Ενσωματώστε το Facebook Messenger στην ιστοσελίδα σας


Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να ενσωματώσετε το κουμπί του Facebook Messenger στην ιστοσελίδα σας και να μπορείτε να λάβετε άμεσα μηνύματα από όποιον έχει λογαριασμό στο Facebook. Έτσι θα μπορείτε να δείτε το μήνυμα στη σελίδα σας στο Facebook ή στο προσωπικό σας προφίλ.

Facebook Messenger

 

1. Χρησιμοποιήστε έναν απλό σύνδεσμο του Facebook Messenger

Το προεπιλεγμένο κουμπί του Facebook Messenger μπορεί να δημιουργηθεί με την χρήση JavaScript, αλλά μπορείτε να το γράψετε σε καθαρή HTML χωρίς να απαιτείται JavaScript.

Το πλεονέκτημα είναι ότι αυτά τα κουμπιά θα εμφανίζονται ακόμα και αν ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει plugins για την αναστολή διαφημίσεων. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε τις συνδέσεις σε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το “iguru.gr” στο παρακάτω κώδικα με το αριθμητικό αναγνωριστικό του προφίλ σας στο Facebook ή το όνομα χρήση. Η σύνδεση μπορεί να προσαρμοστεί με CSS για να μοιάζει με κουμπί.


   Message us on Facebook
   

To CSS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσθέτοντάς το άμεσα στο style.css της σελίδας σας είναι το παρακάτω:

.fb-messenger span {
  background: #496aff none repeat scroll 0 0;
  border-radius: 4px;
  color: #fff;
  display: inline-block;
  font-family: 'Arial', sans-serif;
  font-size: 14px;
  padding: 6px 8px;
  white-space: nowrap;
}
.fb-messenger a {
  cursor: pointer;
}

Φυσικά μπορείτε να αλλάξετε τους παραμέτρους και να χρωματίσετε το κουμπί σας όπως το θέλετε.

Συμβουλή: Εάν δεν βλέπετε τα μηνύματα που αποστέλλονται στο προφίλ σας στο Facebook, είναι επειδή το Facebook κρύβει αυτόματα τα μηνύματα από ανθρώπους που δεν βρίσκονται στην λίστα επαφών σας. Πηγαίνετε στο facebook.com/messages, κάντε κλικ στο “Περισσότερα” και επιλέξτε “φιλτραρισμένα” για να δείτε όλα τα μηνύματα που δεν φαίνονται στα εισερχόμενά σας.

 

2. Κουμπί Facebook Messenger

Αυτό είναι το προεπιλεγμένο κουμπί του Facebook Messenger και χρησιμοποιεί JavaScript. Σε αντίθεση με την προηγούμενη επιλογή που επιτρέπει αποστολή μηνυμάτων στο προσωπικό προφίλ, αυτό το κουμπί είναι διαθέσιμο μόνο στους ιδιοκτήτες σελίδων στο Facebook για να μπορούν λαμβάνουν μηνύματα από άλλους χρήστες του Facebook.

Αντιγράψτε και επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα στο blog σας, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να αντικαταστήσετε το “iguru.gr” με το αριθμητικό αναγνωριστικό σας που έχει η σελίδα σας στο Facebook.

  
   
    

Συμβουλή: Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί του Facebook Messenger, είναι πιθανό ότι η σελίδα σας στο Facebook έχει ρυθμιστεί να μην λαμβάνει μηνύματα. Από τις ρυθμίσεις του Facebook επιλέξτε Γενικά, μηνύματα και ενεργοποιήστε την επιλογή που λέει “Αφήστε τους χρήστες να επικοινωνούν ιδιωτικά με τη σελίδα δείχνοντας το κουμπί Message”.

3. Facebook Messenger Box

Έχετε δει το Facebook Like box ενσωματωμένο σε ιστοσελίδες, αλλά ξέρατε ότι το ίδιο κουτί μπορεί επίσης να συμπεριλαμβάνει το Facebook Messenger; Το χαρακτηριστικό επιτρέπει σε κάποιον να επικοινωνήσει μαζί σας χωρίς να φύγει από την ιστοσελίδα σας.


   
    

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αντικαταστήσετε to “iguru.gr” στον παραπάνω κώδικα με το όνομα του χρήστη ή το αναγνωριστικό της σελίδας σας στο Facebook.

Στον παραπάνω κώδικα μπορείτε να αλλάξετε τα νούμερα του “data-width” και του “data-height” ώστε να προσαρμόσετε το κουτί στα μέτρα σας.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news