Λύσεις αν το κινητό σας φορτίζει πολύ αργά

 Αν το κινητό σας τηλέφωνο ξαφνικά αρχίσει να φορτίζει πολύ αργά ή και σχεδόν καθόλου, μην το πετάξετε. Δείτε τι πρέπει να κάνετε ώστε να βρείτε την βλάβη του και να την επιδιορθώσετε.

Σας έχει τύχει να αφήσετε το κινητό σας στην πρίζα να φορτίσει και όταν γυρίσετε στο σπίτι μετά από ώρες, να ανακαλύψετε ότι δεν είναι πλήρως φορτισμένο; Nα το αφήσετε όλη την νύχτα στην πρίζα και το πρωί να είναι ακόμα στο 50% ; Πριν σκεφτείτε να το κλάψετε και να αρχίσετε την έρευνα αγοράς για ένα καινούργιο κινητό δείτε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να λυθεί το πρόβλημα, γρήγορα και ανέξοδα.

Καταρχήν, αν η πτώση στην ταχύτητα του τηλεφώνου σας οφείλεται σε γερασμένη ή χαλασμένη μπαταρία, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε από το να αλλάξετε την μπαταρία (ή το τηλέφωνο). Αλλά εάν παρατηρήσετε μια απότομη αλλαγή στην ταχύτητα ς, το πιθανότερο είναι το πρόβλημα να βρίσκεται αλλού και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε για να το διορθώσετε.

Αλλάξτε το καλώδιο φόρτισης


Τα καλώδια USB υφίστανται πολλές καταχρήσεις, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε για πολύ καιρό το ίδιο καλώδιο. Αν το πετάτε όπου νά'ναι, αν το διπλώνετε με πολύ κλειστές γωνίες, αν το αφήνετε εκτεθειμένο σε θερμοκρασίας (όπως στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας) μπορεί να επηρεαστεί.

Έτσι, εάν το κινητό σας φορτίζει αργά, το πρώτο σας βήμα είναι να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό καλώδιο φόρτισης. Εάν το τηλέφωνό σας φορτίζει με διαφορετικές ταχύτητες, ανάλογα με το καλώδιο που χρησιμοποιείτε, καλό θα ήταν να αγοράσετε ένα νέο καλώδιο, καλύτερης ποιότητας.

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το λεπτό USB καλώδιο που συνόδευε το παλιό σας τηλέφωνο, αλλάξτε το. Τα νεότερα USB καλώδια είναι συχνά πιο παχιά, έχουν δηλαδή μεγαλύτερο πάχος στα χάλκινα σύρματά τους και μπορούν να μεταφέρουν περισσότερη ενέργεια μέσω αυτών.

Αλλάξτε τον φορτιστή


Αν δεν φταίει το καλώδιο δοκιμάστε να αλλάξετε τον φορτιστή σας μαζί με το καλώδιο. Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τον φορτιστή που είχατε από το παλιό σας κινητό, έχετε υπόψη σας ότι δεν λειτουργεί πάντα τόσο καλά όσο και το νέο. Οι νεότεροι φορτιστές έχουν συχνά υψηλότερη ισχύ εξόδου που μπορούν να φορτίσουν το τηλέφωνό σας πιο γρήγορα.

Ελέγξτε την πρίζα

Στην αγορά κυκλοφορούν πρίζες που εκτός από το κλασσικό αρσενικό φις μίας συσκευής μπορούν να δεχτούν και βύσμα USB. Έχουν δηλαδή εξόδους USB για να φορτίσετε κατευθείαν ένα κινητό. Εάν διαπιστώσετε ότι το κινητό σας φορτίζει αργά σε μία τέτοιους είδους πρίζα, θα μπορούσε να φταίει το ότι η πρίζα δεν παρέχει αρκετή ισχύ εξόδου.

