Εξάγετε τους drivers των Windows με το DISM

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο εργαλείο DISM σε μηχανήματα Windows για την εξαγωγή τω προγραμμάτων οδήγησης (drivers);

dism drivers

Τα Windows συνοδεύονται από ένα σύνολο προγραμμάτων οδήγησης (drivers), ώστε οι περισσότερες συσκευές να λειτουργούν σωστά στο λειτουργικό σας. Εκτός από τους γενικούς drivers που διαθέτουν τα Windows, οι κατασκευαστές των διαφόρων εξαρτημάτων δημιουργούν και αυτοί προγράμματα οδήγησης για τις συσκευές τους, που μπορούν να εγκαταστήσουν οι .

Αυτοί οι drivers, δηλαδή των τρίτων κατασκευαστών, συνήθως ως προς τους γενικούς των Windows προσθέσουν αυξημένη λειτουργικότητα του υλικού ή ακόμα μπορεί και να απαιτούνται για να λειτουργήσει μια συσκευή σε υπολογιστή με Windows.

Εάν σκοπεύετε να μεταβείτε σε έναν νέο υπολογιστή Windows ή να ρυθμίσετε τον τρέχοντα από την αρχή, ενδεχομένως να σας ενδιαφέρει να έχετε αυτά τα προσαρμοσμένα εγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης στα χέρια σας, ώστε να τα εγκαταστήσετε ξανά. Είναι πολύ πιο εύκολο να τα πάρετε από τον υπάρχον λειτουργικό σύστημα πάρα να τα ξαναψάχνετε στο διαδίκτυο ή να ανακαλύψετε εκ των υστέρων ότι το συνοδευτικό cd της κάρτας γραφικών (για παράδειγμα) δεν διαβάζεται πλέον.

Συμβουλή : μπορείτε να απαριθμήσετε όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης Windows τρίτου κατασκευαστή χρησιμοποιώντας το δωρεάν εργαλείο DriverView. Το Nir Sofer διαθέτει ένα άλλο εργαλείο, το InstalledDriversList, το οποίο μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε. Υπάρχει επίσης το Driver Store Explorer που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Πώς να εξάγετε τους drivers χρησιμοποιώντας το DISM
1. Κάντε κλικ στην Έναρξη.
2. Πληκτρολογήστε cmd.exe
3. Κάντε δεξί κλικ στο cmd.exe και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
4. Εκτελέστε την εντολή dism /online /export-driver /destination:path
Αντικαταστήστε το path με τη διαδρομή στην οποία θέλετε να αποθηκεύονται τα προγράμματα οδήγησης που εξήχθησαν, π.χ. d:\drivers\ (προσέξτε τα slash \ και τα back slash / )
Σημειώστε ότι ο φάκελος πρέπει να υπάρχει, διαφορετικά εμφανίζεται ένα και καμία εξαγωγή.

dism drivers

Η εντολή εξάγει όλα τα προγράμματα οδήγησης τρίτων στο φάκελο προορισμού. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει και ένα λεπτό για να ολοκληρωθεί. Τα προγράμματα οδήγησης που εξάγονται τοποθετούνται στον καθορισμένο φάκελο. Κάθε πρόγραμμα οδήγησης τοποθετείται σε ξεχωριστό φάκελο.

Η μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς τα ονόματα φακέλων μπορεί να μην αποκαλύπτουν πολλά για το πρόγραμμα οδήγησης. Μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο .inf σε ένα φάκελο σε έναν απλό επεξεργαστή κειμένου για να αναζητήσετε πρόσθετες πληροφορίες.

Εισαγάγετε τα προγράμματα οδήγησης που εξάγονται
Η εισαγωγή μπορεί να γίνει για μεμονωμένα προγράμματα οδήγησης ή, χρησιμοποιώντας μια ειδική εντολή, για όλα τα προγράμματα οδήγησης.

Μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο .inf και μετά να κάνετε κλικ στο “Εγκατάσταση” για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης. Μια άλλη επιλογή που έχετε είναι να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευής των Windows (device manager) για να χρησιμοποιήσετε το κουμπί ενημέρωση προγράμματος οδήγησης. Χρησιμοποιώντας το, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα πρόγραμμα οδήγησης από το τοπικό σύστημα. Απλώς επιλέξτε το πρόγραμμα οδήγησης που θέλετε και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε εισαγωγή όλων των προγραμμάτων οδήγησης ταυτόχρονα, με το εργαλείο pnputil.exe της γραμμής εντολών. Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή σε ένα παράθυρο γραμμής εντολών με δικαιώματα διαχειριστή:

pnputil.exe /add-driver path\*.inf /subdirs /install
Αντικαταστήστε το path με την πλήρη διαδρομή του φακέλου που έχετε τα προγραμμάτων οδήγησης (d:\drivers\ για το παράδειγμά μας). Και πάλι προσέξτε τις διαφορές μεταξύ \ και /.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.
dism,driver,drivers,export,Windows,οδηγός

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).