Πέντε εργαλεία για δωρεάν online βιντεοσκόπιση της οθόνης σας

Αν θέλετε να γράψετε ένα βίντεο με ότι συμβαίνει στην οθόνη του επιτραπέζιου ή του φορητού υπολογιστή σας, συνήθως πρέπει να βρείτε και να κατεβάσετε κάποιο εργαλείο. Αν θέλετε να αποφύγετε εγκαταστάσεις δείτε πέντε διαδικτυακά δωρεάν εργαλεία που θα κάνουν την δουλειά σας.

FlexClip,record,screen,video,recoder,online,Movavi,Kapwing,VEED.Io

Οι περισσότεροι χρήστες δεν χρειάζεται να βιντεοσκοπίσουν την οθόνη τους, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Τις περισσότερες φορές, ένα απλό screenshot αρκεί για να δείξετε στον φίλο σας τι διαδραματίζεται μπρος στα μάτια σας. Αφήστε που υπάρχει και η απομακρυσμένη διαχείριση.

Γιαυτό και οι περισσότεροι δεν έχουν εγκαταστήσει κάποιο ειδικό πρόγραμμα για την βιντεοσκόπιση της οθόνη τους. Ένα τέτοιο αχρησιμοποίητο πρόγραμμα θα έπιανε απλώς χώρο.

Αν ποτέ χρειαστείτε ένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εγγραφή οθόνης του bloatware προγράμματος των Windows 10 και Windows 11 “Xbox Game Bar”. Όμως και αυτό δεν δουλεύει σε όλους τους υπολογιστές καθώς απαιτεί συγκεκριμένο υλικό (hardware).

Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία εγγραφής οθόνης, που είναι διαθέσιμα χωρίς να απαιτείται λήψη και εγκατάσταση. Και φυσικά αφού τρέχουν κάτω από ένα browser αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα δουλέψετε ανεξαρτήτως του λειτουργικού σας συστήματος.

Εδώ είναι πέντε από τα καλύτερα για να δοκιμάσετε.

1. FlexClip

Το FlexClip είναι ένα υπέροχο μικρό διαδικτυακό εργαλείο για ηλεκτρονική εγγραφή οθόνης, εάν αναζητάτε μια ολοκληρωμένη λύση all-in-one.

Η χρήση του είναι εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα κλικ στο κουμπί στη μέση της οθόνης για να ξεκινήσετε την εγγραφή. Σε αυτό το βήμα, μπορείτε να επιλέξετε ποια εγγραφή ήχου θέλετε να έχει το βίντεο, με επιλογές για το μικρόφωνό σας, εάν θέλετε να προσθέσετε φωνή ή απλώς τον ήχο του συστήματός σας ή κανένα από τα δύο.

Η πραγματική διαδικασία εγγραφής είναι επίσης αρκετά απλή. Μπορείτε να επιλέξετε να εγγράψετε την πλήρης οθόνη του συστήματός σας ή παράθυρα από τα προγράμματα που τρέχετε, ή ακόμα και μία συγκεκριμένη καρτέλα του browser που θα ορίσετε, αν και οι ιδιαιτερότητες αυτού μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησής σας. Μόλις επιλέξετε τι θέλετε να εγγράψετε, το FlexClip θα αρχίσει να το κάνει.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι μερικές φορές εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας προειδοποιεί ότι το FlexClip καταγράφει την οθόνη σας. Είναι μία υπενθύμιση η οποία θα εμφανιστεί στις τελικές βιντεοσκοπίσεις σας, εάν δεν επιλέξετε να την κρύψετε.

Το FlexClip έχει δωρεάν όριο 10 λεπτών ανά εγγραφή, το οποίο είναι υπεραρκετό για τις περισσότερες περιπτώσεις χρήσης. Εάν χρειάζεστε περισσότερο χρόνο από αυτό, μπορείτε να κάνετε πολλές εγγραφές ή να εξετάσετε τις παρακάτω λύσεις της λίστας μας.

