Xbox Game Bar : Ένα δυνατό εργαλείο των Windows για όλους

Το Xbox Game Bar είναι ουσιαστικά ένα δυνατό εργαλείο των Windows που απευθύνεται περισσότερο σε κανονικούς χρήστες παρά σε παίκτες παιχνιδιών. Δείτε έξι πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτό.

xbox game bar 1

Το Xbox Game Bar είναι μία bloatware εφαρμογή για τα Windows 11 και Windows 10. Σας επιτρέπει να έχετε εύκολη πρόσβαση και να ελέγχετε τον υπολογιστή σας, ενώ εσείς ταυτόχρονα τρέχετε είτε μία εφαρμογή, είτε ένα παιχνίδι.

Μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στα χειριστήρια ήχου, στα στατιστικά απόδοσης του υπολογιστή σας, στο ρυθμό καρέ, στην απόδοση των εφαρμογών σας κλπ. Μπορεί να καταγράψει όλη την οθόνη σας, να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης και ακόμη και να σας επιτρέπει να αναπαράγετε την αγαπημένη σας μουσική στο Spotify, χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε την εργασία σας ή το παιχνίδι σας.

Όμως αρκετά είπαμε. Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, γιαυτό πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + G για να το δείτε. Σας αρέσει? Ξαναπατήστε Win + G για να καθαρίσει η οθόνη και αν είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα πράγματα και τι μπορείτε να κάνετε με το Xbox Game Bar στα Windows, διαβάστε παρακάτω:

Τι είναι το Xbox Game Bar;

Η απάντηση στο τι είναι το Xbox Game Bar και τι κάνει είναι απατηλά απλή. Γενικότερα θα λέγαμε ότι είναι μια επικάλυψη της οθόνης, ενσωματωμένη στα Windows 11 και Windows 10 από την , για να σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε διάφορα widget, ενώ εργάζεστε ή παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή σας.

Με μια γρήγορη συντόμευση πληκτρολογίου (Win + G) έχετε πρόσβαση στα γραφικά στοιχεία στο Xbox Game Bar που σας επιτρέπουν να κάνετε διάφορα πράγματα, όπως να τραβάτε στιγμιότυπα οθόνης, να μαγνητοσκοπείτε την οθόνη, να βρίσκετε φίλους, να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε την απόδοση του υπολογιστή κ.λπ., χωρίς να χρειάζεται να βγείτε έξω από την εργασία σας ή το παιχνίδι ή οτιδήποτε.

Αν και το όνομα του παραπέμπει σε παιχνίδια Xbox θα λέγαμε ότι είναι για όλους. Είτε είστε παίκτης, είτε δουλεύετε στο γραφείο, είτε απλά χαζεύετε στο . Τι μπορείτε να κάνετε με αυτό; Πολλά πράγματα, γρήγορα, εύκολα, με ένα μόνο κλικ.

Καταγράψτε και τραβήξτε στιγμιότυπα οθόνης

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Xbox Game Bar είναι ότι σας επιτρέπει να καταγράφετε εύκολα όλη την οθόνη σας, είτε σαν φωτογραφία, είτε σαν βίντεο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το Xbox Game Bar (Win + G) και να χρησιμοποιήσετε το γραφικό στοιχείο Capture.

Στο ίδιο γραφικό στοιχείο μπορείτε να ανοιγοκλείσετε το μικρόφωνό σας ή να βιντεοσκοπήσετε την οθόνη σας για 30 .

Ρυθμίστε την ένταση του ήχου για μεμονωμένα κανάλια ήχου

xbox game bar audio 1

Όταν ανοίγετε to Xbox Game Bar, αυτό εμφανίζει αυτόματα όλα τα κανάλια ήχου που αποδίδουν ήχο στη Windows συσκευή σας. Κάθε ένα από αυτά έχει το δικό του ρυθμιστικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την ένταση του ήχου του.

Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για άτομα που τείνουν να ακούν μουσική ενώ παίζουν παιχνίδια ή εργάζονται σε Word – Excel.

Με τη βοήθεια της γραμμής παιχνιδιών Xbox, δεν χρειάζεται πλέον να μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας για να προσαρμόσετε την ένταση του ήχου των άλλων εφαρμογών ή προγραμμάτων αναπαραγωγής πολυμέσων. Αντίθετα, μπορείτε να το κάνετε απευθείας από την οθόνη που βρίσκεστε.

Το γραφικό στοιχείο ήχου σάς επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε την ένταση του μικροφώνου σας και αυτό μπορεί να σας φανεί χρήσιμο, καθώς μπορείτε να αλλάξετε πόσο δυνατά ή χαμηλά θα αποτυπώνεται η φωνή σας.

