Το Facebook ανακοινώνει νέα εργαλεία για την προστασία σας


Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα νέα ενημερωμένα εργαλεία για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής. Ουσιαστικά η υπηρεσία φέρεται να ενοποίησε μερικές από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις σε μια ενιαία οθόνη προσφέροντας πολύ ευκολότερη πρόσβαση στους χρήστες της.

Προηγουμένως, οι ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook ήταν ένα χάος, και αν τις αναζητούσες στο κινητό θα τις έβρισκες σε 20 διαφορετικές οθόνες. Από σήμερα όμως οι χρήστες της εφαρμογής για κινητά θα πρέπει να ανοίξουν μια σελίδα.Facebook

Η εταιρεία φέρεται να έχει καταργήσει ορισμένες από τις ρυθμίσεις απορρήτου που θεωρεί «ξεπερασμένες».

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι κυκλοφορεί και ένα νέο μενού συντομεύσεων απορρήτου, το οποίο θα περιέχει όλες τις συνήθεις λειτουργίες που αφορούν την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και του λογαριασμού σας.

Από το νέο μενού θα μπορείτε να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, να περιορίσετε ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας και να ελέγξετε τις προτιμήσεις σας για τις διαφημίσεις.

Σύμφωνα με το Facebook, υπάρχει και ένα νέο εργαλείο που κάνει απλούστερη τη λήψη των πληροφοριών σας, ή την διαγραφή του λογαριασμού σας.

Όλες οι παραπάνω αλλαγές ήρθαν από το Faceboοk μόνο όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica. Το γεγονός φαίνεται ότι ευαισθητοποίησε περισσότερο τα μέλη του κοινωνικού δικτύου, αλλά και μεγάλες εταιρείες που το στήριζαν. Φυσικά οι ζημιές εμφανίστηκαν άμεσα, στο χρηματιστήριο, αλλά και σε μεγάλες συνεργασίες της εταιρείας.

Με τα εργαλεία αυτά, το Faceboοk επιδιώκει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Στόχος της εταιρείας είναι επίσης να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους διαφημιζόμενους αλλά και στους επενδυτές, οι οποίοι όλο και περισσότερο άρχισαν να βλέπουν το Faceboοk σαν μολυσμένο brand name.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Mozilla ανέστειλε κάθε διαφήμιση στο Faceboοk, ενώ η τράπεζα Nordea ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποσύρει τις σελίδες της από το Faceboοk.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news