Κυκλοφόρησε το Android 12 και φέρνει ριζικές αλλαγές

Νέες ριζικές αλλαγές φέρνει το που μόλις κυκλοφόρησε για τις συσκευές Pixel 3 και πάνω. Σύντομα θα έρθει και στα υπόλοιπα τηλέφωνα.

android 12

Το Android 12, ξεκίνησε σήμερα το ντεμπούτο του σε stable έκδοση στα τηλέφωνα της Google Pixel 3 και πάνω. Διαθέτει μια εντελώς επαναπροσδιορισμένη και εξατομικευμένη διεπαφή χρήστη, νέες δυνατότητες απορρήτου που έχουν σχεδιαστεί για την ασφάλειά σας και πιο απρόσκοπτους τρόπους για να μπείτε στο παιχνίδι σας ή ακόμα και για να μεταβείτε σε μια νέα συσκευή.

Δείτε δώδεκα από τις ενδιαφέροντες νέες δυνατότητες που υπάρχουν στο Android 12:

1. Προσαρμογή της οθόνης σε κάθε ταπετσαρία
Όταν αλλάζετε την ταπετσαρία σας, ολόκληρη η οθόνη του Android 12 αλλάζει για να ταιριάζει με τα χρώματά της νέας ταπετσαρίας, χάρη στους προηγμένους αλγόριθμους εξαγωγής χρωμάτων. Προσαρμόστε εύκολα την εμφάνιση και την αίσθηση ολόκληρου του τηλεφώνου σας, συμπεριλαμβανομένης της οθόνης όταν είναι κλειδωμένο, των ειδοποιήσεων, των ρυθμίσεων, των γραφικών στοιχείων, ακόμη και των εφαρμογών. Αυτή η νέα δυναμική αλλαγή χρώματος είναι διαθέσιμη πρώτα στο Pixel, αλλά θα έρθει σύντομα και σε περισσότερους κατασκευαστές συσκευών και τηλεφώνων.

2. Νέα Widgets
Νέα επανασχεδιασμένα widget που είναι πιο δυναμικά και προσαρμόσιμα. Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, θα μπορείτε να δοκιμάσετε πάνω από δώδεκα εντελώς νέα ή ανανεωμένα widget από τις αγαπημένες σας εφαρμογές Google, απευθείας στην αρχική οθόνη σας.

3. Νέες δυνατότητες θέασης
Ένας νέος μεγεθυντικός φακός σάς επιτρέπει να μεγεθύνετε ένα μέρος της οθόνης σας, διατηρώντας παράλληλα το υπόλοιπο περιβάλλον της οθόνης. Ο εξαιρετικά χαμηλός φωτισμός οθόνης είναι ιδανικός για νυχτερινή πλοήγηση ή άλλες καταστάσεις όταν ακόμη και η χαμηλότερη ρύθμιση φωτεινότητας είναι πολύ φωτεινή. Μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε το κείμενο σε έντονα ή χρώματα σε κλίμακα του γκρι για ευκολότερη ανάγνωση.

  Ο Commodore 64 κατέχοντας το ρεκόρ των περισσότερων πωλήσεων κλείνει τα 40 χρόνια

4. Επιπρόσθετη ασφάλεια σε μικρόφωνο και κάμερα
Τώρα μπορείτε να δείτε πότε μια εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο ή την κάμερα, χάρη σε μια νέα ένδειξη στη γραμμή κατάστασης του τηλεφώνου σας. Και αν δεν θέλετε καμία εφαρμογή να έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο ή την κάμερα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς αυτούς τους αισθητήρες χρησιμοποιώντας δύο νέες εναλλαγές στις Γρήγορες ρυθμίσεις. Απλώς γυρίστε το διακόπτη.

5. Κρατήστε την ακριβή τοποθεσία σας ιδιωτική
Το Android 12 σάς επιτρέπει να παρέχετε πρόσβαση στις εφαρμογές σας να βλέπουν την τοποθεσία σας, αλλά σας αφήνει να επιλέξετε τι ακριβώς θα βλέπουν, την ακριβή τοποθεσία σας ή την κατά προσέγγιση τοποθεσία σας.

