Γαλλία απαγόρευσε την πώληση του iPhone 12 λόγω υψηλής ακτινοβολίας

Η πρόσφατη απόφαση των γαλλικών ρυθμιστικών αρχών να σταματήσουν την πώληση του iPhone 12 (μια συσκευή του 2020) λόγω ανησυχιών για το επίπεδο ηλεκτρομαγνητικής ς έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση σχετικά με την ασφάλεια της συσκευής.

iphone 12

Η γαλλική κυβερνητική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη διαχείριση των συχνοτήτων ασύρματων επικοινωνιών αποφάσισε να σταματήσει την διανομή του iPhone 12 αφού απέτυχε σε ένα από τα δύο τεστ για ηλεκτρομαγνητικά κύματα που μπορούν να απορροφηθούν από το ανθρώπινο σώμα.

Η αστοχία αποδόθηκε στα ελαφρώς υψηλότερα από τα τυπικά όρια ακτινοβολίας που θέτει η ΕΕ. Ωστόσο, ο υπουργός ψηφιακών υπηρεσιών της Γαλλίας τονίζει ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας του iPhone 12 εξακολουθούν να θεωρούνται ασφαλή και πολύ κάτω από τα επίπεδα που θα μπορούσαν να βλάψουν τους χρήστες.

Η Apple που ανακοίνωσε πρόσφατα το iPhone 15 έδωσε πάρα πολλά εργαστηριακά αποτελέσματα, τόσο από την ίδια την εταιρεία όσο και από εργαστήρια τρίτων, αποδεικνύοντας τη συμμόρφωση του iPhone 12 με τα διεθνή πρότυπα για την ακτινοβολία.

Επιπλέον, η εταιρεία διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι μπορούν να κάνουν λήψη μιας ενημέρωσης για να αποτρέψουν την έκθεση στην ακτινοβολία από την υπέρβαση του ορίου.

Όμως η Γαλλία έχει απαγορεύσει προσωρινά την πώληση του iPhone 12 λόγω ανησυχιών για υψηλά επίπεδα εκπομπών ακτινοβολίας.

Προς το παρόν, η απαγόρευση είναι προσωρινή και συνιστάται στους χρήστες του iPhone 12 να κατεβάσουν την ενημέρωση που εμποδίζει την έκθεση στην ακτινοβολία να ξεπεράσει το όριο.
Ωστόσο μετά την Γαλλία, ακολουθεί και το Βέλγιο, που διέταξε πρόσφατα τον έλεγχο της συσκευής από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).