Facebook πως μπορείτε να μάθετε αν κάποιος σας έχει αποκλείσει


Ποιος με απέκλεισε στο Facebook; Είναι μια ερώτηση που πολλοί την σκέφτονται. Ίσως ένας καλός φίλος άρχισε ξαφνικά να σας αγνοεί. Ή ίσως δεν βλέπετε πια τις αναρτήσεις του. Είναι απασχολημένος ή έχετε κάνει κάτι κάτι λάθος και σας έχει αποκλείσει;

Παρακάτω θα δούμε πώς μπορείτε να το μάθετε.

Εδώ να αναφέρουμε ότι δεν μπορείτε να δείτε άμεσα ποιος σας απέκλεισε στο Facebook, αλλά υπάρχουν μερικοί δείκτες που πρέπει να προσέξετε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε εάν έχετε αποκλειστεί ή δεν είστε καν φίλος (ναι, καμιά φορά συμβαίνει και αυτό).

facebook blocked

Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε tags σε κάποιον που σας έχει αποκλείσει;

Ας υποθέσουμε ότι βρήκατε ένα meme και θέλετε να το δείξετε σε έναν φίλο. Κανονικά, απλώς κάνετε tag γράφοντας το όνομά τους και με ένα click βλέπουν τον σχετικό σύνδεσμο στο προφίλ τους. Θα ειδοποιηθούν για το tag και για να δουν την δημοσίευση θα πρέπει να συνδεθούν.

Ωστόσο, εάν έχετε αποκλειστεί από αυτό το άτομο, δεν θα μπορείτε να προσθέσετε tags με το όνομά του.
Ωστόσο να αναφέρουμε ότι, το αν μπορείτε να προσθέσετε tags σε κάποιον που δεν είναι φίλος σας στο Facebook εξαρτάται από τις ρυθμίσεις που έχει στο απόρρητό του. Εξαρτάται επίσης από τις ρυθμίσεις μιας ομάδας στην οποία μπορεί να συμμετέχετε: εάν το άλλο άτομο δεν ανήκει σε αυτή την ιδιωτική ομάδα, δεν μπορείτε να προσθέσετε tags.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης του Facebook για να δείτε εάν έχετε αποκλειστεί

Αναζητήστε το φίλο σας στο Facebook. Στο πλαίσιο αναζήτησης στο επάνω αριστερό μέρος της σελίδας αναζητήστε το όνομά του.
Θα εμφανιστεί μια λίστα με προφίλ και σελίδες. Αλλάξτε τα αποτελέσματα κάνοντας κλικ στο “Άτομα”. Εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει, το προφίλ του δεν θα εμφανιστεί στην λίστα με αυτή την ρύθμιση. Ωστόσο, εάν κάνετε αναζήτηση στο “Όλα”, υπάρχει πιθανότητα να τον δείτε, ακόμη κι αν σας έχει αποκλείσει.

Εκτός από τα παραπάνω, αν δείτε την εικόνα του ατόμου που αναζητάτε, κάντε κλικ σε αυτήν. Θα μπορέσετε να προβάλετε μερικώς το προφίλ (ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου που χρησιμοποιεί). Αν σας έχει αποκλείσει δεν θα έχετε πρόσβαση σε τίποτα.

Χρησιμοποιήστε ένα προφίλ κοινού φίλου για να δείτε ποιος σας έχει αποκλείσει

Αν δεν σας φτάνουν τα παραπάνω, μπορείτε να αναζητήσετε για περισσότερα σημάδια. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να ανοίξετε στο προφίλ κάποιου που γνωρίζετε και εσείς μαζί με το προφίλ σας. Θα δείτε μια σύντομη λίστα με τους φίλους σας. Κάντε κλικ στο Εμφάνιση όλων και θα δείτε πόσες κοινές επαφές έχετε.
Κάντε μια κύλιση στις επαφές ή απλά να πληκτρολογήσετε το όνομα που σας ενδιαφέρει στο πεδίο με την ένδειξη “Αναζήτηση φίλων”.

Εάν μπορείτε να δείτε το όνομα και την εικόνα προφίλ τους, δεν σας έχουν μπλοκάρει.

