Μηνύσεις στο Facebook από χρήστες του Messenger


Τρεις χρήστες της εφαρμογής Facebook Messenger κατέθεσαν μηνύσεις κατά του Facebook την Τρίτη, αναφέροντας ότι το κοινωνικό δίκτυο παραβίασε την ιδιωτική τους ζωή, συλλέγοντας αρχεία καταγραφής τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου. Facebook

Αυτή είναι η τελευταία νομική πρόκληση που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

Η αγωγή υποβλήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βόρειας Επαρχίας της Καλιφόρνιας και επιδιώκει αποζημίωση για λογαριασμό όλων των επηρεαζόμενων χρηστών του κοινωνικού δικτύου.

Το Facebook, συνεχίζει να βιώνει τα “απόνερα” που σήκωσε το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ερευνητές διέρρευσαν στην δημοσιότητα ένα νέο σκάνδαλο για τον ακατάλληλο χειρισμό προσωπικών δεδομένων από το Faceboοk.

Για όσους δεν το γνωρίζουν την Κυριακή, δημοσιεύσαμε ότι η εταιρεία κατέγραφε το ιστορικό κλήσεων και τα μηνύματα κειμένου κάποιων χρηστών του λειτουργικού συστήματος Android.

Το Faceboοk δήλωσε την Κυριακή ότι δεν συλλέγει περιεχόμενο κλήσεων ή μηνυμάτων κειμένου και ότι οι πληροφορίες αυτές αποθηκεύονται με ασφάλεια. Τα δεδομένα δεν πωλούνται σε τρίτους, ανέφερε, όπως άλλωστε έχει δηλώσει αρκετές φορές.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Το Android ανήκει στην Alphabet, και δεν βρίσκεται στην μήνυση που αναφέραμε παραπάνω.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news