Επικήδειος για το ρομπότ InSight στον Άρη

Η ανακοίνωσε την τερματισμό του ρομποτικού σκάφους στον Άρη αφού αυτό ξέμεινε από ενέργεια και χάθηκε κάθε επαφή μαζί του.

NASA

Μετά από τέσσερα χρόνια εξερεύνησης και ανακαλύψεων, η NASA έριξε τίτλους τέλους στο ρομποτικό σκάφος InSight που ήταν στον πλανήτη Άρη. Το ρομπότ δεν είχε πλέον ηλεκτρική ενέργεια, και η NASA έχασε οριστικά την επαφή μαζί του.

Η NASA προσπάθησε διαδοχικά να έρθει σε επικοινωνία μαζί του αλλά η αποτυχία σύζευξης ανάγκασε την εταιρεία να κηρύξει την «ολοκλήρωση» της αποστολής, κάνοντας του επικήδειο.

Ο επίλογος βέβαια ήταν προδιαγεγραμμένος εδώ και καιρό, αφού τις τελευταίες εβδομάδες η ενέργεια που απέμενε στο InSight ήταν λιγοστή, λόγω της σκόνης που είχε συσσωρευτεί στους ηλιακούς συλλέκτες του. Η τελευταία φορά που το ρομποτικό σκάφος επικοινώνησε με τη Γη, σύμφωνα με την NASA, ήταν στις 15 Δεκεμβρίου.

Insight

Για την ιστορία, το InSight προσεδαφίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη τον Νοέμβριο του 2018, σαν συνέχεια της διαπλανητικής εξερεύνησης της NASA στον Άρη μετά την αποστολή του Curiosity το 2012.

  Πως να δείτε το σκάφος DART της NASA να πέφτει στον αστεροειδή Dimorphos

Επί τέσσερα χρόνια ερεύνησε τα μυστικά του Άρη και κατέγραψε 1.300 σεισμούς και έκανε σημαντικές ανακαλύψεις σχετικά με τη γεωδυναμική εξέλιξη του Κόκκινου Πλανήτη.

NASA,Mars,InSight,Άρης,πλανήτης

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).