Έγγραφα του Snowden επιβεβαιώνουν ότι τα hacking εργαλεία ανήκουν στην NSA

Τα έγγραφα που διέρρευσε ο φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι τα εργαλεία που διέρρευσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανήκουν στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ.

Η ομάδα “Shadow Brokers” δημοσίευσε μια σειρά από malware και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από hacking ομάδα γνωστή σαν “Equation Group.” Οι Shadow περιγράφει το κακόβουλο λογισμικό σαν “όπλα του κυβερνοχώρου” που χρησιμοποιήθηκαν από την NSA για τη διεξαγωγή ενεργειών επιτήρησης.NSA Snowden

Από την άλλη το Intercept, το οποίο εξακολουθεί να έχει αντίγραφα των εγγράφων που διέρρευσε ο Edward , ανέφερε την Παρασκευή ότι υπάρχουν ενδείξεις που συνδέουν τα hacking εργαλεία με την NSA.

Μια από τις άκρως απόρρητες διαφάνειες που χρησιμοποιήθηκαν από την υπηρεσία πληροφοριών NSA και παρουσιάζουν πως μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα από τα κακόβουλα προγράμματα «όπλα» που διέρρευσαν χρησιμοποιεί μια σειρά από 16 χαρακτήρες. Ο κωδικός “ace02468bdf13579,” βρέθηκε και στα προγράμματα που διέρρευσαν. Η συγκεκριμένη εφαρμογή ονομάζεται SECONDDATE, και περιγράφεται σαν ένα εργαλείο “που είναι σχεδιασμένο να υποκλέπτει αιτήματα web και να κατευθύνει τους browsers των υπολογιστών-στόχων σε ένα web server της NSA.”

  Chrome 0day ενημερώστε άμεσα

Αυτό που παραμένει ακόμη άγνωστο είναι το πώς κατάφεραν οι Shadow Brokers να ανακαλύψουν τον server με το κακόβουλο λογισμικό. Τα εργαλεία είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, και τα εξειδικευμένα έχουν σχεδιαστεί για να διεισδύουν σε μερικά από τα καλύτερα firewalls και εξοπλισμό δικτύωσης στον κόσμο.

Η Cisco και η Fortinet, που και οι δύο επιβεβαίωσαν ότι τα προϊόντα τους επηρεάζονται από το κακόβουλο λογισμικό, έχουν ήδη ξεκινήσει την επιδιόρθωση των συσκευών και της τεχνολογία τους.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Snowden, είχε δηλώσει στο ότι το “hack ενός διακομιστή malware της NSA δεν είναι κάτι απλό.”

Ο Snowden λίγο πολύ άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία, όπου ζει σήμερα σε εξορία, μπορεί να ήταν πίσω από τη διαρροή.

“Αυτή η διαρροή μοιάζει σαν κάποιος να στέλνει ένα μήνυμα και ότι η κλιμάκωση στο παιχνίδι θα μπορούσε να γίνει βρώμικη πολύ γρήγορα.”

Φαίνεται ότι είμαστε ήδη εκεί.

Εικόνα theintercept.com

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).