Ελαστικά ποδηλάτων χωρίς αέρα με τεχνολογία από τη NASA

Η εταιρεία Smart Tire Company με έδρα το Οχάιο, ξεκίνησε μια εκστρατεία Kickstarter για την κατασκευή ελαστικών για ποδήλατα χωρίς αέρα, με μνήμη σχήματος, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τη .

smart tire company

Σύμφωνα με το New Atlas, Η εταιρεία Smart Tire Company πριν από δύο χρόνια, ανέπτυξε ελαστικά ποδηλάτων χωρίς αέρα και με μνήμη σχήματος. Αυτά τα ελαστικά μπορούν τώρα να αγοραστούν μέσω μιας καμπάνιας Kickstarter.

Η τεχνολογία είναι παρμένη από την NASA η οποία είχε ήδη εφαρμόσει την ίδια τεχνολογία στα ελαστικά για τα πλανητικά οχήματα ρόβερ που έχει στείλει στο πλανήτη Άρη. Η τεχνολογία αυτή έγκειται σε κούφια ελαστικά με αέρα σε ατμοσφαιρική πίεση, δηλαδή ο αέρας που περιέχουν απλώς δεν είναι υπό πίεση, ούτε απαιτείται για να κρατήσει το ελαστικό το σχήμα του.

Το σχήμα του ελαστικού το διατηρεί ένα μονοκόματο ελατήριο που τρέχει σε όλη τη διαδρομή γύρω από το ελαστικό. Αυτό το ελατήριο είναι κατασκευασμένο από ένα κράμα νικελίου-τιτανίου με μνήμη σχήματος γνωστό ως NiTinol, το οποίο περιγράφεται ως ισχυρό όπως το τιτάνιο, αλλά και ελαστικό σαν καουτσούκ.

Όταν το NiTinol τίθεται υπό πίεση, αρχικά παραμορφώνεται αλλά στη συνέχεια επιστρέφει στο αρχικό του σχήμα. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στο ελαστικό να συμπιέζεται απαλά και να αναπηδά, παρέχοντας μια ομαλή οδήγηση, ακριβώς όπως ένα πνευματικό ελαστικό.

Το ελατήριο περιβάλλεται από ένα υλικό από πολυ-καουτσούκ που σχηματίζει τα διαφανή πλαϊνά τοιχώματα του ελαστικού και το πέλμα που μπορεί να αντικατασταθεί. όταν φθαρεί.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ το πέλμα μπορεί να πρέπει να αντικαθίσταται περίπου κάθε 8.000 έως 13.000 χιλιόμετρα, το κύριο ελαστικό θα πρέπει να διαρκέσει για όλη τη ζωής του ποδήλατού σας.

Η Smart Tire Company προσφέρει ένα ελαστικό δρόμου/χαλικιού σε επιλογές διαστάσεων 700 x 32c, 35c και 38c. Το μοντέλο 35c φέρεται να ζυγίζει 450 γραμμάρια, που είναι περίπου στο μέσο του εύρους βάρους για συγκρίσιμα πνευματικά ελαστικά.

Αναφέρουν επίσης ότι αυτή η πρώτη έκδοση του ελαστικού θα είναι σταθερής σταθερότητας, αλλά τα μελλοντικά μοντέλα μπορεί να επιτρέψουν στους χρήστες να αυξήσουν τη σταθερότητα αντλώντας περισσότερο αέρα. Έτσι, θα είναι ημιπνευματικά, αλλά δεν θα τα δείτε ποτέ κλαταρισμένα.

Όταν η εταιρία πιάσει τον οικονομικό στόχο της μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2023 και τα ελαστικά μπουν στην παραγωγή, με 500 δολάρια θα πάρετε ένα σετ ελαστικών και η αναγόμωσή τους θα κοστίσει περίπου 10 δολάρια. Οι πιθανοί υποστηρικτές θα πρέπει να σημειώσουν ότι η εκτιμώμενη παράδοση δεν είναι τον επόμενο Ιούνιο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

tire,ελαστικό,ποδήλατο,bicycle

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).