Facebook Messenger E2EE για όλους από το 2023

Το Facebook κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για τα μελλοντικά σχέδιά του που αφορούν ενεργοποίηση του end-to-end encryption (E2EE) από προεπιλογή στην πλατφόρμα συνομιλίας του Messenger.

Η εταιρεία αναφέρει λοιπόν ότι άρχισε να δοκιμάζει τη λειτουργία για συνομιλίες “μεταξύ ορισμένων ατόμων” αυτή την εβδομάδα.

e2ee messenger

Το Facebook προσφέρει επί του παρόντος στους χρήστες του Messenger την επιλογή να ενεργοποιούν το E2EE ανά συνομιλία, αλλά τέτοια προγράμματα γενικά χρησιμοποιούνται από μια μειοψηφία που έχει επίγνωση της ασφάλειας.

Η δημιουργία της end-to-end κρυπτογράφησης σαν προεπιλογή θα είναι ένα μεγάλο βήμα: η προσθήκη ενός ουσιαστικού επιπέδου ασφάλειας σε μια πλατφόρμα συνομιλίας που χρησιμοποιείται από περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Είναι επίσης πιθανό να προκαλέσει διαφωνίες με τις κυβερνήσεις που ισχυρίζονται ότι η E2EE εμποδίζει την ικανότητά τους να καταπολεμήσουν το έγκλημα.

“Η end-to-end κρυπτογράφηση καθιστά πιο δύσκολη, αν και όχι αδύνατη, την ανάγνωση των συνομιλιών σας από τρίτους”

Η end-to-end κρυπτογράφηση σημαίνει ότι το Facebook δεν θα μπορεί να δει το περιεχόμενο των μηνυμάτων των χρηστών του, και θα μπορούν μόνο οι συμμετέχοντες. Αυτό καθιστά πολύ πιο δύσκολο (αν και όχι αδύνατο) την ανάγνωσή τους από τρίτα μέρη όπως οι hacker ή τις αρχές επιβολής του νόμου που θέλουν κατασκοπεύουν τις ψηφιακές συνομιλίες.

Τα τελευταία χρόνια, η Meta του Facebook προσθέτει αργά όλο και περισσότερα επίπεδα κρυπτογράφησης στις διάφορες πλατφόρμες συνομιλίας της, αλλά όλες αυτές οι δυνατότητες δεν έχουν ενοποιηθεί ακόμη. Οι συνομιλίες στο WhatsApp κρυπτογραφούνται από προεπιλογή χρησιμοποιώντας το ίδιο πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί το πρότυπο ασφαλών συνομιλιών Signal. Δοκιμάζεται επίσης και η opt-in κρυπτογράφηση για τα DM (άμεσα μηνύματα) του Instagram, ενώ ο Messenger προσφέρει E2EE μέσω της λειτουργίας “disappearing messages”.

Το Facebook έχει επικριθεί για το ότι δεν εφάρμοσε την προεπιλογή του E2EE στο Messenger, ειδικά στον απόηχο της ανατροπής του Roe v. Wade στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ψηφιακά αποτυπώματα από συνομιλίες θα χρησιμοποιηθούν σαν αποδεικτικά στοιχεία για τη δίωξη των πρόσφατα ποινικοποιημένων αμβλώσεων.

Το Facebook συμμορφώθηκε με ένα ένταλμα έρευνας της αστυνομίας και παρέδωσε το ιστορικό συνομιλιών από Messenger μιας έφηβης και της μητέρας της, κάτι που οδήγησε στη δίωξη του ζευγαριού για μια άμβλώση.

Το Facebook είχε δηλώσει προηγουμένως ότι άργησε να διαθέσει την προεπιλογή του E2EE σε όλες τις πλατφόρμες συνομιλιών του, λόγω της δυσκολίας ενσωμάτωσης αυτής της τεχνολογίας σε εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από δισεκατομμύρια χρήστες.

Στη σημερινή της ενημέρωση, η εταιρεία επανέλαβε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο να φέρει το E2EE σαν προεπιλογή για όλες τις συνομιλίες και τις κλήσεις του Messenger “το 2023”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.
Facebook Messenger,end-to-end,encryption,end-to-end encryption,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).