Ένας most wanted hacker κοροϊδεύει το FBI

Νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες στον Ρώσο hacker Mikhail Matveev, γνωστό και υς “Wazawaka” και “Boriselcin”, κατηγορώντας τον ότι είναι “μια παραγωγική μονάδα ransomware” που πραγματοποίησε “σημαντικές επιθέσεις” εναντίον εταιρειών και κρίσιμων υποδομών στις ΗΠΑ και αλλού.

Οι ομοσπονδιακοί τον αναφέρουν επίσης σαν “κεντρικό πρόσωπο” στην ανάπτυξη περιβόητων παραλλαγών ransomware όπως το Hive, το LockBit και το Babuk. Ο Matveev είναι τόσο μεγάλος κυβερνοεγκληματίας που το FBI τον κατέταξε στην λίστα των most wanted hackers.

Ο Matveev όμως, ο οποίος το FBI πιστεύει ότι παραμένει στη Ρωσία, είναι απίθανο να αντιμετωπίσει την έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες.matveev

Για τον Matveev, ωστόσο, η ζωή φαίνεται να συνεχίζεται κανονικά και μάλιστα κοροϊδεύει τους ομοσπονδιακούς φτιάχνοντας ένα μπλουζάκι με την δική του αφίσα, ρωτώντας τους followers του στο Twitter αν θέλουν να αγοράσουν.

Ο Matveev επαλήθευσε στο TechCrunch ότι ήταν πραγματικά αυτός, δείχνοντας μια εικόνα του αριστερού χεριού του, το οποίο έχει μόνο τέσσερα δάχτυλα, σύμφωνα με τη σελίδα των πιο καταζητούμενων του FBI του Matveev.

Ο Matveev έστειλε επίσης μια selfie κρατώντας ένα κομμάτι χαρτί με το όνομα του δημοσιογράφου από το TechCrunch.large

Ο Matveev παραπονέθηκε για την τη λέξη “hacker.”

“Δεν μου αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός -hacker, είμαστε ξεχωριστοί ειδικοί, πρακτικοί και χρησιμοποιούμε τις γνώσεις και τους πόρους μας”. “Έχω μόνο το οικονομικά κίνητρα, χοντρικά, σκεφτόμουν τι να κάνω, να πουλήσω ανθρώπους ή τι να γίνω.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).