Ελέγξτε την ισχύ εξόδου αυτών των εξόδων USB. Μερικές από αυτές παρέχουν μόνο 1Α ρεύμα, το οποίο είναι ανεπαρκές για γρήγορη φόρτιση του τηλεφώνου σας. Τα νεότερα (με μεγαλύτερη χωρητικότητα ) απαιτούν συνήθως 2 – 3A ρεύματος, για γρήγορη φόρτιση.

Η λύση γι ‘αυτό είναι απλή. Απλά βάλτε τον φορτιστή σας σε μία απλή πρίζα και δείτε αν η ταχύτητα φόρτισης αυξάνεται.

Ελέγξτε την θύρα φόρτισης


Η θύρα μπορεί επίσης να προκαλέσει αργή φόρτιση στο κινητό σας. Χρησιμοποιήστε ένα φακό και κοιτάξτε μέσα στη θύρα του τηλεφώνου σας, χρησιμοποιώντας, αν είναι δυνατόν, ένα μεγεθυντικό φακό. Ψάξτε για μικρά σωματίδια που μπορεί να έχουν παγιδευτεί εκεί μέσα. Αυτά τα σωματίδια αποτρέπουν μια καλή σύνδεση και επιβραδύνουν τη διαδικασία φόρτισης. Αν δείτε κάτι εκεί, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη οδοντογλυφίδα ή μια μικρή μαλακή βούρτσα για να αφαιρέσετε το εμπόδιο.

Κλείσιμο εφαρμογών παρασκηνίου
Εάν το κινητό σας φορτίζει αργά, πιθανόν να έχει κατανάλωση από εφαρμογές στο παρασκήνιο. Οι πρόσθετες εφαρμογές που εκτελούνται χωρίς εσείς να το καταλαβαίνετε, μπορεί να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα.

Τόσο τα Android όσο και τα iOS διαθέτουν ρυθμίσεις που μπορείτε να ελέγξετε για να δείτε ποιες εφαρμογές αποφορτίζουν περισσότερο την μπαταρία. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις και επιλέξτε Μπαταρία για να δείτε ποιες εφαρμογές πρέπει να κλείσετε.

Κατεστραμμένη μπαταρία


Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σας έλυσε το πρόβλημα τότε στρέψτε την προσοχή σας στην μπαταρία. Μπορείτε να την αφαιρέσετε και να την επιθεωρήσετε για να δείτε αν υπάρχει κάποια εμφανή ζημιά, όπως παραμόρφωση, φούσκωμα, τρύπα κλπ. Στα νεότερα κινητά οι κατασκευαστές έχουν υιοθετήσει την λογική της ενσωματωμένης και μη αφαιρούμενης μπαταρίας. Δυστυχώς αυτές δεν μπορείτε να τις δείτε.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση ελέγξτε για ζημιές επιθεωρώντας το πίσω μέρος του τηλεφώνου σας. Αναζητήστε μια ελαφρά διόγκωση στο ύψος της μπαταρίας. Ένα άλλο δείγμα ότι φταίει η μπαταρία είναι αν αντιληφθείτε ότι η ενέργειά της πέφτει ασυνήθιστα γρήγορα, ακόμα και μετά από την πλήρη φόρτιση της.

Μη χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας κατά τη φόρτιση
Αν και είναι δελεαστικό, μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ενώ αυτό φορτίζεται. Αφήστε το μόνο του, όσο καιρό είναι στο φορτιστή. Ακόμη , σκεφτείτε να το απενεργοποιήσετε. Θα φορτιστεί ταχύτερα επειδή απλά δεν θα υπάρχουν καταναλώσεις κατά την διάρκεια της φόρτισης.

Εάν το τηλέφωνό σας φορτίζει αργά, ελπίζουμε ότι μία από αυτές τις λύσεις θα σας βοηθήσουν. Ίσως δεν θα έχετε την τόσο ταχεία φόρτιση που είχατε όταν ήταν καινούργιο, αλλά τουλάχιστον θα βρείτε την βλάβη και δεν θα το πετάξετε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).