Το Facebook αλλάζει επωνυμία την επόμενη εβδομάδα

Το Facebook σχεδιάζει να αλλάξει το όνομα της εταιρείας την επόμενη εβδομάδα για να αντικατοπτρίσει την εστίασή του στην ανάπτυξη του metaverse, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η επερχόμενη αλλαγή ονόματος, την οποία ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg σχεδιάζει να παρουσιάσει στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας Connect στις 28 Οκτωβρίου, και θα μπορούσε ίσως να αποκαλυφθεί νωρίτερα, έχει σαν σκοπό να σηματοδοτήσει τη φιλοδοξία του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον τομέα του metaverse.

Το rebrand πιθανότατα θα τοποθετούσε ίσως την εφαρμογή Facebook ως ένα από τα πολλά προϊόντα μιας μητρικής εταιρείας που εποπτεύει ομάδες όπως το Instagram, το WhatsApp, το Oculus και άλλα.

Mark Zuckerberg,facebook,iguru

Το Facebook έχει ήδη περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους που κατασκευάζουν καταναλωτικά hardware όπως γυαλιά AR που ο Zuckerberg πιστεύει ότι θα γίνουν απαραίτητα σαν τα smartphone.

Η νέα επωνυμία θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει για τον περαιτέρω διαχωρισμό του φουτουριστικού έργου στον οποίο επικεντρώνεται ο Zuckerberg από τον έντονο έλεγχο που ασκείται επί του παρόντος στο Facebook για τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνικής του πλατφόρμας. Η πρώην υπάλληλος Frances Haugen, διέρρευσε πρόσφατα μια σειρά από εσωτερικά έγγραφα στην The Wall Street Journal και κατέθεσε για αυτά ενώπιον του Κογκρέσου. Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ προσπαθούν να διαλύσουν την εταιρεία και η εμπιστοσύνη του κοινού στο πώς λειτουργεί το Facebook δεν είναι η ίδια.

Το Facebook δεν θα είναι η πρώτη γνωστή τεχνολογική εταιρεία που αλλάζει όνομα καθώς οι φιλοδοξίες της επεκτείνονται. Το 2015, η Google αναδιοργανώθηκε εξ ολοκλήρου κάτω από μια εταιρεία χαρτοφυλακίου που ονομάζεται Alphabet, εν μέρει για να σηματοδοτήσει ότι δεν ήταν πλέον μόνο μια μηχανή αναζήτησης, αλλά ένας τεράστιος όμιλος με εταιρείες που κατασκευάζουν αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα και τεχνολογία για τον τομέα υγείας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
Mark Zuckerberg,facebook,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).