Επενδυτής στο κρυπτονόμισμα Dogecoin μηνύει τον Musk για 258 δις δολάρια

Επενδυτής στα κρυπτονομίσματα Dogecoin μηνύει τους Elon Musk, Tesla και SpaceX για χειραγώγηση και απαιτεί 258 δισεκατομμύρια δολάρια.

dogecoin 1

Δεν σταματάνε αυτήν την εβδομάδα οι ειδήσεις για τον Elon Musk. Αμερικάνος επενδυτής του κρυπτονομίσματος Dogecoin κατέθεσε την Πέμπτη, αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, με την οποία κατηγορεί τον Elon Musk, την Tesla και τη SpaceX ότι λειτουργούσαν μια παράνομη επιχείρηση εκβιασμού για να διογκώσουν την τιμή του εν λόγω κρυπτονομίσματος.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Musk έχει αναφερθεί συχνά στο κρυπτονόμισμα Dogecoin, στον λογαριασμό του στο Twitter, με αποτέλεσμα η τιμή του να εκτιναχθεί.

Ο ενάγων Keith Johnson σε αυτήν την αγωγή φαίνεται να χρησιμοποιεί αυτά τα tweets και τις αναφορές του ίδιου του Musk στον εαυτό του ως «Dogefather», ως απόδειξη ότι ο Musk έχει τον έλεγχο του κρυπτονομίσματος.

Τον θεωρεί υπεύθυνο για ζημιές μεταξύ των επενδυτών που έχασαν χρήματα καθώς το κρυπτονόμισμα έχει πέσει από το υψηλό του 0,74 $ στο σχεδόν μηδενικό 0,05 $, τις τελευταίες ημέρες.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω γράφημα με την τιμή του Dogecoin :

dogecoin

Η καταγγελία απαιτεί τον τριπλασιασμό των ζημιών που ανέρχονται στα 86 δισεκατομμυρία δολαρία και που ενάγων ισχυρίζεται ότι έχουν χαθεί από τους επενδυτές της Dogecoin από τότε που ο Musk ξεκίνησε για πρώτη φορά να κάνει tweet σχετικά με αυτό.

Σύμφωνα με τον Keith Johnson: “Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ψευδώς και παραπλανητικά ότι το Dogecoin είναι μια νόμιμη επένδυση, ενώ δεν έχει καμία αξία. Από τότε που ο Musk και οι εταιρείες του SpaceX και Tesla Inc, άρχισαν να αγοράζουν, να αναπτύσσουν, να προωθούν, να υποστηρίζουν και να λειτουργούν το Dogecoin το 2019, ο ενάγων και όλοι οι υπόλοιποι επενδυτές έχουν χάσει περίπου 86 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό το Σύστημα Crypto Pyramid».

Τα κρυπτονομίσματα περνούν μία δύσκολη περίοδο τις τελευταίες εβδομάδες. Υπάρχει ένα γενικότερο ξεπούλημα με αποτέλεσμα να έχουν καταποντιστεί οι αξίες τους. Ιδιαίτερο παράδειγμα το Bitcoin που έχει πέσει στα 20.000 δολάρια. Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους επενδυτές, μικρούς και μεγάλους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
Dogecoin,Musk,Elon

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).