ExpressVPN πωλήθηκε στην Kape. Είστε ασφαλείς;


Η Kape Technologies PLC, μια εταιρεία που άλλαξε το όνομά της από Crossrider για να κρύψει το παρελθόν της, απέκτησε τη δημοφιλή υπηρεσία VPN ExpressVPN. Η Express VPN είναι η τέταρτη VPN εταιρεία που απέκτησε η Kape (CyberGhost VPN, Zenmate και Private Internet Access) τα τελευταία χρόνια.

Η ExpressVPN ήταν μια ιδιωτική εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Έχει δημιουργήσει το δικό της πρωτόκολλο Lightway στο οποίο έχει τον πλήρη έλεγχο.

express vpn

Τα περισσότερα χαρακτηριστικά που προσφέρει η εταιρεία είναι παρόμοια με αυτά άλλων υπηρεσιών VPN: Η υπηρεσία ExpressVPN υποστηρίζει εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές, τρέχει σε διακομιστές που βρίσκονται σε 94 χώρες, δεν περιορίζει το εύρος ζώνης, επιτρέπει το P2P και δεν κρατάει logs, παρά μόνο για τεχνικούς λόγους.

Η ExpressVPN ανακοίνωσε την απόκτηση της από την Kape Technologies PLC στο επίσημο ιστολόγιο της εταιρείας.

“Ανακοινώσαμε το σχέδιό μας να ενταχθούμε στην Kape Technologies, μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, για να προστεθούμε στον σαφή παγκόσμιο ηγέτη στο ψηφιακό απόρρητο. Με την υποστήριξη και τους πόρους τους, θα είμαστε σε θέση να καινοτομήσουμε γρηγορότερα και να σας παρέχουμε προστασία από ένα ευρύτερο φάσμα απειλών. Μαζί, θα προωθήσουμε την τεχνολογία της ιδιωτικής ζωής, διατηρώντας σας σταθερά τον έλεγχο της ψηφιακής σας εμπειρίας ακόμη και όταν προκύπτουν νέες απειλές και προκλήσεις.”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ExpressVPN θα παραμείνει μια ξεχωριστή υπηρεσία και όλα θα παραμείνουν όπως είναι για τους συνδρομητές της υπηρεσίας.

Η Kape Technologies πλήρωσε 936 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει την ExpressVPN, καθιστώντας την αγορά σαν τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη συμφωνία στις υπηρεσίες των VPN. Για παράδειγμα η Kape απέκτησε την Private Internet Access για το ένα δέκατο του ποσού πριν από δύο χρόνια: 95,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η TechRadar αναφέρει ότι η εξαγορά σήκωσε το πέπλο πίσω από τα επιχειρηματικά μεγέθη της ExpressVPN. Η εταιρεία έχει πάνω από τρία εκατομμύρια συνδρομητές κάτι που τις επέφερε “έσοδα περίπου 279,4 εκατ. δολαρίων το 2020, αυξημένα κατά 37% από το 2019”.

Όπως φαίνεται οι προσοδοφόρες υπηρεσίες VPN βρίσκονται σε φάση ενοποίησης. Η Kape απέκτησε την τέταρτη εταιρεία VPN, κάτι που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους, αν όχι τον μεγαλύτερο, πάροχο συνδρομητικών VPN.

Η εταιρεία όμως έχει ένα σκοτεινό παρελθόν. Όταν ονομαζόταν Crossrider, είχε κακή φήμη επειδή κέρδιζε χρήματα από δυνητικά ανεπιθύμητες προσφορές λογισμικού (PuP). Εταιρείες ασφαλείας όπως η Malwarebytes ταξινομούσαν τα προϊόντα Crossrider σαν adware. Σύμφωνα με αναφορές, ιδρυτής της εταιρείας ήταν πρώην Ισραηλινός πράκτορας.

[Forbes] These Ex-Israeli Surveillance Agents Hijack Your Browser To Profit From Ads

Δεν είναι σαφές πόση επιρροή έχει η Kape Technologies στην ExpressVPN, στην Private Internet Access ή στις άλλες τελευταίες της αγορές. Όλα δηλώνουν ότι οι εταιρείες είναι ανεξάρτητες από τη μητρική εταιρεία.

Οι προηγούμενες δραστηριότητες της Kape όμως προκαλούν ανησυχία. Αν το ξεχάσετε κάποια στιγμή, εξακολουθεί να υπάρχει το ερώτημα εάν η ενοποίηση είναι καλή για τις VPN υπηρεσίες γενικότερα αλλά και για όλους τους χρήστες παγκοσμίως.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες διαθέτουν περισσότερους πόρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των προτύπων και της λειτουργικότητας. Θα μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν και για να αυξήσουν τις τιμές όταν πια κυριαρχήσουν στην αγορά.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news