images

Προειδοποίηση προς τους κατόχους πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από την ESET

Τα πρόσφατα περιστατικά ς προσωπικών δεδομένων σε κατόχους καρτών, ως αποτέλεσμα της επίθεσης κυβερνοεγκληματιών στην αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων λιανεμπορίου Target, καταδεικνύουν ακόμη μία φορά το ζήτημα της προστασίας των καταναλωτών που πραγματοποιούν αγορές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η ESET συμβουλεύει τους κατόχους καρτών για το πώς μπορούν να προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους αλλά και την ταυτότητά τους.

Ελέγξτε το λογαριασμό σας για ύποπτη δραστηριότητα, ειδικά αν είχατε πραγματοποιήσει αγορές το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013, οπότε και παρατηρήθηκε έξαρση στα περιστατικά διαρροής. Να είστε σε επιφυλακή ακόμη κι αν δεν φανούν ύποπτες συναλλαγές στην της κάρτας, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες πολλές φορές διατηρούν τα στοιχεία και τα χρησιμοποιούν μόλις το θέμα ξεχαστεί από την επικαιρότητα.

Αντικαταστήστε την χρεωστική/ σας κάρτα σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε διαρκώς σε επιφυλακή και να την ελέγχετε. Σε περίπτωση που στην κάρτα σας έχετε δώσει εντολές ς πληρωμής κάποιων λογαριασμών, θα χρειαστεί αλλαγή των στοιχείων.

Αλλάξτε το PIN της χρεωστικής σας κάρτας, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες προσπαθούν διαρκώς να «σπάσουν» την κρυπτογράφηση και πολλοί χρήστες καρτών δεν χρησιμοποιούν ισχυρά PIN. Για το πώς μπορείτε να βρείτε ένα ισχυρό PIN, μπορείτε να ακούσετε τις του ερευνητή της ESET Aryeh Goretsky εδώ.

Ελέγχετε τακτικά τις πιστοληπτικές σας αναφορές δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή για δραστηριότητες όπως νέοι λογαριασμοί στο όνομά σας, για τους οποίους δεν είχατε δώσει σχετική εντολή. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μία ειδοποίηση (fraud alert) ή να «παγώσετε» την πιστωτική σας για επιπλέον προστασία, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη ότι θα πρέπει, κατά το διάστημα αυτό, να υποβάλλεστε σε επιπλέον διαδικασίες εξακρίβωσης των στοιχείων σας κάθε φορά που θα τε την κάρτα.

Αλλάξτε τα που χρησιμοποιείτε για τις online αγορές σας, δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι έρευνες για τις απάτες των τελευταίων ημερών, οποιοδήποτε προληπτικό μέτρο προστασίας θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς.

Να είστε επιφυλακτικοί σε scams, καθώς σε περίπτωση που κλαπούν στοιχεία της κάρτας, οι κυβερνοεγκληματίες συνήθως αποκτούν πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα στοιχεία, τα οποία και χρησιμοποιούν στέλνοντας scam ή phishing email. Φανείτε προσεκτικοί σε links ή email που φαίνονται ύποπτα και μην τα ανοίγετε, αλλά αντίθετα πληκτρολογήστε απευθείας την διεύθυνση URL στο browser σας.

Για περισσότερες , επισκεφθείτε το blogpost: http://www.welivesecurity.com/2014/01/14/attention-shoppers-top-tips-for-defending-your-accounts/

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).