Πρόστιμο στο Facebook για κλεμμένο κώδικα του Oculus

Η του τελικά θα πρέπει να πληρώσει ένα πρόστιμο 500 εκατομμυρίων δολαρίων για κλοπή κώδικα από την ZeniMax, σύμφωνα με την απόφαση ενός δικαστηρίου που εκδίκασε μια μήνυση που κατατέθηκε πριν από τρία χρόνια.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Oculus αγοράστηκε από το Facebook το για 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα, όμως θα πρέπει να πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό αφού ένα δικαστήριο αποφάσισε ότι η Οculus χρησιμοποίησε τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την ZeniMax, μια αμερικανική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών.Facebook Oculus vs ZeniMax

Το Facebook σχεδιάζει ήδη να προσφύγει κατά της απόφασης που ήθελε ένοχη την Οculus για πνευματικών δικαιωμάτων, σπάσιμο μιας συμφωνίας μη-αποκάλυψης και για το ότι καταχράστηκε εμπορικά σήματα.

Από τα 500 εκατομμύρια δολάρια που είναι το πρόστιμο η Oculus πρέπει να πληρώσει 200 εκατομμύρια για το σπάσιμο της συμφωνίας μη-αποκάλυψης, και 50 εκατομμύρια για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Οι συν-ιδρυτές της Οculus θα πρέπει επίσης να καταβάλουν ένα πολύ μεγάλο ποσό.

  Meta έκαψε 15 δις στο metaverse project και κανείς δεν γνωρίζει που πήγαν

Η εταιρεία και ο Palmer Luckey θα πρέπει να πληρώσουν από 50 εκατομμύρια δολάρια για ψευδή κατάθεση και ο Brendan Iribe 150 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον.

Αν και το ποσό αυτό μπορεί να σας φαίνεται πολύ μεγάλο, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που επεδίωκε να κερδίσει η ZeniMax από τη συγκεκριμένη διαμάχη. Η εταιρεία ζητούσε σαν αποζημίωση συνολικά 2 δις δολάρια τα οποία είναι λίγο πολύ το ποσό που κατέβαλε το Facebook το 2014 για να αποκτήσει την Οculus.

Φυσικά ο κύριος του Facebook και οι δημιουργοί της Oculus κ. Palmer Luckey και κ. Brendan Iribe κατέθεσαν έφεση με την ελπίδα να απαλλαγούν από όλες τις κατηγορίες. Έτσι η ZeniMax θα πρέπει να περιμένει την τελική εκδίκαση της υπόθεσης.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  89  =  94