ESET χρυσή η εταιρεία αλλά μόνο στην AV-Comparatives

ESET,  AV-Comparatives και AV-TEST: Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στα παιχνίδια των μεγάλων εταιρειών ασφαλείας. Την τελευταία φορά που αναφέραμε κάτι ήταν στην δημοσίευση Windows 10: τα καλύτερα antivirus για οικιακούς χρήστες.

Εκεί λοιπόν αναφέραμε το παρακάτω δίλημμα:

Να αναφέρουμε ότι επειδή μιλάμε για ιδιωτικές εταιρείες (εννοούμε τις εταιρείες δοκιμών), και ο απώτερος στόχος κάθε εταιρείας είναι τα οικονομικά κέρδη, καλό θα είναι να βλέπουμε τα αποτελέσματα που μας σερβίρουν, με κριτική σκέψη. Από τις παρακάτω λίστες για παράδειγμα λάμπει δια της απουσίας του το λογισμικό της ESET μιας πολύ αξιόπιστης εταιρείας. Για ποιο λόγο απουσιάζει ένα τόσο σημαντικό λογισμικό;

Σήμερα λοιπόν λάβαμε ένα δελτίο τύπου από την ESET, που αναφέρει ότι το λογισμικό της εταιρείας διακρίθηκε με χρυσό και χάλκινο βραβείο στην έκθεση «Summary Report 2019» του AV-Comparatives.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

“Ο αναγνωρισμένος, ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών AV Comparatives χρησιμοποιεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές δειγμάτων παγκοσμίως για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που προσομοιάζει στην πραγματικότητα, ώστε να πετύχει εξαιρετική ακρίβεια στις δοκιμές. Στην έκθεση «Summary Report 2019», ο οργανισμός σχολιάζει τις λύσεις antivirus για καταναλωτές που συμμετείχαν στις δοκιμές μέσα στο έτος, αναδεικνύοντας αυτές που απέσπασαν υψηλή βαθμολογία στις διάφορες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των 12 μηνών.

Η έκθεση εξέτασε καταναλωτικές λύσεις για Windows από 16 διαφορετικούς κατασκευαστές, με εξαιρετικά αποτελέσματα για την ESET, που απέσπασε βραβεία σε τρεις κατηγορίες: «Overall Performance (Low System Impact)», «Enhanced Real-World Test (Advanced Threat Protection)» και «False Positive Test».

«Overall Performance (Low System Impact)»

Η ESET κέρδισε χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Low System Impact», στην οποία αξιολογείται η επίδραση κάθε προϊόντος στην ταχύτητα και την απόδοση του συστήματος. Η ESET σημείωσε σταθερά εξαιρετικές επιδόσεις σε αυτήν την κατηγορία, και η βελτίωσή της την ανέβασε από το ασημί βραβείο που απέσπασε το 2018, στο χρυσό.

«Enhanced Real-World Test (Advanced Threat Protection)»

Η ESET πήρε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Advanced Threat Protection», η οποία αποτελεί μια νέα κατηγορία για τα έτη 2019 και 2020. Σε αυτές τις δοκιμές εξετάζεται η ικανότητα του προγράμματος να προστατεύει από τις προηγμένες στοχευμένες και fileless επιθέσεις. Η ESET ήταν ο ένας από τους δύο μόνο κατασκευαστές που κατάφεραν να μπλοκάρουν και τις 15 στοχευμένες επιθέσεις κατά τη διαδικασία των δοκιμών.

«False Positive Test»

Η ESET κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «False Positive Test». Όπως αναφέρει η έκθεση, τα ψευδώς θετικά μπορούν να προκαλέσουν το ίδιο πρόβλημα με την πραγματική μόλυνση και η αποφυγή τους είναι ένα κρίσιμο στοιχείο κάθε λύσης antivirus. Ο AV-Comparatives πραγματοποίησε εκτεταμένες δοκιμές για false-positive στο πλαίσιο των δοκιμών «Malware Protection» και «Real-World Protection».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθυντής των εργαστηρίων ανίχνευσης απειλών της ESET, Jiří Kropáč, δήλωσε: «Η αναγνώριση της ESET από τον οργανισμό AV-Comparatives αποδεικνύει την αφοσίωσή μας στους πελάτες μας και την υπόσχεσή μας να παρέχουμε πάντα τις καλύτερες λύσεις IT ασφάλειας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να διασφαλίζουμε ότι οι χρήστες προστατεύονται με τεχνολογία αιχμής από τις τελευταίες απειλές. Είναι τιμή μας που λαμβάνουμε αυτά τα βραβεία και αναγνωριζόμαστε ως μία σημαντική εταιρεία που βοηθά στη δημιουργία ασφαλέστερης τεχνολογίας για όλους».

Περισσότερες πληροφορίες στην έκθεση Summary Report 2019 του AV-Comparatives.

Αλήθεια για ποιο λόγο η ESET δεν συμμετέχει στις δοκιμές της AV-TEST και προτιμάει την AV-Comparatives; Κρύβεται κάτι πίσω από την επιλογή της εταιρείας; Κι αν δεν κρύβεται γιατί να μην υπάρχει το brand name “ESET” στις λίστες της AV-TEST;
Γιατί πραγματικά η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να μην υπάρχει καθόλου, ενώ τις λίστες AV-Comparatives υπάρχουν όλες οι εταιρείες…

Θα μας λύσει κάποιος το μυστήριο ή θα μας αφήσει να κάνουμε παράνοιες; Φυσιολογικά και εφόσον μιλάμε για την ασφάλεια, κάθε υπόνοια θα πρέπει να απαντάται αμέσως. Ας περιμένουμε και θα δούμε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).