Ενεργοποιήστε τη επιβεβαίωση της διαγραφής στα Windows 10

Στα , όταν ο χρήστης διαγράφει ένα αρχείο ή ένα φάκελο, δεν εμφανίζεται καμία άμεση επιβεβαίωση της διαγραφής στην οθόνη. Τα διαγραμμένα χωρίς καμία δεύτερη κουβέντα καταλήγουν στον κάδο απορριμάτων. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτή τη συμπεριφορά, μπορείτε να την αλλάξετε.

windows

Ορισμένοι χρήστες προτιμούν αυτήν την προεπιλεγμένη συμπεριφορά των 10. Επιθυμούν τα αρχεία τους να διαγράφονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν θέλουν να βλέπουν κανένα παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης, διότι ακόμη και αν διαγράψουν κάτι κατά λάθος, μπορούν να ανοίξουν πάντα τον φάκελο του κάδου ς ( Bin) και να επαναφέρουν τα αρχεία. Ιδιαίτερα όσοι διαγράφουν πολλά προσωρινά αρχεία, όλη την ώρα, οι συνεχείς επιβεβαιώσεις τους ενοχλούν.

Άλλοι όμως χρήστες προτιμούν να δουν μια επιβεβαίωση. Θεωρούν ασφαλή επιλογή να μπορούν να εξετάσουν τι πάει να διαγραφεί, διότι το πλήκτρο Delete μπορεί να πατηθεί κατά λάθος. Μερικές φορές, οι νέοι χρήστες μπορεί να μην συνειδητοποιούν καν, ότι ένα στοιχείο διαγράφηκε, έστω και κατά λάθος. Ο IT μίας εταιρείας, φοβούμενος αυτήν την απειρία, συνήθως προτιμάει την συμπεριφορά των Windows 7, παρά των Windows 10.

  Στήστε ένα server στο σπίτι σας με το VirtualBox - Μέρος 2

Έχετε υπόψιν σας ότι τα Windows 10 σας δίνουν το δικαίωμα να επιλέξετε τον τρόπο συμπεριφοράς πάνω στο θέμα. Δεν έχετε παρά να κάνετε τα εξής:

1. Βρείτε το εικονίδιο του κάδου ανακύκλωσης (Recycle Bin) στον File ή στην επιφάνεια εργασία σας.

2. Κάντε δεξί στο εικονίδιο του κάδου ανακύκλωσης και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος για να ανοίξετε το παράθυρο των ιδιοτήτων του Recycle Bin.

3. Στην καρτέλα Γενικά, δείτε την επιλογή “Εμφάνιση παραθύρου για επιβεβαίωση διαγραφής”. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή για να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές.

Αυτό θα κάνει τα Windows 10 να εμφανίζουν το παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης όταν διαγράφετε ένα αρχείο ή ένα φάκελο με το File Explorer.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  43  =  50