Το Facebook φέρνει το Messenger Rooms για να χτυπήσει το Zoom

Σήμερα το Facebook αποκάλυψε την απάντησή του στην τρελή ανάπτυξη του Zoom. Φέρνει το Messenger Room με απεριόριστες κλήσεις και τηλεδιασκέψεις έως 50 άτομα.

Messenger Rooms

Τις τελευταίες εβδομάδες η ζωή μας κινείται γύρω από την πανδημία του covid-19. Άλλοι έχουν χάσει χρήματα και άλλοι έχουν βρει την ευκαιρία να αναπτυχθούν. Αυτό συμβαίνει και με το Zoom που είδε την επισκεψιμότητα του να εκτοξεύεται κυριολεκτικά, παρόλα τα προβλήματά του. Δίνοντας στην δωρεάν του δυνατότητες για απεριόριστες κλήσεις, απεριόριστο χρόνο και ομάδες 100 ατόμων “τάπωσε” όλους τους αντιπάλους του. Το Facebook διαθέτει αντίστοιχη υπηρεσία, αλλά είναι περιορισμένη τόσο στον συνολικό αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να συμμετέχουν, όσο και στην απαίτησή του να έχουν όλοι λογαριασμό στο Facebook. Αυτό αλλάζει με το .

Φαίνεται ότι το Facebook αποφάσισε, έστω και στην μέση της πανδημίας, να χτυπήσει το Zoom και έτσι φέρνει το Messenger Rooms με δυνατότητα να φιλοξενήσετε συνομιλίες βίντεο έως και 50 ατόμων. Μάλιστα, όσοι δεν έχουν λογαριασμό στο Facebook μπορούν να συμμετάσχουν, αφού μπορούν πλέον να λάβουν έναν σύνδεσμο για το “Δωο” που έχετε δημιουργήσει. Με ένα κλικ μπορούν στη συνέχεια να συμμετάσχουν στη συνομιλία, όπως και με το ζουμ. Επίσης το Messenger Rooms δεν έχει κανένα χρονικό όριο.

Εάν συμμετάσχετε σε μια αίθουσα μέσω της εφαρμογής Messenger Rooms, τότε μπορείτε να παίξετε με AR εφέ και νέες λειτουργίες, όπως της αρεσκείας σας και φωτισμό διάθεσης. Ο δημιουργός ενός δωματίου επιλέγει ποιος μπορεί να δει και να συμμετάσχει σε αυτό και μπορεί να αφαιρέσει οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή, καθώς και να κλειδώσει το δωμάτιο εάν δεν θέλει να εισέλθει κανένας άλλος. Και φυσικά μπορείτε να αφήσετε ένα δωμάτιο όποτε θέλετε. Τα δωμάτια που δημιουργείτε μέσω μιας Ομάδας Facebook είναι ανοιχτά από προεπιλογή στα μέλη αυτής της Ομάδας.

Η “Δωμάτια” δεν είναι κρυπτογραφημένη από άκρη σε άκρο, επειδή “υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις” για την παροχή τέτοιας κρυπτογράφησης για βιντεοκλήσεις με μεγάλες ομάδες ατόμων. Ωστόσο, το Facebook λέει ότι εργάζεται σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση για το μέλλον. Εν τω μεταξύ, το περιεχόμενο του δωματίου είναι κρυπτογραφημένο μεταξύ των συμμετεχόντων και των διακομιστών του Facebook. Η εταιρεία υπόσχεται (!!) επίσης ότι δεν παρακολουθεί ή δεν ακούει τις κλήσεις ήχου ή βίντεο.

Το Messenger Rooms κυκλοφορεί “σε ορισμένες χώρες” αυτήν την εβδομάδα και θα επεκταθεί παγκοσμίως “τις επόμενες εβδομάδες”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.084 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).