Εφαρμογή ShakeAlert αμερικανικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σεισμών

Η εφαρμογή ShakeAlert, είναι ένα αμερικανικό σύστημα έγκαιρης προς σεισμών και αναπτύχθηκε από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (U.S. Geological Survey) και τους συνεργάτες τους για να σας παρέχει συνήθως έως και 20 δευτερόλεπτα έγκαιρης προειδοποίησης πριν από την άφιξη σημαντικών δονήσεων ή ακόμα και ένα λεπτό σε ακραίες συνθήκες.

Εάν βρίσκεστε κοντά στο επίκεντρο, μπορεί να μην λάβετε ιδιαίτερα γρήγορα την ειδοποίηση- αλλά θα μπορούσε να είναι αρκετό για να προστατευτείτε.

shakealert

Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες ανάπτυξης, το ShakeAlert λειτουργεί τώρα στην Καλιφόρνια, το Όρεγκον και την πολιτεία της Ουάσιγκτον, όπου θεωρείται ολοκληρωμένο κατά 83%. Το USGS εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του συστήματος στην Αλάσκα στη συνέχεια.

Η εφαρμογή ShakeAlert δοκιμάστηκε τελευταία με ένα σεισμό που έγινε τον Οκτώβριο, και χρειάστηκε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα για να στείλει περίπου 2,1 προειδοποιήσεις σε Καλιφορνέζους. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς. Να αναφέρουμε ότι η κάθε μικρή έγκαιρη ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει να προετοιμαστείτε διανοητικά για ότι πρόκειται να ακολουθήσει.

Πώς μπορεί μια ειδοποίηση push να φτάσει στο τηλέφωνο πιο γρήγορα από το κούνημα του σεισμού; “Είναι μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων και πραγματικά τη βρίσκω συναρπαστική”, αναφέρει ο Dave Croker, μέλος της ομάδας επιχειρήσεων ShakeAlert στο USGS.

Η Washington Post συναντήθηκε με τον Croker σε έναν σταθμό της USGS λίγα μίλια από το διαβόητο ρήγμα San Andreas της Καλιφόρνια, Ο επιστήμονας έδειξε πώς λειτουργεί το σύστημα, ξεκινώντας από το τηλέφωνο.

Τα smartphone έχουν μια δυνατότητα που ο Croker αναφέρει ότι αλλάζει το στην από σεισμούς: γνωρίζουν πάντα την τοποθεσία μας.

Όταν λοιπόν ένας σταθμός της USGS ανιχνεύσει έναν σεισμό να ξεκινά από ένα μέρος, το δίκτυο μπορεί να υπολογίσει πού αλλού θα φτάσει η δόνηση. Η γνώση της τοποθεσίας σας σημαίνει ότι οι εφαρμογές και οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας μπορούν να μεταδίδουν τις προειδοποιήσεις μόνο στα που βρίσκονται σε μέρη που μπορεί να τις χρειάζονται.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

ShakeAlert

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).