Επενδυτής της Meta βάζει φρένο στα δις που εξαφανίζονται

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Capital Brad Gerstner δήλωσε σε μια ανοιχτή επιστολή προς την εταιρεία Meta και τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg τη Δευτέρα ότι η εταιρεία έχει πάρα πολλούς υπαλλήλους και κινείται πολύ αργά για να διατηρήσει την των επενδυτών.

Ο επενδυτής της Meta συνιστά ένα σχέδιο για την ανάκτηση του “mojo” της εταιρείας. Το σχέδιο περιέχει την μείωση των εξόδων προσωπικού κατά 20% και του περιορισμού των ακριβών επενδύσεων της εταιρείας στην τεχνολογία “metaverse” σε όχι περισσότερα από 5 δισ δολάρια ετησίως.metaverse

“Η Meta πρέπει να οικοδομήσει ξανά την εμπιστοσύνη με τους επενδυτές, τους υπαλλήλους και την τεχνολογική κοινότητα προκειμένου να προσελκύσει, να εμπνεύσει και να διατηρήσει τους καλύτερους ανθρώπους στον κόσμο”, γράφει ο Gerstner στην επιστολή.

“Εν ολίγοις, η Μέτα θα πρέπει να είναι σε φόρμα και συγκεντρωμένη”. Η επιστολή είναι η τελευταία ένδειξη ότι οι επενδυτές της Meta αρχίζουν να εκφράζουν επιφυλάξεις για τις πρόσφατες επιδόσεις της εταιρείας. Η μετοχή της Meta έχει υποχωρήσει πάνω από 61% το 2022 μέχρι στιγμής.

Στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους, η Altimeter Capital κατείχε πάνω από 2 εκατομμύρια μετοχές της Meta. Είναι επίσης μια ψήφος λιγότερης εμπιστοσύνης για τις φιλοδοξίες της εταιρείας στον κόσμο της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας.

Η Meta άλλαξε το όνομα της εταιρείας της από Facebook για να επικεντρωθεί περισσότερο στο hardware και software. Όμως ξόδεψε 10+5 δισεκατομμύρια δολάρια αυτό το έτος για τη νέα τεχνολογία.

Στις 11 Οκτωβρίου, η Meta ανακοίνωσε ένα νέο high-end VR ακουστικό, το Quest Pro. Ωστόσο, υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι η εικονική πραγματικότητα ή ορισμένες από τις metaverse της Meta, όπως το Horizon , προσελκύουν κοινό.

“Επιπλέον, οι άνθρωποι μπερδεύονται με το τι σημαίνει το metaverse”, έγραψε ο Gerstner. “Εάν η εταιρεία επένδυε 1-2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε αυτό το , τότε αυτή η σύγχυση μπορεί να μην ήταν καν . Η εκτιμώμενη επένδυση των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα άγνωστο μέλλον είναι εξαιρετικά μεγάλη και τρομακτική, ακόμη και για τα πρότυπα της Silicon .”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
meta,metaverse,facebook,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).