Ενεργοποιήστε τις νέες δυνατότητες προβολής pdf στο Chrome

Το Chrome μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εμφάνιση εγγράφων PDF. Η δυνατότητα περιλαμβάνεται εγγενώς στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτεί τη χρήση εργαλείων ή επεκτάσεων τρίτων κατασκευαστών.

Η Google επεξεργάζεται μια ενημέρωση για το ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής PDF που θα καλύψει πολλά κενά, δεδομένου ότι τα άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού, όπως ο Firefox, παρέχουν μια πολύ καλύτερη θέαση όταν πρόκειται για την προβολή PDF στο πρόγραμμα περιήγησης τους.

Αυτήν τη στιγμή, οι του Chrome μπορούν να χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής για μεγέθυνση και σμίκρυνση, εκτύπωση του εγγράφου και αλλαγή του προσανατολισμού του. Σε σύγκριση με τον Firefox, ο οποίος διαθέτει πίνακα περιεχομένων, αυτόματο ζουμ ή λειτουργία γρήγορης μετάβασης, δυνατότητες που λείπουν στον Chrome.

Η επόμενη ενημέρωση του προγράμματος προβολής PDF του Chrome, θα αλλάξει τα δεδομένα. Προς το παρόν οι νέες δυνατότητες είναι διαθέσιμες σε όλες τις πρόσφατες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης ιστού, συμπεριλαμβανομένου του Chrome Stable, πίσω όμως από μια σημαία. Η επερχόμενη ενημέρωση παρουσιάζει έναν πίνακα περιεχομένου, μια προβολή δύο σελίδων, γρήγορης μετάβασης και πολλά άλλα.

Πως θα την ενεργοποιήσετε
1. Περιηγηθείτε στο Chrome στην chrome://flags/#pdf-viewer-update.

  1. Ορίστε τη σημαία PDF Viewer Update ως Enable (ενεργοποιημένη).

(Προσοχή: η σημαία είναι διαθέσιμη για όλες τις εκδόσεις του Google Chrome που απευθύνονται σε επιτραπέζιους υπολογιστές.)

  1. Επανεκκινήστε το Google Chrome.

Θα παρατηρήσετε αμέσως τη διαφορά εμφάνισης των pdf αρχείων, χάρη στη νέα πλαϊνή γραμμή περιεχομένου που υπάρχει όταν ενεργοποιείται. Ένα κλικ στο εικονίδιο του μενού στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργαλείων εμφανίζει τη νέα επιλογή “προβολή δύο σελίδων” που μπορείτε να ενεργοποιήσετε για να εμφανίσετε δύο φύλλα δίπλα-δίπλα.

Οι χρήστες του Chrome Canary μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία PDF Viewer Presentation για να ξεκλειδώσουν τη λειτουργία προβολής PDF πλήρους ς. Απλώς χρησιμοποιήστε τη συντόμευση F11 στο πρόγραμμα προβολής PDF στο Google Chrome για εναλλαγή της λειτουργίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.085 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).