Πώς να ενσωματώσετε εικόνες από το Google Photos στην ιστοσελίδα σας


Μάθετε πώς μπορείτε να ενσωματώσετε οποιαδήποτε εικόνα από τις φωτογραφίες σας στο Google Photos απευθείας στην ιστοσελίδα σας.

google_photos

H Google Photos είναι μία από τις πιο διαδεδομένες υπηρεσίες για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των ψηφιακών φωτογραφιών σας στο σύννεφο. Δεν έχει περιορισμούς αποθήκευσης, μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες και βίντεο θέλετε και διαθέτει οπτική αναζήτηση η οποία σας βοηθά να βρείτε εύκολα την φωτογραφία που αναζητάτε. Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό όμως που οι περισσότεροι χρήστες εξακολουθούν να αγνοούν στο Google Phοtos.

Μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με οποιοδήποτε χρησιμοποιώντας μια απλή σύνδεση, αν και το Google Phοtos δεν προσφέρει κάποια επιλογή για να ενσωματώσετε μια υπάρχουσα εικόνα σε μια ιστοσελίδα. Δηλαδή, αν έχετε ήδη ανεβάσει μια εικόνα στο Google Phοtos, δεν μπορείτε να την ενσωματώσετε απευθείας στην ιστοσελίδα σας μέσω του Google Phοtos.

Η Embed Google Photos είναι μια νέα web εφαρμογή που, όπως υποδηλώνει το όνομα, καθιστά εξαιρετικά εύκολο για σας να επιλέξετε οποιαδήποτε εικόνα που φιλοξενείται στο Google Photos και να την τοποθετήσετε σε μια ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας απλό κώδικα HTML. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να το κάνετε.

  • Πηγαίνετε στο phοtos.google.com και ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα σας.
  • Κάντε κλικ το εικονίδιο “Κοινή χρήση” και, στη συνέχεια, στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε το “Λήψη συνδέσμου” για να δημιουργήσετε ένα κοινόχρηστο σύνδεσμο για αυτή την εικόνα.
  • Πηγαίνετε στο CTRLQ, επικολλήσετε αυτό το σύνδεσμο και θα δημιουργήσει αμέσως στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας ένας κώδικας ενσωμάτωσης για αυτήν την εικόνα. Κάντε τον αντιγραφή στο πρόχειρο.

googleph

Ανοίξτε το html κώδικα της ιστοσελίδα σας και επικολλήστε τον κώδικα που μόλις αποθηκεύσετε. Η εικόνα θα εμφανιστεί στην ιστοσελίδα σας και θα μοιράζεται κατευθείαν από τον λογαριασμό σας στο Google.

Με το παραπάνω κόλπο μπορείτε να διαμοιράσετε φωτογραφίες μέσω συνδέσμων της Google Phοtos αρκεί αυτές να έχουν οριστεί κοινόχρηστες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν είναι συνδεδεμένων στον λογαριασμό σας. Η web εφαρμογή κατεβάζει τη σελίδα πίσω από αυτό το σύνδεσμο που τις δίνεται και εξάγει τις Open Graph ετικέτες για να βρει την άμεση σύνδεση της συγκεκριμένης εικόνας από όλο το άλμπουμ φωτογραφιών.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Η εφαρμογή λειτουργεί μόνο για την εικόνες και όχι για άλμπουμ. Δεν υπάρχει κάποια σχετική έρευνα ή ενημέρωση για τυχόν περιορισμούς στο bandwidth για τις εικόνες που μοιράζονται μέσω του Google Phοtos. Έτσι αν έχετε ένα πολύ δημοφιλές site με μεγάλο traffic ίσως κάποια στιγμή να το Google να σταματήσει την σύνδεση. Αν γίνει κάτι τέτοιο παρακαλούμε ενημερώστε μας για να το προσθέσουμε σαν σημείωση στο άρθρο αυτό.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news