάχιστο (έως και μηδενικό) παρορμητισμό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.084 εγγεγραμμένους.
NSO,Pegasus

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).