Εάν δεν μπορείτε να τα δείτε, μπορεί να σας έχουν μπλοκάρει, ή μπορεί να έχουν απενεργοποιήσει ολόκληρο τον λογαριασμό τους. Θα επανέλθουμε σε αυτό αργότερα.

Μπορείτε να διαβάσετε προηγούμενα μηνύματα στο Facebook μετά τον αποκλεισμό;

Υπάρχει άλλο ένα κόλπο, αλλά θα πρέπει να έχετε επικοινωνήσει με αυτό το άτομο. Προσπαθήστε να θυμηθείτε οτιδήποτε έχει γράψει αυτή η επαφή στο προφίλ σας ή στο προφίλ ενός κοινού φίλου. Μπορεί να είναι μια ευχή γενεθλίων, ένας απλός χαιρετισμός ή οτιδήποτε άλλο.

Τα μηνύματα θα εξακολουθούν να είναι ορατά ανεξάρτητα από την κατάσταση της φιλίας σας. Ωστόσο, αν σας έχει αποκλείσει, η εικόνα προφίλ του άλλου ατόμου δεν θα εμφανίζεται ή θα έχει αντικατασταθεί από ένα ερωτηματικό. Το όνομά τους μπορεί επίσης να καλύπτεται και από ένα μαύρα φόντο.

Υπάρχουν επαφές που σας έχουν αποκλείσει ακόμα στο Messenger;

Αν έχετε επικοινωνήσει με αυτό το άτομο χρησιμοποιώντας το Facebook Messenger, έχετε άλλο ένα δείκτη που μπορείτε να ελέγξετε. Θα πρέπει να το κάνετε μέσω της ιστοσελίδας του Facebook επειδή η εφαρμογή εξακολουθεί μερικές φορές να εμφανίζει αποκλεισμένους λογαριασμούς.

Ανοίξτε τον Messenger και κάντε κλικ στο Εμφάνιση όλων στο Messenger από το αναπτυσσόμενο μενού. Βρείτε τη συνομιλία που είχατε με αυτή την επαφή. Εάν σας έχει αποκλείσει, η εικόνα του προφίλ του δεν θα εμφανίζεται. Αντί της εικόνας θα εμφανίζεται ένα γκρι περίγραμμα. Ούτε θα μπορείτε να κάνετε κλικ στο όνομά τους για να δείτε το προφίλ τους.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να τους στείλετε ένα μήνυμα. Εάν σας έχουν αποκλείσει δεν θα μπορέσετε. Το Facebook θα σας πει ότι υπάρχει ένα προσωρινό σφάλμα.

Πώς μπορείτε να ξέρετε ότι δεν απενεργοποίησαν τον λογαριασμό τους στο Facebook; Στις περισσότερες περιπτώσεις, το όνομά τους δεν θα εμφανίζεται καθόλου εάν έχουν διαγράψει τον λογαριασμό τους, αλλά η διαγραφή είναι διαφορετική από την απενεργοποίηση. Η διαγραφή είναι μια πιο μόνιμη κατάσταση, ενώ η απενεργοποίηση σημαίνει απλώς ότι θα μείνουν εκτός Facebook για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Προσπαθήστε να αποκλείσετε κάποιον που μπορεί να σας έχει αποκλείσει

Δεν πρόκειται για εκδίκηση. Ελέγχοντας εάν μπορείτε να αποκλείσετε κάποιον, ελέγχετε επίσης αν έχει απενεργοποιήσει το Facebook του. Είναι κάτι σαν την προσθήκη tags που αναφέραμε παραπάνω. Μπορείτε να προσθέσετε tags μόνο άτομα που δεν σας εμποδίζουν να τα ακολουθήσετε. Ομοίως μπορείτε να αποκλείσετε μόνο τα άτομα που δεν σας έχουν αποκλείσει.

Μπορώ να δω με σιγουριά ποιος με έχει αποκλείσει στο Facebook;

Ο μόνος τρόπος για να είστε 100% σίγουροι είναι να ρωτήσετε απευθείας το άτομο που σας ενδιαφέρει.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news