Επικήρυξη 10 εκατ. για την ομάδα Blackcat ransomware-as-a-service

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσφέρει έως και 10 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες σχετικά με τη συμμορία ransomware “Blackcat” που χτύπησε την τεχνολογική μονάδα του UnitedHealth Group καθυστερώντας τις πληρωμές ασφάλισης σε ολόκληρη την Αμερική.

“Η ομάδα ALPHV Blackcat ransomware-as-a-service έθεσε σε κίνδυνο υποδομές computer networks ζωτικής σημασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως”, αναφέρει το υπουργείο στην δήλωση που ανακοινώνει την επικήρυξη.blackcat

Η UnitedHealth την περασμένη εβδομάδα είχε αρχίσει να εκκαθαρίζει ιατρικές αξιώσεις άνω των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς επανέφερε τις της στο Διαδίκτυο μετά την κυβερνοεπίθεση, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες διαταραχές από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η μονάδα τεχνολογίας της UnitedHealth, Change Healthcare, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διεκπεραίωση πληρωμών από τις ασφαλιστικές εταιρείες προς τους επαγγελματίες και η λειτουργίας που προκλήθηκε από την κυβερνοεπίθεση σε ορισμένες περιπτώσεις άφησε απλήρωτους ασθενείς και γιατρούς.

Οι hackers δήλωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η UnitedHealth πλήρωσε λύτρα 22 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τα συστήματά της, αλλά δεν γνωρίζουμε αν η Blackcat τήρησε την συμφωνία.

Λίγο μετά το χακάρισμα, η ομάδα δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου στον ιστότοπό της υποστηρίζοντας ψευδώς ότι είχε κατασχεθεί από τις αρχές επιβολής του νόμου, δίνοντας την εντύπωση ότι είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).