Το Facebook ανακοίνωσε την υποστήριξη εικόνων 360 μοιρών


Το Facebook φαίνεται ότι προσπαθεί να κάνει το VR αναπόσπαστο μέρος της πλατφόρμας του, και μάλλον η σημερινή ανακοίνωση δεν αποτελεί τεράστια έκπληξη: Έρχονται φωτογραφίες 360 μοιρών στο news feed σας.

Τι θα μπορείτε να κάνετε με αυτές τις φωτογραφίες;

Αν κάνετε κλικ και σύρετε με το ποντίκι σας, ή αν μετακινήσετε το τηλέφωνό σας θα μπορείτε να δείτε όλο το περιβάλλον γύρω από το κεντρικό θέμα, και φυσικά το κεντρικό θέμα της φωτογραφίας από όλες τις πλευρές. Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι συμβατό με το Oculus Rift αλλά και το Gear VR.Facebook 360-degree photos

Οι φωτογραφίες 360 μοιρών είναι πολύ πιο εύκολες στην λήψη σε σύγκριση με τα βίντεο 360 μοιρών καθώς δεν απαιτούν τίποτα παραπάνω από ένα απλό smartphone.

Με το νέο χαρακτηριστικό του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου, οι χρήστες θα είναι σε θέση να ανεβάζουν επίπεδα πανοράματα, photospheres της Google, ή φωτογραφίες κάμερες 360 μοιρών.

Η Google προσπάθησε πρώτη να διαδώσει τις εικόνες 360 μοιρών με την κυκλοφορία του Photospheres πριν από τρία χρόνια, αλλά δεν το είδαμε να υιοθετείται καθώς ήταν αρκετά άβολο.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Το Facebook δεν ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία διάθεσης του νέου χαρακτηριστικού, απλά ανέφερε ότι οι φωτογραφίες των 360 μοιρών θα είναι διαθέσιμες σε κινητές συσκευές και στο διαδίκτυο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news