6. Ελέγξτε τα δικαιώματα απορρήτου σας με μια ματιά
Ένας νέος πίνακας ελέγχου απορρήτου σάς δίνει μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα του πότε οι εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία, την κάμερα ή το μικρόφωνό σας τις τελευταίες 24 ώρες. Αν δείτε οτιδήποτε περίεργο, μπορείτε να διαχειριστείτε τα δικαιώματα απευθείας από τον πίνακα ελέγχου.

7. Νέα δικαιώματα στο Blutooth
Τα ασύρματα ακουστικά σας φυσικά και πρέπει να συνδεθούν στο τηλέφωνό σας, αλλά πιθανότατα δεν χρειάζεται να γνωρίζουν το πού βρίσκεστε. Τα νέα δικαιώματα Bluetooth στο Android 12 επιτρέπουν στις συνοδευτικές εφαρμογές να συνδέονται σε συσκευές, όπως ρολόγια ή ακουστικά, χωρίς να χρειάζεται πρόσβαση στις πληροφορίες τοποθεσίας σας.

8. Επαναφορά δικαιωμάτων στις σπάνια χρησιμοποιούμενες εφαρμογές
Έχετε εφαρμογές που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ή τις έχετε ξεχάσει; Τα δικαιώματα των αχρησιμοποίητων εφαρμογών επαναφέρονται στα default επίπεδα και τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία αφαιρούνται για να ελευθερωθεί χώρος στη συσκευή σας.

  USB-C για την φόρτιση όλων των συσκευών μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου του 2024

9. Αποτυπώστε όλο το περιεχόμενο στη σελίδα σε ένα στιγμιότυπο οθόνης.
Το ότι η οθόνη σας δεν χωράει όλη την σελίδα δεν σημαίνει ότι ένα στιγμιότυπο οθόνης θα πρέπει να είναι μισό. Τα νέα κυλιόμενα στιγμιότυπα οθόνης θα σας επιτρέψουν να καταγράψετε όλο το περιεχόμενο μίας σελίδας σε μία μόνο εικόνα.

10. Παίξτε παιχνίδια ενώ ακόμα τα λαμβάνετε
Περάστε περισσότερο χρόνο παίζοντας και λιγότερο χρόνο περιμένοντας τις λήψεις παιχνιδιών. Στο Android 12, επιλεγμένα παιχνίδια θα σας επιτρέπουν να παίζετε κατά τη λήψη, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στο παιχνίδι χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε να ολοκληρωθεί η πλήρης λήψη.

11. Η κοινή χρήση διαπιστευτηρίων Wi-Fi γίνεται πολύ πιο εύκολη.
Δεν χρειάζεται να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασής ενός Wi-Fi ή να κάνετε τον φίλο σας να πληκτρολογήσει έναν περίπλοκο συνδυασμό χαρακτήρων για να συνδεθείτε στο Wi-Fi σας. Με το Nearby Share, απλώς ανοίξτε τις ρυθμίσεις Wi-Fi, επιλέξτε το δίκτυο που θέλετε και πατήστε “Κοινή χρήση”.

12. Εύκολη μεταφορά δεδομένων σε νέο τηλέφωνο
Το Android 12 διευκολύνει τη μεταφορά όλων των βασικών δεδομένων σας, όπως φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα σε ένα νέο τηλέφωνο Android. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια σύνδεση Wi-Fi για μεταφορά από το παλιό σας τηλέφωνο ή το καλώδιο του τηλεφώνου σας εάν αλλάζετε από iPhone.

Το Android 12 είναι γεμάτο με πολλές άλλες εξαιρετικές δυνατότητες για τις οποίες μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο android.com/12 . Εκτός από τη διάθεση στις συσκευές Pixel σήμερα, το Android 12 θα έρθει στις συσκευές Samsung Galaxy, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo, Xiaomi και άλλες προς το τέλος του έτους φέτος.

Android 12,Android

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).