Επίσημο το πράσινο πιστοποιητικό για το καλό μας

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ανακοίνωσε την πρόταση του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, για να μπορέσουν οι Ευρωπαίοι να απολαύσουν ένα από τα βασικότερα δικαιώματά τους: Την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ, η οποία έχει περιοριστεί από τα μέτρα που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις των κρατών μελών λόγω του COVID-19.

Η πρόταση αναφέρει την του πράσινου πιστοποιητικού. Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους το πράσινο πιστοποιητικό δεν καθιερώνει την υποχρέωση εμβολιασμού αλλά την πιστοποίηση της υγειονομικής κατάστασης των Ευρωπαίων που ταξιδεύουν.

Το πιστοποιητικό θα είναι προσωρινό και δεν θα χρειάζεται πλέον όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώσει επίσημα το τέλος της πανδημίας.

Το πρότυπο του πιστοποιητικού θα είναι σε ψηφιακή αλλά και σε έντυπη έκδοση και δίγλωσσο: θα υπάρχει η επίσημη γλώσσα του κράτους που το εκδίδει και τα αγγλικά, ενώ θα καλύπτει τρία είδη πιστοποιητικών — πιστοποιητικά εμβολιασμού, πιστοποιητικά εξέτασης (δοκιμασία NAAT/RT-PCR ή την ταχεία δοκιμασία αντιγόνου) καθώς και πιστοποιητικά για άτομα που έχουν αναρρώσει από τον COVID-19.

Τα πιστοποιητικά θα περιέχουν ένα περιορισμένο σύνολο πληροφοριών, (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, πληροφορίες για το – την εξέταση – την ανάρρωση και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό του πιστοποιητικού). Ο έλεγχος των δεδομένων θα χρησιμοποιείται μόνο για την επιβεβαίωση και την επαλήθευση της γνησιότητας και της εγκυρότητας των πιστοποιητικών.

Ένα σημείο που δεν έχει διευκρινιστεί με αυτό το πιστοποιητικό, είναι αν τα κράτη=μέλη της ΕΕ θα δέχονται εμβόλια διαφορετικά από εκείνα που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, όπως για παράδειγμα παράδειγμα το Ρωσικό Sputnik και το Sinopharm της Κίνας.

Όπως και ναχει αποκτήσαμε ένα πιστοποιητικό για το καλό μας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).