Ο Έλον Μασκ έχει “κακό προαίσθημα” και απολύει το 10 τοις εκατό της Tesla

Φαίνεται ότι ο Έλον Μασκ έχει βαλθεί να γίνει ακόμα πιο δημοφιλής με τις απίστευτες δηλώσεις του. Στην τελευταία του ανακοίνωσε ότι έχει… “ένα κακό προαίσθημα” για την παγκόσμια οικονομία και γιαυτό θα απολύσει το 10% της εταιρείας Tesla.

Musk,Tesla

Σε tweet του πριν 2 ημέρες, το αφεντικό της Tesla προανήγγειλε απολύσεις και τώρα προσπαθεί να τα μαζέψει και να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα. Σύμφωνα με το Reuters, ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι επειδή έχει ένα «πολύ κακό προαίσθημα» θέλει να μειώσει το προσωπικό της Tesla κατά περίπου 10%.

H Tesla σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του 2021, αριθμεί περίπου 100.000 υπαλλήλους και αν ισχύσει αυτό που προανάγγειλε ο μεγιστάνας ιδρυτής της, θα απολυθούν περί τους 10.000 εργαζόμενους.

Όπως ήταν φυσικό επικράτησε ένα αρνητικό κλίμα στα social media, γεγονός που ανάγκασε την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις το 2023.

Αλλά το απίστευτο “προαίσθημα” του Μασκ έχει και προϊστορία. Το tweet του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία ήρθε δύο ημέρες αφότου ενημέρωσε τους υπαλλήλους της Tesla με email με τίτλο «Παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ότι είτε θα επιστρέψουν στον φυσικό χώρο εργασίας τους είτε θα φύγουν.

«Όλοι στην Tesla καλούνται να περνούν κατ’ ελάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο», έγραφε ο Musk σ’ εκείνο το email. «Αν δεν εμφανισθείτε, θα θεωρήσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.
Musk,Tesla

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
 1. Το σύνδρομο της αυτοτροφοδοτούμενης προφητείας είναι εκείνο που “προφητεύουμε” κάτι για το οποίο, μετά την ρήση της “προφητείας μας” κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να συμβεί.
  Έτσι και ο Μασκ, έχοντας ένα κακό προαίσθημα (βλέπε, “προφητεύει”) για κακή εξέλιξη στην οικονομία, κάνει ότι περνά από το χέρι του για να συμβεί αυτή του η “προφητεία”.

  Αυτή του δε η κίνηση θα προκαλέσει την μίμηση άλλων “πτωχών” πολυδισεκατομμυριούχων που με τη σειρά τους θα απολύσουν κι αυτοί κόσμο και κοσμάκη και μετά κάποιοι έμμισθοι ή μη, “σχολιαστές” θα λένε : μεγάλο μυαλό το τάδε, μεγαλύτερο ο δείνα δισεκ/χος, κτίζοντας του λογιστικές ασώματες υπεραξίες (βλέπε “φήμη και πελατεία”, στους ισολογισμούς των εταιρειών του.

  Με αυτά και με εκείνα, θυμήθηκα την παροιμία που έχω βάλει ως ονομ/μο μου στο παρόν σχόλιο.

  Ως επίλογο θα αναφέρω μια όχι και τόσο προσωπική εκτίμηση.

  Η επερχόμενη κρίση στον πλανήτη Γη, θα κάνει την προηγούμενη (των ετών 2008-2009) να μοιάζει με ψίχουλο μπροστά της.
  Κρίση η οποία δεν ξεκίνησε πρόσφατα, αλλά συνάμα με εκείνη των ετών 2008-2009 και “επιτεύχθηκε” ως εξής :
  α) με τη δημιουργία τοξικών τραπεζικών προϊόντων (βλ. ομόλογα, παράγωγα και futures) σε οικονομικές έννοιες όπως “στοιχηματίζω ότι την τάδε του μήνα, η μύγες που θα υπάρχουν επάνω στο γιαούρτι θα είναι τόσες χιλιάδες και
  β) με τη μετατροπή των κλασσικών τραπεζών, σε “επενδυτικές τράπεζες” όπου, με την αλλαγή αυτή της ονομασίας τους, τους δόθηκε (από τον εαυτό τους και από εκείνους στις κυβερνήσεις που τις στήριξαν ψηφίζοντας σχετικούς “νόμους”, το περιθώριο να διαχειρίζονται κατά το δοκούν τις καταθέσεις των πελατών τους, χωρίς να τους ρωτούν.

  Και όλος αυτός ο συρφετός “προφητειών” και “νόμων” θα ήταν χωρίς μεγάλη σημασία αν η επερχόμενη κρίση δεν συνοδευόταν ΚΑΙ από την επισιτιστική κρίση, η οποία θα επιφέρει λιμό σε εκατομμύρια ανθρώπους.
  Αλήθεια, τι αποθεματικά και τι ίδια κεφάλαια έχουν πλέον οι “μεγάλες τράπεζες” του πλανήτη ; Τι ΑΛΗΘΙΝΑ κεφάλαια και όχι λογιστικά κεφάλαια έχουν οι … μεγάλες τράπεζες του πλανήτη ;

  Σημ: και τις δύο κρίσεις (την παλιά και την επερχόμενη) τις προέβλεψε “ο guru των αγορών” Άλαν Γκρίνσπαν. Και τις προέβλεψε διότι ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ αποφάσεις ως πρόεδρος της Αμερικανικής FED (κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) “αποφάσισε” οι τράπεζες να μπορούν να μετατραπούν σε “επενδυτικές τράπεζες” και με δική του απόφαση ο τζόγος (δηλαδή τα παράγωγα), ονομάστηκε “επενδύσεις”.

  Ελπίζοντας να μην είμαι πολύ off topic, όπως … λέμε εμείς οι νεοέλληνες

  Γιώργος Θ. Κανελλάκης

  Υγ. ιστορικά και όχι “προφητεύοντας”, αναφέρω πως υπάρχει “κάτι” που ακολούθησε ΚΑΘΕ μεγάλη Παγκόσμια αφραγκιά, την ανθρώπινη ιστορία. “Κάτι” που έχει χρώμα κόκκινο, που ρέει σαν το ποτάμι και συνοδεύεται από μεγάλο πόνο …

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).