Πως εμφανίζει το Facebook τις δημοσιεύσεις στα κινητά και γιατί;

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως εμφανίζει το Facebook τις δημοσιεύσεις του στα κινητά; Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει διαφορετικές ιστοσελίδες για κάθε περίπτωση. Σύνδεση από , ή σύνδεση από τον υπολογιστή σας; Το Facebook όπως και πάρα πολλές άλλες ιστοσελίδες, θα αναγνωρίσει την σύνδεσης σας, και θα σας “σερβίρει” το περιεχόμενο στην κατάλληλη μορφοποίηση. facebook

Έτσι έχουμε το Facebοok στο γνωστό μας domain, αλλά και άλλο ένα Facebοok πάνω σε ένα subdomain.

htps://facebook.com/ για μεγάλες οθόνες.

και το

https://mbasic.facebook.com/ για οθόνες κινητών συσκευών.

Γιατί να χρειάζονται όμως δύο διαφορετικά sites; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό.

Η χρήση των κινητών τηλεφώνων για την στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Έτσι οι ιστοσελίδες αρχίζουν να κατασκευάζονται πια όχι μόνο για τα wide-screens των PC's, αλλά και για τις μικρότερες οθόνες των smartphones. Λόγω της μικρής οθόνης των συσκευών υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί που πρέπει να ληφθούν υπόψιν από τους κατασκευαστές.

Χαμηλή σύνδεσης

Η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων με συνδέσεις 3G, είναι σημαντικά χαμηλότερη από τις παραδοσιακές ADSL συνδέσεις που χρησιμοποιούμε στα PC. Έτσι χρειάζεται μια πολύ “ελαφρύτερη” έκδοση της ς για να είναι η πλοήγηση σας γρηγορότερη.

Υψηλή χρέωση λογαριασμών

Οι μηνιαίες χρεώσεις internet στα κινητά είναι πολύ ακριβές και τα javascripts, οι εικόνες και άλλα συστατικα που χρησιμοποιεί μια τυπική ιστοσελίδα μπορούν να ξεπερνάνε το 1 ή και τα 2MB ανά σελίδα. Έτσι καταλαβαίνεται ότι η κατανάλωση του bandwidth της κινητής συσκευής σας θα είναι υπέρογκη.

Δυσκολία ανάγνωσης περιεχομένου

Οι παραδοσιακές ιστοσελίδες δε είναι φτιαγμένες για ένα περιορισμένο μέγεθος οθόνης, οπότε εμφανίζουν την κανονική. Έτσι ο επισκέπτης αναγκάζεται να κάνει zoom in και zoom out για να διαβάσει εύκολα το περιεχόμενο.

Δυσκολία πλοήγησης

Στο iGuRu.gr υπάρχει ένα sidebar. Το sidebar εμφανίζεται στο πλάι κάθε σελίδας όταν την επισκέπτεστε από κάποιο PC, και στο τέλος μετά της δημοσιεύσεις όταν μας επισκέπτεστε από κινητή συσκευή. Υπάρχουν φυσικά ιστοσελίδες που δεν είναι βελτιστοποιημένες για κινητές συσκευές και εμφανίζουν το περιεχόμενο όλο μαζί σε μικρή οθόνη. Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου χρηστικό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your !

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).