Τέλος μπορείτε να κάνετε αμέσως λήψη της εγγραφής σας, αλλά μπορείτε επίσης και να την επεξεργαστείτε δωρεάν, αν το επιθυμείτε. Το FlexClip διαθέτει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο και η εγγραφή σας φορτώνεται απευθείας στο πρόγραμμα επεξεργασίας, όταν κάνετε κλικ για λήψη.

Το τελικό αρχείο λήψης είναι σε μορφή .webm

2. Screen Recorder Online

screen recorder online

Αν ψάχνετε για κάτι λίγο πιο απλό και λίγο λιγότερο πλούσιο σε δυνατότητες, τότε το Screen Recorder Online μπορεί να είναι το καλύτερο για εσάς. Είναι ένα εύκολο εργαλείο για να ξεκινήσετε, το οποίο το καθιστά εξαιρετικό εάν χρειάζεται απλώς να βιντεοσκοπίσετε γρήγορα κάτι, για μερικά δευτερόλεπτα και μετά να φύγετε.

Οι επιλογές εδώ είναι σχετικά βασικές και περιέχονται εξ ολοκλήρου σε μία μόνο σελίδα. Ωστόσο, τα βασικά εργαλεία είναι όλα παρόντα, όπως οι επιλογές εγγραφής ήχου του προγράμματος περιήγησής σας ή ήχου μικροφώνου κατά την εγγραφή.

Η εγγραφή σας εμφανίζεται επίσης στο Screen Recorder Online καθώς πραγματοποιείτε εγγραφή σε πραγματικό χρόνο, κάτι που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγξετε γρήγορα ότι έχετε τη σωστή καρτέλα ή παράθυρο.

Αυτό που είναι υπέροχο με το Screen Recorder Online είναι ότι δεν υπάρχουν υδατογραφήματα και μέγιστες διάρκειες εγγραφής. Μπορείτε να βιντεοσκοπίσετε για όσο διάστημα χρειάζεστε, χωρίς επιπλοκές.

Και εδώ μπορείτε να εγγράψετε την πλήρης οθόνη του συστήματός σας ή παράθυρα από τα προγράμματα που τρέχετε, ή ακόμα και μία συγκεκριμένη καρτέλα του browser που θα ορίσετε. Το τελικό αρχείο είναι σε μορφή .webm.

3. Movavi Free Online Screen Recorder

movavi free online screen recorder

Για όσους από εσάς πρέπει να εγγράψετε την οθόνη τους και την κάμερα web ταυτόχρονα, τότε το δωρεάν Movavi Free Online Screen Recorder μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος.

Στην πραγματικότητα, η χρήση αυτής της συσκευής εγγραφής οθόνης είναι αρκετά απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τις επιλογές που θέλετε και στη συνέχεια να ξεκινήσετε την εγγραφή. Μπορείτε να συνδυάσετε οποιαδήποτε από τις επιλογές θέλετε.

Εάν θέλετε να ηχογραφήσετε μια παρουσίαση, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ηχογραφήσετε το μικρόφωνό σας και την κάμερα web ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, το Movavi Free Online Screen Recorder θα το επικάλυπτε στην οθόνη σας.

Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι το πρόγραμμα βάζει ένα υδατογράφημα πάνω από οτιδήποτε εγγράφετε. Μπορείτε να το καταργήσετε αγοράζοντας μια premium συνδρομή, αλλά αν ψάχνετε για δωρεάν εργαλεία που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, τότε θα υπομείνετε το υδατογράφημα.

Και αυτό σας δίνει την δυνατότητα να εγγράψετε την πλήρη οθόνη του συστήματός σας ή παράθυρα από τα προγράμματα που τρέχετε, ή ακόμα και μία συγκεκριμένη καρτέλα του browser που θα ορίσετε. Το τελικό αρχείο είναι σε μορφή .mp4.

