Εισαγγελέας προσθέτει τον Zuckerberg στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Περιφέρειας της Κολούμπια, Karl Racine, πρόσθεσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του στη μήνυση για το σκάνδαλο συλλογής δεδομένων από την Cambridge Analytica.

Ο Racine ανακοίνωσε την προσθήκη στο σήμερα το πρωί, αναφέροντας ότι η έρευνά του αποκάλυψε ότι ο Zuckerberg “συμμετείχε προσωπικά σε αποφάσεις που σχετίζονται με την και την αποτυχία του Facebook να προστατεύσει τα δεδομένα των χρηστών”.

Facebook,Cambridge Analytica,Mark Zuckerberg,iguru

Η αγωγή του 2018 κατηγορεί το Facebook (και τώρα τον Zuckerberg) ότι παρερμήνευσαν τις πολιτικές της εταιρείας για την πρόσβαση σε δεδομένα τρίτων θέτοντας σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των χρηστών με χαλαρά μέτρα προστασίας.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ισχυρίζεται ότι το Facebook παραβίασε τον νόμο περί διαδικασιών προστασίας των καταναλωτών και ζητεί αστική αποζημίωση για το αδίκημα. Ένας δικαστής επέτρεψε την υπόθεση να προχωρήσει παρά τις προσπάθειες του Facebook να την σταματήσει το 2019.

Ο Racine ανέφερε ότι πρόσθεσε τον Zuckerberg αφού εξέτασε “εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες εγγράφων που δημιουργήθηκαν σε δικαστικές διαδικασίες και ολοκλήρωσε ένα ευρύ φάσμα καταθέσεων, συμπεριλαμβανομένων πρώην υπαλλήλων και μηνυτών”.

  Tesla ανάκληση 321000 οχημάτων για πρόβλημα software

Δεν ανέφερε ποιες ήταν οι ακριβείς λεπτομέρειες που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση ή πόσο βαθιά φέρεται να εμπλέκεται ο Zuckerberg στο περιστατικό.

“Πήραμε πολύ σοβαρά την υποχρέωσή μας να διερευνήσουμε τις παραβάσεις – και το Facebook θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη του για την προστασία των χρηστών εξίσου σοβαρά”, έγραψε ο Racine στο Twitter.

Η καταγγελία επικεντρώνεται κυρίως στην Cambridge Analytica, μια εταιρεία συμβούλων που συνεργάστηκε με έναν ερευνητή που χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα προγραμματιστών του Facebook για να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες προφίλ για πάνω από 70 εκατομμύρια χρήστες-κατοίκους των ΗΠΑ με στόχο τη στόχευση με πολιτικές διαφημίσεις.

Ισχυρίζεται ότι το Facebook γνώριζε ότι το σύστημα χρησιμοποιούνταν για τη συλλογή δεδομένων από χρήστες που δεν συμφωνούσαν. Η καταγγελία ισχυρίζεται επίσης ότι το Facebook δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα όταν εταιρείες παραβίασαν τους κανονισμούς του.

Facebook,Cambridge Analytica,Mark Zuckerberg,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).