Τo Facebook και Reddit προσπαθούν να κατεβάσουν το video από την Νέα Ζηλανδία

Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες του internet, όπως το Facebook, το Reddit, κλπ προσπαθούν να κατεβάσουν το video του εκτελεστή στην Νέα Ζηλανδία. Η γενικότερη προσπάθεια περιλαμβάνει και τις επεξεργασμένες εκδόσεις.

Facebook

Σχεδόν όλες οι εταιρείες του διαδικτύου αγωνίζονται για να κατεβάσουν τα αντίγραφα του βίντεο από τον Brenton Tarrant, τον αποτρόπαιο εκτελεστή των μαζικών δολοφονιών στην Νέας Ζηλανδίας. Το Facebook δείχνει πόσο δύσκολο είναι αυτό το έργο καθώς η εκπρόσωπός του στην Νέα Ζηλανδία κα Mia Garlick αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής διέγραψε παγκοσμίως 1,5 εκατομμύρια βίντεο της επίθεσης, εκ των οποίων τα 1,2 εκατομμύρια σταμάτησαν στο στάδιο της αποστολής. Αυτό περιλαμβάνει και τις εκδόσεις που επεξεργάστηκαν, που δηλαδή έχουν αφαιρέσει τις σκηνές των πυροβολισμών, καθώς η εταιρεία θέλει να σεβαστεί τόσο τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις δολοφονίες όσο και τις “ανησυχίες των τοπικών αρχών”.

Και δεν είναι η μόνη εταιρεία. Το Rediit ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τα κανάλια που είναι εστιασμένα στο συγκεκριμένο γεγονός. Συγκεκριμένα απαγόρευσε σε δύο κανάλια, τα r/watchpeopledie και r/Gore να μοιράσουν ή να κάνουν hosting links με το θέμα αυτό. Και το Youtube έχει ήδη διαγράψει όλα τα σχετικά βίντεο.

Ο σκοπευτής φορούσε μια κάμερα τοποθετημένη στο κεφάλι του βιντεοσκοπούσε όλη την επίθεση στέλνοντας online το βίντεο στο Facebook. O προφανής σκοπός του ήταν να εκμεταλλευτεί τα social media για να περάσει τις απαράδεκτες κοινωνικές του θέσεις.

Και ενώ σύσσωμος ο κόσμος καταδικάζει την βία και την συγκεκριμένη πράξη, η είδηση αυτή έχει και άλλες προεκτάσεις. Δείχνει επίσης πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να περιοριστεί η εξάπλωση ενός υλικού από το internet. Ολόκληρο το επίμαχο βίντεο ακόμα κυκλοφορεί, μέσα από τα γνωστά παράνομα κανάλια διαμοιρασμού ταινιών, από το dark web κλπ. Αυτό σας προειδοποιεί για άλλη μία φορά για την απεραντοσύνη του διαδικτύου και την αδυναμία να διαγράψετε πραγματικά κάτι που ανεβάσατε και μετά το μετανιώσατε.

Το Facebook φυσικά μιλάει για ένα αλγόριθμό που μπορεί να κάνει την δουλειά αυτή γρήγορα και σωστά, αλλά το Facebook είναι μόνο η μία οδός διαμοιρασμού ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους τρόπους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).