4. Kapwing

Στη συνέχεια, έχουμε το Kapwing. Αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι που να είναι εξαιρετικά επεξεργασμένο ή με επαγγελματικά πρότυπα, τότε το Kapwing είναι η επιλογή σας.

Αν δεν έχετε ξανακούσει για το Kapwing, είναι μια διαδικτυακή σουίτα εργαλείων επεξεργασίας βίντεο που σας επιτρέπει να κάνετε video editing online. Μέρος αυτού περιλαμβάνει τη δυνατότητα εγγραφής της οθόνης σας και προσθήκης του στο λογισμικό επεξεργασίας.

Η ίδια η εγγραφή στην οθόνη είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεθεί (ψάξτε για το record),  καθώς είναι κρυμμένη σε ένα πλευρικό μενού, αλλά μόλις βρεθεί θα δείτε ότι προσφέρει όλα τα καλούδια. Μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να συμπεριλάβετε την web κάμερα web σας, καθώς και την πηγή των ήχων.

Υπάρχει ένα όριο 15 λεπτών στην εγγραφή. Να σημειωθεί επίσης, ότι το Kapwing θα αποτυπώσει ένα υδατογράφημα σε κάθε βίντεο που παράγετε.

Και εδώ έχετε την δυνατότητα να εγγράψετε την πλήρη οθόνη του συστήματός σας ή παράθυρα από τα προγράμματα που τρέχετε, ή ακόμα και μία συγκεκριμένη καρτέλα του browser που θα ορίσετε. Το τελικό αρχείο είναι σε μορφή .mp4 ή gif  ή jpeg.

5. VEED.IO Screen Recorder

Τέλος, έχουμε το VEED.IO. Αν θέλετε να ηχογραφήσετε μια παρουσίαση ή απλώς θέλετε κάτι με μια ελαφρώς πιο συναρπαστική διεπαφή, τότε το Screen Recorder του VEED.IO είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα σας αρέσουν με το VEED.IO. Η διεπαφή είναι υπέροχη και πολύ καλά συνδυασμένη, και υπάρχουν ορισμένες επιλογές εδώ που λείπουν από άλλες online εγγραφής οθόνης. Το πιο προφανές είναι ότι το VEED.IO υποστηρίζει λειτουργίες slide ή slide και κάμερας, οι οποίες σας επιτρέπουν να ανεβάσετε ένα έγγραφο όπως ένα PDF ή PPT για την εγγραφή σας.

Υπάρχουν επίσης επιλογές για σημειώσεις, θέματα και φόντο για να εμπλουτίσετε την παρουσίασή σας. Το VEED.IO επίσης δεν ξεκινά την εγγραφή μέχρι να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί, κάτι που σας επιτρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι πριν ξεκινήσει η εγγραφή σας.

Το VEED.IO διαθέτει επίσης επιλογές επεξεργασίας βίντεο, οι οποίες είναι σίγουρα χρήσιμες. Αν και το VEED.IO διαθέτει μια premium επιλογή για την αφαίρεση υδατογραφημάτων από την εγγραφή σας, στην πραγματικότητα στην δωρεά έκδοση δεν φαίνεται να εμφανίζει ένα υδατογράφημα, εκτός κι αν επεξεργαστείτε το βίντεο.

Το χρονικό όριο εγγραφής για την δωρεάν έκδοση είναι 25 λεπτά. Σώζει σε .mp4 ή .gif.

Συμπερασματικά

Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε ή να εγκαταστήσετε τίποτα, για να βιντεοσκοπίσετε την οθόνη σας. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές επιλογές online για να το κάνετε δωρεάν. Και δουλεύουν παντού, από Windows μέχρι linux.

Επειδή όμως το βίντεο με την οθόνη σας ουσιαστικά το μοιράζεστε με την υπηρεσία που προσφέρει την δωρεάν εγγραφή, προσέξτε τι εμφανίζεται σε αυτό και τι παράθυρα έχετε ανοικτά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
FlexClip,record,screen,video,recoder,online,Movavi,Kapwing,VEED.Io

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).