Δείτε την απόδοση του υπολογιστή σας

xbox game bar preformance 1

Το γραφικό στοιχείο Performance σάς βοηθά να αποκτήσετε μια ιδέα για το πόσο καλά αποδίδει ο υπολογιστής σας. Εάν ενεργοποιήσετε αυτό το γραφικό στοιχείο, το Xbox Game Bar συλλέγει και σας εμφανίζει τα επίπεδα χρήσης (χρησιμοποιώντας και ποσοστιαίες τιμές και γραφήματα) για τους κύριους π του υπολογιστή σας: επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, μνήμη RAM και VRAM.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να δείτε τον αριθμό των καρέ ανά δευτερόλεπτο που αποδίδει η κάρτα γραφικών, κάτι που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εάν θέλετε να ελέγχετε την ποιότητα του παιχνιδιού σας ή των ταινιών που βλέπετε.

Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες από εδώ, μπορείτε να μάθετε εάν ο υπολογιστής σας δυσκολεύεται να εκτελέσει μία εφαρμογή ή ένα παιχνίδι. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να κάνετε προσαρμογές στην ποιότητα των γραφικών σας.

Το γραφικό στοιχείο Resources σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε την απόδοση

xbox game bar resources 1

Το Xbox Game Bar των Windows 11 και Windows 10 περιλαμβάνει ένα προεπιλεγμένο γραφικό στοιχείο που ονομάζεται Resources (Πόροι) που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε την απόδοση του υπολογιστή σας, όπως και στην Διαχείριση Εργασιών.

Δείχνει όλες τις εφαρμογές και τις διαδικασίες που τρέχουν στον υπολογιστή σας, και ακόμη περισσότερο, σας επιτρέπει να τις κλείσετε αν δείτε ότι καταναλώνουν πολλούς πόρους.

Πατήστε το κουμπί “Show More” για να δείτε μία πλήρη ανάλυση των πόρων, όπως στην Διαχείριση Εργασιών.

Παίξτε και ελέγξτε τη μουσική σας με το Spotify

Αν σας αρέσει να ακούτε μουσική ενώ δουλεύετεστον Windows υπολογιστή σας, τα καλά νέα είναι ότι το Xbox Game Bar περιλαμβάνει ένα γραφικό στοιχείο που ονομάζεται Spotify.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γραφικό στοιχείο Spotify για αναπαραγωγή και έλεγχο της μουσικής σας από αυτήν την πασίγνωστη ροής, χωρίς να χρειάζεται να κλείσετε ή να ελαχιστοποιήσετε ( Alt + Tab ) την εφαρμογή που εργάζεστε.

Γίνετε κοινωνικοί χρήστες χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες Xbox της Microsoft

Αυτό το χαρακτηριστικό απευθύνεται πιο πολύ σε παίκτες. Το Xbox Game Bar προσφέρει μερικά γραφικά στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία μπορεί να αρέσουν σε ορισμένους παίκτες.

Ονομάζονται Xbox Social, Xbox Achievements και Looking for Group. Εάν θέλετε να συνομιλήσετε με παίκτες που χρησιμοποιούν επίσης υπολογιστές με Windows ή κονσόλες παιχνιδιών Xbox, το γραφικό στοιχείο Xbox Social είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Πληροφοριακά, το Xbox Achievements είναι ένα widget που παρακολουθεί τις ψηφιακές ανταμοιβές που έχετε λάβει για την ολοκλήρωση συγκεκριμένων εργασιών στα παιχνίδια σας. Αυτά τα επιτεύγματα σας τα δίνουν οι προγραμματιστές των παιχνιδιών. Το να έχετε αυτές τις πληροφορίες στα χέρια σας στη γραμμή παιχνιδιών Xbox είναι μια ωραία πινελιά.

Το γραφικό στοιχείο Looking for Group (Αναζήτηση ομάδας) είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα άλλους παίκτες που θέλουν να συμμετάσχουν σε μια ομάδα και να συνομιλήσετε. Είναι ένας εύκολος τρόπος να συνδεθείτε με άλλους παίκτες που απολαμβάνουν να παίζουν τα ίδια παιχνίδια με εσάς.

Συμπερασματικά

Το Xbox Game Bar ουσιαστικά έχει περάσει απαρατήρητο από τους μη παίκτες. Και μόνο το όνομα του αρκεί για να αδιαφορήσει κάποιος που δεν ασχολείται με παιχνίδια.

Τώρα ξέρετε περισσότερα για το τι μπορεί να κάνει το Xbox Game Bar των Windows. Είναι ένα γρήγορης πρόσβασης εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει την διαχείριση του υπολογιστή σας, αλλά και στην βιντεοσκόπηση της οθόνης σας.

Και κακώς έχει το όνομα game. Είναι για όλους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
Xbox,Game,Bar,Windows

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).