Έρευνα που χρηματοδοτείται από το Facebook κατακρίνει Apple και iOS


Το Facebook χρηματοδότησε μια έρευνα για τις νέες βελτιώσεις διαφάνειας των εφαρμογών στο iOS 14 της Apple, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι αποκλειστικά προς όφελος της Apple.

Η SSRN, η εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα, ευχαρίστησε το Facebook για τη βοήθειά του στη χρηματοδότηση της έρευνας και αναφέρει ότι οι απόψεις που εκφράζονται στην έρευνα είναι αποκλειστικά δικές της (sic!).

pinokio 1

Σύμφωνα με την έρευνα, η ενημέρωση του iOS 14 της Apple είναι μια αντιανταγωνιστική προσέγγιση που πλασάρεται σαν μέτρο προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Η Apple απαγορεύει πλέον σε εφαρμογές που δεν ανήκουν στην Apple να χρησιμοποιούν κάθε πληροφορίες που απαιτούνται για την παροχή σχετικών, προσαρμοσμένων διαφημίσεων χωρίς την ρητή συγκατάθεση του χρήστη. Και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν μόνο αφού δουν μια τρομακτική και παραπλανητική ειδοποίηση σχετικά με την παρακολούθηση. Η SSRN αναφέρει επίσης οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της Apple δεν εμφανίζουν ειδοποίησες επειδή οι ιδιοκτήτες των συσκευών έχουν επιτρέψει ήδη την παρακολούθηση από την Apple.

Η έρευνα είναι ένα τεράστιο κατηγορητήριο για τις ενημερώσεις του iOS 14 της Apple, και μια εκτεταμένη καταδίκη της πολιτικής της εταιρείας. Εκτός από μια σύντομη υποσημείωση στην πρώτη σελίδα που αναφέρει:

“Huber C. Hurst Eminent Scholar Chair in Law and Professor, University of Florida Levin College of Law and Piramal Associate Professor of Business Administration, HBS. Αναγνωρίζουμε με ευγνωμοσύνη την υποστήριξη της Facebook, Inc. στη χρηματοδότηση αυτής της έρευνας. Οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά δικές μας”.

Το Facebook φυσικά συμφωνεί και κριτικάρει την πολιτική της Apple, ισχυριζόμενο ότι επηρεάζει τις μικρές επιχειρήσεις και τα έσοδα από τις διαφημίσεις, όπως αναφέρει και η έρευνα. Σύμφωνα με με την έρευνα που δημοσιεύτηκε από το iMore τον Απρίλιο, μόνο το 2% των χρηστών iOS σκοπεύουν να επιτρέψουν στις εφαρμογές να τους παρακολουθούν τώρα που είναι διαθέσιμη η νέα δυνατότητα, υποδηλώνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών θα προτιμούσε να έχει περισσότερο έλεγχο στο απόρρητό τους.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news